FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Into the Sunset II
Quiz about Into the Sunset II

Into the Sunset II Trivia Quiz


Here are some more stars of TV Westerns who have ridden into the sunset. Do you remember them? Have fun!

A multiple-choice quiz by shvdotr. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Mixture: Classics
  8. »
  9. Westerns

Author
shvdotr
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
377,698
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
645
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 24 (8/10), Guest 68 (10/10), Guest 172 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. Although we might have hoped Marshall Dillon and Miss Kitty would have ridden into the sunset together, it was not to be. Preceding her co-star in death by 22 years, Miss Kitty Russell probably was taken to heaven directly from the Long Branch Saloon in 1989. Born Beverly Louise Neill, who was the female lead in "Gunsmoke"? Hint


Question 2 of 10
2. Although not a lot of Westerns had leading ladies in the cast, many had sidekicks. Who probably rode his Jeep "Nellybelle" into the sunset in 1972 after over 100 episodes of "The Roy Rogers Show"? Hint


Question 3 of 10
3. Like Roy Rogers, Gene Autry was a famous singing cowboy, as well as star of both the big and little screens. Who played Autry's sidekick on most of the 91 episode run of "The Gene Autry Show" from 1950 to 1956, before finding greener acres, and finally riding into the sunset in 1994? Hint


Question 4 of 10
4. Born in 1903 in Benkelman, Nebraska, what rugged veteran of over 200 films may have ridden into the sunset aboard a Conestoga Prairie Schooner in 1960 after starring as wagon master Major Seth Adams for the first four seasons of "Wagon Train"? Hint


Question 5 of 10
5. Riding into the sunset in 2013, what handsome former boxer had leading roles in such TV Western series as "Tales of Wells Fargo" and "The Iron Horse," as well as being the final host of "Death Valley Days"? Hint


Question 6 of 10
6. Appearing as Trampas for the entire 249 episodes of "The Virginian," which actor rode into the sunset in 1995, after also acting in over 30 movies, including "The Enemy Below" and "The Unforgiven"? Hint


Question 7 of 10
7. Robert Errol Van Orden was born in 1931 and rode into the sunset in 1995 after starring as Deputy Lane Temple in "Cimarron City" in 1958-59 and as Slim Sherman in "Laramie" from 1959 to 1963. But what was his not-really-original stage name? Hint


Question 8 of 10
8. From 1955 to 1960, the series "Fury" was named for a horse, actually. It was the story of Jim Newton, owner of the Broken Wheel Ranch, and his adopted son, Joey, as well as the horse. Which actor, who rode into the sunset in 2010, a year ahead of his older brother, also star of a TV Western, was also a lead character in "Mission: Impossible" from 1967 to 1973? Hint


Question 9 of 10
9. "The Cisco Kid" ran on TV from 1950 to 1956. After several theater movies as the same character, who starred as Cisco on the small screen before riding into the sunset, no doubt on his faithful steed Diablo, in 1980? Hint


Question 10 of 10
10. And now one more classic before we head into the sunset ourselves. Who was that masked man who starred as "The Lone Ranger" for 221 episodes from 1949 to 1957, before making his last ride on Silver in 1999? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 06 2024 : Guest 24: 8/10
Mar 28 2024 : Guest 68: 10/10
Mar 25 2024 : Guest 172: 5/10
Mar 25 2024 : Guest 175: 6/10
Mar 20 2024 : Guest 209: 10/10
Mar 17 2024 : Guest 107: 8/10
Mar 17 2024 : Guest 50: 8/10
Mar 17 2024 : Guest 173: 9/10
Mar 11 2024 : Guest 23: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Although we might have hoped Marshall Dillon and Miss Kitty would have ridden into the sunset together, it was not to be. Preceding her co-star in death by 22 years, Miss Kitty Russell probably was taken to heaven directly from the Long Branch Saloon in 1989. Born Beverly Louise Neill, who was the female lead in "Gunsmoke"?

Answer: Amanda Blake

Besides playing Kitty Russell from 1955 to 1974, Blake and her third husband ran a successful program of raising cheetahs in captivity.

Gail Davis played Annie Oakley in the TV series of the same name, while Patricia Blair played Rebecca Boone opposite Fess Parker on "Daniel Boone," and Peggie Castle played saloon owner Lily Merrill, opposite John Russell on "Lawman."
2. Although not a lot of Westerns had leading ladies in the cast, many had sidekicks. Who probably rode his Jeep "Nellybelle" into the sunset in 1972 after over 100 episodes of "The Roy Rogers Show"?

