FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All About Mario
Quiz about All About Mario

All About Mario Trivia Quiz


A quiz about our favorite Nintendo character, Mario. How much do you know about Mario?

A multiple-choice quiz by Sk8_88. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games L-P
  8. »
  9. Mario Games

Author
Sk8_88
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
106,940
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
8170
Last 3 plays: Guest 86 (10/10), PurpleComet (10/10), Guest 75 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is Mario's last name? Hint


Question 2 of 10
2. What color is Mario's shirt? Hint


Question 3 of 10
3. Mario is __________ than his brother Luigi. Hint


Question 4 of 10
4. Which of these games did Mario NOT appear in? Hint


Question 5 of 10
5. Mario has a/an __________ accent. Hint


Question 6 of 10
6. What is Mario's rival's name? Hint


Question 7 of 10
7. Mario's rival wears a ______ colored shirt. Hint


Question 8 of 10
8. Mario starred in the first game that ever came out for N64 in America. What is this game called? Hint


Question 9 of 10
9. Even though Mario is in a lot of games, he only stars in four of them.


Question 10 of 10
10. In the "Mario" series, who is crowned "King of the Koopas"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 16 2024 : Guest 86: 10/10
Feb 14 2024 : PurpleComet: 10/10
Feb 09 2024 : Guest 75: 10/10
Feb 07 2024 : gogetem: 7/10
Feb 02 2024 : keyransolo: 8/10
Feb 02 2024 : Guest 74: 4/10
Jan 31 2024 : Guest 184: 9/10
Jan 31 2024 : Guest 110: 10/10
Jan 30 2024 : Guest 12: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Mario's last name?

Answer: Mario

Strange as it is, Mario and Luigi's last name is Mario.
2. What color is Mario's shirt?

Answer: Red

Mario wears a red shirt, and his brother Luigi wears a green shirt.
3. Mario is __________ than his brother Luigi.

Answer: Older

Mario is Luigi's older brother, even though Luigi is thinner and taller than Mario.
4. Which of these games did Mario NOT appear in?

Answer: "Metroid Fusion"

"Donkey Kong" was the first game that Mario appeared in.
5. Mario has a/an __________ accent.

Answer: Italian

Mario has an Italian accent. "It's-a-me, Mario!"
6. What is Mario's rival's name?

Answer: Wario

Waluigi is Luigi's rival, and Luigi is Mario's brother. SA-X is a clone of Samus Aran from "Metroid Fusion!"
7. Mario's rival wears a ______ colored shirt.

Answer: Yellow

Mario and his rival's shirts are both primary colors.
8. Mario starred in the first game that ever came out for N64 in America. What is this game called?

Answer: "Super Mario 64"

Super Mario 64 came out in late september of '96.
9. Even though Mario is in a lot of games, he only stars in four of them.

Answer: False

I am estimating that Mario starred in over 50 games! Some examples are "Super Mario Brothers,","Mario Golf," "Mario Kart," "Super Mario World," and "Mario Tennis."
10. In the "Mario" series, who is crowned "King of the Koopas"?

Answer: Bowser

Bowser is possibly Mario's toughest opponent. He is a big koopa with a spiked shell.
Source: Author Sk8_88

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us