Quiz about Food in Friends
Quiz about Food in Friends

Food in "Friends" Trivia Quiz


Food plays a big role in "Friends" especially seeing as one of the characters is a chef, and another is Joey! This quiz is about some of the food references in the show.

A multiple-choice quiz by Roslyn. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Friends
  8. »
  9. 'Friends' Themed Quizzes

Author
Roslyn
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
102,428
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
16 / 20
Plays
9890
Last 3 plays: Guest 209 (0/20), Guest 172 (17/20), Guest 98 (2/20).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which character in "Friends" came up with the "Jam Plan"?

Answer: (One Word)
2. What food did Chandler have too much of in "The One Where Chandler Can't Remember"? Hint

Brandy Snaps
Rum Cake
Chocolate Liqueurs
Jell-o Shots

3. In "The One Where No One's Ready" Phoebe had to use a Christmas decoration to cover up a stain on her dress. What caused the stain? Hint

Ketchup
Mayonnaise
Chutney
Hummus

4. What is Joey's favourite food?

Answer: (One Word)
5. If you were ordering the "Joey Special", which of the following would you ask for? Hint

3 Sandwiches
3 Pizzas
2 Pizzas
2 Sandwiches

6. Which character is vegetarian?

Answer: (One Word)
7. In "The one where Ross Gets High", Rachel tries to make a dessert for the group. Her recipe book has two pages stuck together, and the results are not appetising, unless you're Joey. What dessert was she actually trying to make? Hint

Trifle
Chocolate cake
Meringue
Apple pie

8. In "The one with the Jellyfish" Phoebe and her real mum are were trying to find out what they had in common with each other. What food did they both say they liked? Hint

Dim sum
Chocolate
Sandwiches
Pizza

9. Which character once lost an engagement ring in a lasagne?

Answer: (One Word)
10. What was the name of the synthetic chocolate that Monica had to write recipes for? Hint

Tocolate
Fakeolate
Mocolate
Shocolate

11. Monica made cookies and put them in a basket on her front door for her neighbours. Is this true or false?

True
False

12. In "The one with Phoebe's Dad" Monica made cookies for the mailman, Mr Treeger, and others, instead of giving them a tip. Is this true or false?

True
False

13. What perk did Monica take from a supplier, that cost her her job? Hint

Steaks
Lobsters
Turkeys
Salmon

14. Which character once sold brown bird cookies to help out a little girl with a broken leg?

Answer: (One Word)
15. Which of the following did Phoebe crave when she was pregnant? Hint

Gherkins
Ice Cream
Pickles
Meat

16. In "The one where the Underdog Gets Away" what does Monica have to cook in 3 different ways to please her guests? Hint

Cranberry Sauce
Potatoes
Pumpkin Pie
Gravy

17. In "The one with the Thanksgiving Flashbacks" Chandler said that Monica made a "righteous....". What words are missing in Chandler's quote? Hint

mac and cheese
keylime pie
Thanksgiving dinner
lasagne

18. In "The one with the Metaphorical Tunnel" which character pretended to be shopping for barley in a grocery store?

Answer: (One Word)
19. In "The one with Two Parties" what dessert does Monica make for Rachel? Hint

Apple Pie
Birthday Cake
Flan
Ice Cream

20. What dessert do Rachel and Chandler like so much, that they even ate it off the floor after they dropped it?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which character in "Friends" came up with the "Jam Plan"?

Answer: Monica

She decided to make and sell her own jam.
2. What food did Chandler have too much of in "The One Where Chandler Can't Remember"?

Answer: Jell-o Shots

He got so drunk, he kissed one of Joey's sisters, and then he couldn't remember which one.
3. In "The One Where No One's Ready" Phoebe had to use a Christmas decoration to cover up a stain on her dress. What caused the stain?

Answer: Hummus

Ross wouldn't let her change, it would take too long.
4. What is Joey's favourite food?

Answer: sandwiches

5. If you were ordering the "Joey Special", which of the following would you ask for?

Answer: 2 Pizzas

6. Which character is vegetarian?

Answer: Phoebe

7. In "The one where Ross Gets High", Rachel tries to make a dessert for the group. Her recipe book has two pages stuck together, and the results are not appetising, unless you're Joey. What dessert was she actually trying to make?

Answer: Trifle

It was trifle on the bottom and cottage pie on the top.
8. In "The one with the Jellyfish" Phoebe and her real mum are were trying to find out what they had in common with each other. What food did they both say they liked?

Answer: Pizza

They also thought puppies were cute and they were both hungry.
9. Which character once lost an engagement ring in a lasagne?

Answer: Rachel

It was the engagement ring Barry gave to her.
10. What was the name of the synthetic chocolate that Monica had to write recipes for?

Answer: Mocolate

11. Monica made cookies and put them in a basket on her front door for her neighbours. Is this true or false?

Answer: false

It was candy she made for them.
12. In "The one with Phoebe's Dad" Monica made cookies for the mailman, Mr Treeger, and others, instead of giving them a tip. Is this true or false?

Answer: True

13. What perk did Monica take from a supplier, that cost her her job?

Answer: Steaks

This is in "5 Steaks and an Eggplant".
14. Which character once sold brown bird cookies to help out a little girl with a broken leg?

Answer: Ross

It was his fault she broke her leg. He knocked her over, when he wasn't looking where he was going.
15. Which of the following did Phoebe crave when she was pregnant?

Answer: Meat

Joey offered to be a vegetarian for her, to balance it out.
16. In "The one where the Underdog Gets Away" what does Monica have to cook in 3 different ways to please her guests?

Answer: Potatoes

It was their first Thanksgiving dinner together.
17. In "The one with the Thanksgiving Flashbacks" Chandler said that Monica made a "righteous....". What words are missing in Chandler's quote?

Answer: mac and cheese

18. In "The one with the Metaphorical Tunnel" which character pretended to be shopping for barley in a grocery store?

Answer: Chandler

He was really just there to see Janice.
19. In "The one with Two Parties" what dessert does Monica make for Rachel?

Answer: Flan

20. What dessert do Rachel and Chandler like so much, that they even ate it off the floor after they dropped it?

Answer: cheesecake

In "The one with all the Cheesecakes".
Source: Author Roslyn

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 23 2023 : Guest 209: 0/20
Jan 20 2023 : Guest 172: 17/20
Jan 19 2023 : Guest 98: 2/20
Jan 04 2023 : Guest 99: 9/20
Jan 01 2023 : Guest 77: 18/20
Dec 30 2022 : Guest 92: 19/20
Dec 27 2022 : KCCTCY: 18/20
Dec 23 2022 : Guest 68: 20/20
Dec 23 2022 : dniall71: 16/20

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us