Answer: Pat Brady

Pat Brady was born Robert Ellsworth Patrick Aloysious O'Brady on the last day of 1914. Brady became one of the Sons of the Pioneers when his friend Leonard Slye gained big screen stardom as Roy Rogers. Brady soon followed Rogers and the rest is history.
3. Like Roy Rogers, Gene Autry was a famous singing cowboy, as well as star of both the big and little screens. Who played Autry's sidekick on most of the 91 episode run of "The Gene Autry Show" from 1950 to 1956, before finding greener acres, and finally riding into the sunset in 1994?

Answer: Pat Buttram

Three other easily recognized character actors, Chill Wills, Fuzzy Knight, and Alan Hale, played sidekicks for Autry in his show's first season. Buttram is also well known to TV viewers as Mr. Haney on "Green Acres" from 1965 to 1971.
4. Born in 1903 in Benkelman, Nebraska, what rugged veteran of over 200 films may have ridden into the sunset aboard a Conestoga Prairie Schooner in 1960 after starring as wagon master Major Seth Adams for the first four seasons of "Wagon Train"?

Answer: Ward Bond

Like John Wayne, Ward Bond played football at USC. However, although the Duke's grid career was ended early by injury, Bond played four years and was a starting offensive lineman on the Trojans' first national championship team in 1928. Besides a close friendship with Wayne, Bond was also close friends with famed director John Ford, in several of whose films Bond was also to appear.

He appeared in more of AFI's original "100 Years, 100 Films" than any other actor.
5. Riding into the sunset in 2013, what handsome former boxer had leading roles in such TV Western series as "Tales of Wells Fargo" and "The Iron Horse," as well as being the final host of "Death Valley Days"?

Answer: Dale Robertson

Dale Robertson served as an officer in the Army during World War II. He was wounded twice and was awarded both the Bronze Star and Silver Star. While in the Army, a photograph he had taken for his mother led to his "discovery" as an actor.
6. Appearing as Trampas for the entire 249 episodes of "The Virginian," which actor rode into the sunset in 1995, after also acting in over 30 movies, including "The Enemy Below" and "The Unforgiven"?

Answer: Doug McClure

Doug McClure also starred in four other TV series: "Overland Trail," "Checkmate," "Search," and "Out of This World." The character Troy McClure on "The Simpsons" was partially based on Doug and partly on Troy Donahue. McClure was a big fan of the caricature, as well as the series.
7. Robert Errol Van Orden was born in 1931 and rode into the sunset in 1995 after starring as Deputy Lane Temple in "Cimarron City" in 1958-59 and as Slim Sherman in "Laramie" from 1959 to 1963. But what was his not-really-original stage name?

Answer: John Smith

Van Orden was a descendant of colonial New York's Dutch governor Peter Stuyvesant.

Pete Duel rode into the sunset in 1971. He played outlaw Hannibal Heyes, alias Joshua Smith in "Alias Smith and Jones."

Slim Pickens was the stage name of Louis Burton Lindley, Jr. The long-time character actor died in 1983.

James Brown played "Rip" Masters in "The Adventures of Rin Tin Tin." He made over 40 movies and appeared in several TV shows before passing away in 1992.
8. From 1955 to 1960, the series "Fury" was named for a horse, actually. It was the story of Jim Newton, owner of the Broken Wheel Ranch, and his adopted son, Joey, as well as the horse. Which actor, who rode into the sunset in 2010, a year ahead of his older brother, also star of a TV Western, was also a lead character in "Mission: Impossible" from 1967 to 1973?

Answer: Peter Graves

Graves was born Peter Duesler Aurness, brother of James Arness of "Gunsmoke." He made over 70 appearances in theater movies, TV shows, and TV movies between 1951 and 2010.
9. "The Cisco Kid" ran on TV from 1950 to 1956. After several theater movies as the same character, who starred as Cisco on the small screen before riding into the sunset, no doubt on his faithful steed Diablo, in 1980?

Answer: Duncan Renaldo

Duncan Renaldo did not himself know the exact location of his birth, but it is believed he was born in Romania in 1904. Between 1930 and 1940 he made six films with "Cisco Kid" in their titles. The name Cisco Kid also occurs in at least six songs, including the 1972 hit by War, "The Cisco Kid."
10. And now one more classic before we head into the sunset ourselves. Who was that masked man who starred as "The Lone Ranger" for 221 episodes from 1949 to 1957, before making his last ride on Silver in 1999?

Answer: Clayton Moore

Clayton Moore is a member of at least three Halls of Fame, including the Stuntman's Hall of Fame. He continued to make appearances as the Lone Ranger, after winning a lawsuit that enabled him to continue wearing his iconic mask, until shortly before his death.
Source: Author shvdotr

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us