FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about TV SpinOffs
Quiz about TV SpinOffs

TV Spin-Offs Trivia Quiz


Can you name the parent show of these successful TV spin-offs?

A multiple-choice quiz by anyjoe2000. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. TV Mixture
  8. »
  9. Spin-Offs

Author
anyjoe2000
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
408,450
Updated
Apr 11 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
482
Last 3 plays: Johnmcmanners (10/10), Guest 97 (1/10), Scooby83 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. "Gomer Pyle: USMC" starring Jim Nabors is a spin-off of this popular show. Hint


Question 2 of 10
2. The character of Mork originated on this show, making "Mork and Mindy" a spin-off. Hint


Question 3 of 10
3. The long-running animated comedy "The Simpsons" is actually a spin-off of this show. Hint


Question 4 of 10
4. The popular show "Happy Days" is technically a spin-off of this show. Hint


Question 5 of 10
5. Sheriff Andy Taylor from "The Andy Griffith Show" was introduced in an episode of what popular television show? Hint


Question 6 of 10
6. Before gracing the radio air waves of Seattle, Frasier Crane from the show "Frasier" originated on this show. Hint


Question 7 of 10
7. Before "The Jeffersons" moved on up to a deluxe apartment in the sky, they were regulars on this long-running show. Hint


Question 8 of 10
8. The show "Joey" was the only spin-off of what popular sitcom? Hint


Question 9 of 10
9. "Family Matters" lasted one year longer that its parent show, ____. Hint


Question 10 of 10
10. The wildly popular show "The Facts of Life" was a spin-off of this equally popular show. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 17 2024 : Johnmcmanners: 10/10
May 14 2024 : Guest 97: 1/10
May 14 2024 : Scooby83: 9/10
Apr 29 2024 : Guest 172: 10/10
Apr 25 2024 : Guest 101: 4/10
Apr 11 2024 : Guest 142: 3/10
Apr 10 2024 : Guest 75: 5/10
Mar 31 2024 : Guest 174: 9/10
Mar 31 2024 : Guest 75: 6/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Gomer Pyle: USMC" starring Jim Nabors is a spin-off of this popular show.

Answer: The Andy Griffith Show

Gomer Pile was a mechanic in Mayberry when he enlisted in the United States Marine Corps. He is replaced in Mayberry by his cousin Goober.
2. The character of Mork originated on this show, making "Mork and Mindy" a spin-off.

Answer: Happy Days

Before "Mork and Mindy", Robin Williams appeared in two episodes of "Happy Days": "My Favorite Orkan" (1978), and "Mork Returns" (1979).
3. The long-running animated comedy "The Simpsons" is actually a spin-off of this show.

Answer: The Tracey Ullman Show

"The Simpsons" originated as a regular animated short on the "The Tracey Ullman Show" in 1987.
4. The popular show "Happy Days" is technically a spin-off of this show.

Answer: Love, American Style

Garry Marshall's original unsold pilot for "Happy Days", starring Ron Howard as Richie Cunningham, Anson Williams as Potsie, and Marion Ross as Marion Cunningham, with Harold Gould as Howard Cunningham, and no Fonzie, was reworked into an episode of "Love, American Style" (S3 E22).

After the success of the movie "American Graffiti," a new pilot was ordered and became the show we all know and love.
5. Sheriff Andy Taylor from "The Andy Griffith Show" was introduced in an episode of what popular television show?

Answer: The Danny Thomas Show

The character of Andy Taylor was first introduced on "The Danny Thomas Show" (S7 E20) when Andy arrests Danny for going through an unnoticed stop sign in Mayberry. We also meet Ron Howard's Opie and Frances Bavier, though she plays Henrietta Perkins, not Aunt Bee in this show.
6. Before gracing the radio air waves of Seattle, Frasier Crane from the show "Frasier" originated on this show.

Answer: Cheers

Originally the character of Frasier Crane was supposed to be a one-off love interest of Diane Chambers on the show "Cheers," but Kelsey Grammer was so well-received in the role he became a regular. After "Cheers," ended he was given his own show.
7. Before "The Jeffersons" moved on up to a deluxe apartment in the sky, they were regulars on this long-running show.

Answer: All in the Family

The Jeffersons were Archie and Edith's next door neighbors on "All In The Family".
8. The show "Joey" was the only spin-off of what popular sitcom?

Answer: Friends

After "Friends" ended, Joey moved to LA to pursue his acting career in the show "Joey".
9. "Family Matters" lasted one year longer that its parent show, ____.

Answer: Perfect Strangers

Jo Marie Payton's character, Harriette Winslow, was an elevator operator and semi-regular on "Prefect Strangers".
10. The wildly popular show "The Facts of Life" was a spin-off of this equally popular show.

Answer: Diff'rent Strokes

The character of Edna Garrett originated on "Diff'rent Strokes" as the Drummonds' house keeper.
Source: Author anyjoe2000

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us