Quiz about Friends Opening Sequence
Quiz about Friends Opening Sequence

"Friends": Opening Sequence! Trivia Quiz


How well do you pay attention to the opening credits sequence of "Friends"?

A multiple-choice quiz by crumbworks. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Friends
  8. »
  9. 'Friends' Themed Quizzes

Author
crumbworks
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
155,059
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
6512
Last 3 plays: Guest 136 (6/10), Guest 46 (2/10), Guest 31 (3/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. First of all, what separates each of the letters of the word FRIENDS? Hint

nothing
stars
circles
squares

2. Parts of the opening credits change every season.

True
False

3. Which 'friend' is always credited first? Hint

Jennifer Aniston
Lisa Kudrow
Matthew Perry
Matt Le Blanc

4. You've probably heard the opening theme enough times by now. So can you recall what the last four words of the opening theme song are? (sing it if you have to... you know you want to!)

Answer: (Four Words - No Punctuation Necessary)
5. In the hilarious hour-long season six episode "The One That Could Have Been", the opening credits are changed, as the entire episode is about what could have been if different things happened. Which of these things was NOT shown in these altered opening credits? Hint

An overweight Monica dancing in her fat suit
A bird pooping on Chandler, the writer
Stock market executive Phoebe throwing her cell phone
Joey yelling at a "Days of Our Lives" worker

6. Who turns off the lights at the end of the credits? Hint

Ross
Rachel
Chandler
Monica

7. There was an episode where all six 'friends' last names' were the same. What word was added to the end of all of their names?

Answer: (One Word)
8. Which friend falls into the fountain while sitting on its ledge? Hint

Monica
Joey
Ross
Chandler

9. Which character spits out water upwards, imitating the fountain spray directly next to them? Hint

Ross
Phoebe
Joey
Chandler

10. Who sings the catchy theme song, entitled "I'll Be There For You"? Hint

The Rembrandts
Pearl Jam
Hootie and the Blowfish
Duran Duran


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. First of all, what separates each of the letters of the word FRIENDS?

Answer: circles

There is a circle in-between every letter. "F [red circle] R [blue circle] I [yellow circle] E [red circle] N [yellow circle] D [blue circle] S".
2. Parts of the opening credits change every season.

Answer: True

In fact, it is changed multiple times in a season. For the most part, it is changed once to start the new season, and once half-way through. Although, for earlier seasons, this change only occurred at the beginning of the new season.
3. Which 'friend' is always credited first?

Answer: Jennifer Aniston

The order, by character name, is Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler, and finally, Ross. Basically, they are ordered by their surnames.

There was a single episode where Courtney Cox was listed before Jennifer Aniston, and that is explained in question number 7.
4. You've probably heard the opening theme enough times by now. So can you recall what the last four words of the opening theme song are? (sing it if you have to... you know you want to!)

Answer: there for me too

The theme usually plays like this (it is sometimes cut down on syndications, but the final four words never change): "So no one told you life was gonna be this way... Your job's a joke, you're broke, your love life's D.O.A.... It's like you're always stuck in second gear... And when it hasn't been your day, your week, your month, or even your year... But, I'll be there for you (When the rain starts to pour) ...I'll be there for you (Like I've been there before) ...I'll be there for you ('Cause you're there for me too)".
5. In the hilarious hour-long season six episode "The One That Could Have Been", the opening credits are changed, as the entire episode is about what could have been if different things happened. Which of these things was NOT shown in these altered opening credits?

Answer: Joey yelling at a "Days of Our Lives" worker

This episode is a 'what if' of multiple proportions, as they ponder what life would be like if Ross was still married to Carol, Rachel had married Barry, but fawning over famous soap star Joey Tribbiani. Also, what if Monica was still fat, Chandler had chosen to become a writer, and Phoebe took a job she was offered at Merrill Lynch.
6. Who turns off the lights at the end of the credits?

Answer: Monica

From the viewer's perspective, the friends are facing away from us, with Monica on our right, switching the light off.
7. There was an episode where all six 'friends' last names' were the same. What word was added to the end of all of their names?

Answer: arquette

This is the season six premiere "The One After Vegas", which featured Chandler and Monica encountering problems with their spontaneous plan to get married. At the beginning of the episode, the opening credits featured all of the cast members (as well as the creators of the series) with the name "Arquette" added to the end of their names. This was a joke, as Courteney Cox added her new husband's surname (Arquette) to her name. For the end credits, the episode was dedicated as follows: "For Courteney and David, who did get married."

This was also the only episode where Jennifer Aniston was not listed first in the opening sequence.
8. Which friend falls into the fountain while sitting on its ledge?

Answer: Ross

Ross does indeed fall in, between the three actresses' credits, and the three actors' credits.
9. Which character spits out water upwards, imitating the fountain spray directly next to them?

Answer: Chandler

He looks to his left, then his right, and then spits upwards.
10. Who sings the catchy theme song, entitled "I'll Be There For You"?

Answer: The Rembrandts

This song was actually recorded for the show specifically. After doing so, a Tennessee DJ looped it into a 3-minute song and played it on the air, which prompted their record label to ask The Rembrandts to complete the song with full lyrics in each verse.

The band's name is mentioned in the credits of every episode, and the song can be found on their album entitled "LP", released in 1995, as well as (of course) the 1994 soundtrack: "Friends: Music From The TV Series". Well, that's it! Thanks for playing! Hope you enjoyed it!
Source: Author crumbworks

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Guest 136: 6/10
Jan 22 2023 : Guest 46: 2/10
Jan 14 2023 : Guest 31: 3/10
Jan 09 2023 : Guest 208: 4/10
Jan 03 2023 : Guest 97: 6/10
Jan 01 2023 : Guest 77: 8/10
Dec 20 2022 : Guest 151: 9/10
Dec 16 2022 : Guest 68: 8/10
Dec 11 2022 : Guest 151: 9/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us