Quiz about The Job of Being A Friend
Quiz about The Job of Being A Friend

The Job of Being A Friend! Trivia Quiz


Here's a quiz on the occupations of our "Friends". I'll give you the character, you supply the job. "Your job's a joke, you're broke, your love life's DOA..."

A multiple-choice quiz by bosco54. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Friends
  8. »
  9. 'Friends' Themed Quizzes

Author
bosco54
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
148,680
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
7828
Last 3 plays: Guest 99 (9/10), Guest 74 (10/10), Guest 136 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Monica? Hint

Waitress
Chef
Store clerk
Secretary

2. Ross' profession in the first five seasons. Hint

Salesman
Mechanic
Paleontologist
Teacher

3. Ross in seasons eight and nine. Hint

Banker
Salesman
College Professor
Computer programmer

4. Rachel's first job. Hint

Waitress
Telemarketer
Salesgirl
Maid

5. Joey?

Answer: (One Word)
6. Phoebe's paying job? Hint

Waitress
Massage Therapist
Maid
Nurse

7. Phoebe's non-paying job? Hint

Waitress
Security Guard
Chef
Singer

8. Rachel's dream job, seasons 3 through 9. Hint

Buyer at Ralph Lauren
Teacher
Caterer
Receptionist

9. Chandler's job in the first eight seasons. Hint

Policeman
Salesman
Statistical Analysis and Data Reconfiguration
Bank Teller

10. Chandler's job, in season nine. Hint

Chef
Teacher
Advertising Agency Intern
Salesman


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Monica?

Answer: Chef

Monica has worked at various restaurants throughout the run of the show.
2. Ross' profession in the first five seasons.

Answer: Paleontologist

Ross loves those dinosaur bones.
3. Ross in seasons eight and nine.

Answer: College Professor

Due to his rage problems, Ross got fired from the museum and got a job teaching at NYU.
4. Rachel's first job.

Answer: Waitress

Rachel got her first job ever at Central Perk after she ran out on her wedding and moved in with Monica.
5. Joey?

Answer: Actor

Joey has been in plays and the soap opera "Days of Our Lives". He even was the star of his own TV show, "Mac and Cheese".
6. Phoebe's paying job?

Answer: Massage Therapist

She once got fired for being a bit too "friendly" with one of her clients.
7. Phoebe's non-paying job?

Answer: Singer

Of course, she sings at Central Perk. "Smelly Cat, Smelly Cat...what are they feeding you?"
8. Rachel's dream job, seasons 3 through 9.

Answer: Buyer at Ralph Lauren

After working at Bloomingdales, she got a job with Ralph Lauren.
9. Chandler's job in the first eight seasons.

Answer: Statistical Analysis and Data Reconfiguration

No one was ever really sure what Chandler did for a living. "Transponster?"
10. Chandler's job, in season nine.

Answer: Advertising Agency Intern

Monica got him the interview with a friend from high school and he was the oldest candidate for the non-paying job. Later in season nine he became a junior copywriter as well.
Source: Author bosco54

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 18 2023 : Guest 99: 9/10
Jan 15 2023 : Guest 74: 10/10
Jan 03 2023 : Guest 136: 10/10
Jan 03 2023 : Guest 208: 10/10
Jan 01 2023 : Guest 77: 10/10
Dec 16 2022 : Guest 68: 10/10
Dec 07 2022 : Guest 76: 10/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us