FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mario Potpourri
Quiz about Mario Potpourri

Mario Potpourri Trivia Quiz


This is a quiz on many different Mario games. I will give a small description of each game, and you have to name the game. Have fun! (WARNING: May contain spoilers)

A multiple-choice quiz by XxHarryxX. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games L-P
  8. »
  9. Mario Games

Author
XxHarryxX
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
207,061
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
15 / 20
Plays
1498
Last 3 plays: PurpleComet (17/20), Guest 207 (20/20), Guest 47 (20/20).
- -
Question 1 of 20
1. In what Mario game was Rainbow Road first able to be raced on? Hint


Question 2 of 20
2. What Mario game features strange creatures coming out of a sewer system and is divided into phases? Hint


Question 3 of 20
3. In which racing game are there battle stages called Block Fort and Skyscraper? Hint


Question 4 of 20
4. In what Mario game does Cackletta supposedly steal Princess Peach's voice? Hint


Question 5 of 20
5. In what Mario game are there settings such as Yoshi's Island, Donut Plains, Vanilla Dome, and Star World? Hint


Question 6 of 20
6. In what Mario racing game can two characters race in each car? Hint


Question 7 of 20
7. In what fighting game (in which Mario is a playable character) are the only secret characters Luigi, Captain Falcon, Ness, and Jigglypuff? Hint


Question 8 of 20
8. In what Mario game do you have to fight Wart at the end? Hint


Question 9 of 20
9. What Mario game requires a mouse similar to a computer's? Hint


Question 10 of 20
10. In what Mario game (an extension of "Super Mario Brothers") can you go on to levels nine, A, B, C, and D after you beat the eighth world? Hint


Question 11 of 20
11. In what Mario game do you face an impostor King Koopa at the end of each of the first seven worlds? Hint


Question 12 of 20
12. In what game is Mario sentenced to clean up an island for allegedly causing pollution? Hint


Question 13 of 20
13. What fighting game (where Mario is a playable character) has many hidden characters including Marth, Roy, Jigglypuff, and Dr. Mario? Hint


Question 14 of 20
14. In what game are there eight worlds in which you fight your way through various levels and encounter Toad's item houses, flying ships, and magic whistles? Hint


Question 15 of 20
15. In what game does Mario become separated from his twin and the Yoshis assume the responsibility of reuniting him with his twin? Hint


Question 16 of 20
16. What Mario game is a remake of an earlier game, but has the additional twists of collecting special coins and collecting Yoshi eggs after beating the game? Hint


Question 17 of 20
17. In what Mario game does Mario go to Peach's castle to receive a cake baked for him, only to find that Bowser has taken the castle's Power Stars and has hidden them? Hint


Question 18 of 20
18. What Mario game can you scan E-reader cards onto? Hint


Question 19 of 20
19. In what Mario game can characters play a sport in which the scoring is 15, then 30, then 40, and then you win? Hint


Question 20 of 20
20. Which of the following Mario games is originally for the Super Nintendo? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 14 2024 : PurpleComet: 17/20
Jan 24 2024 : Guest 207: 20/20
Jan 11 2024 : Guest 47: 20/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what Mario game was Rainbow Road first able to be raced on?

Answer: Super Mario Kart

Ah, yes, Rainbow Road, the bright, multi-colored course with no edges. It's a pretty tough course. Rainbow Road is in the Special Cup which is unlocked after getting a gold trophy in all of the other three cups. It's pretty tough to go through the whole course without falling off the edges or hitting a Thwomp.
2. What Mario game features strange creatures coming out of a sewer system and is divided into phases?

Answer: Mario Brothers

This is the classic Mario game. The object is to defeat all the creatures in each phase. These creatures can be stunned by jumping on the floor beneath them or using the POW button. Then you just have to kick them away. Sounds simple, right? Wrong. Fireballs and falling ice crystals eventually appear to make your life more difficult.
3. In which racing game are there battle stages called Block Fort and Skyscraper?

Answer: Mario Kart 64

The object of battling is to hit your opponent(s) three times with items collected from question mark blocks. Some items can be used as projectiles, such as red shells and green shells, and others can be set on the course with hopes that your opponent will run into them. These items include bananas and fake question mark blocks.
4. In what Mario game does Cackletta supposedly steal Princess Peach's voice?

Answer: Mario and Luigi: Superstar Saga

Cackletta disguises herself as the Beanbean Kingdom ambassador and steals "Peach's" voice using her pupil Fawful's helmet. Later on, they discover Beanbean Kingdom's prince had warned Peach of Cackletta's plan and she had had enough time to hide. Cackletta, instead, stole Birdo's voice! Cackletta's intention was to awaken the Beanstar with a pure voice so it could grant all of her wishes.
5. In what Mario game are there settings such as Yoshi's Island, Donut Plains, Vanilla Dome, and Star World?

Answer: Super Mario World

Bowser has kidnapped the Princess again, so it looks like it's up to Mario (and maybe Luigi) to save the princess from Bowser's evil clutches. They start on Yoshi's Island and progress on to Donut Plains after beating the first castle. They can either go on to Vanilla Lake, or find a secret entrance into Star World.

After that, they still must find their way through more lands to resue their princess!
6. In what Mario racing game can two characters race in each car?

Answer: Mario Kart: Double Dash

Two characters can race in each car in the game. They can switch positions easily and throw items. A bonus is that each group of characters has their own special items. The two character rule also applies in battle mode. Some of the many characters are Mario and Luigi, Birdo and Yoshi, and Peach and Daisy.
7. In what fighting game (in which Mario is a playable character) are the only secret characters Luigi, Captain Falcon, Ness, and Jigglypuff?

Answer: Super Smash Brothers

"Super Smash Brothers" is a game in which characters from different video games face each other in the arena with basic fighting skills, special skills, and items available. The twelve characters are Luigi, Mario, Donkey Kong, Link, Samus, Captain Falcon, Ness, Yoshi, Kirby, Fox, Pikachu, and Jigglypuff.
8. In what Mario game do you have to fight Wart at the end?

Answer: Super Mario Brothers 2

In "Super Mario Advance 2", Mario has a dream that he was in a strange land filled with strange creatures. When on a picnic with his friends, a doorway appears into his dream world! Now, together with Peach, Luigi, and Toad, they have to progress through all the levels and defeat the evil Wart.
9. What Mario game requires a mouse similar to a computer's?

Answer: Mario Paint

"Mario Paint" is a game in which you paint. There are many ways to paint and virtually endless possibilities you can create. There is also a game in which you have to click on 100 fast-moving enemies per level.
10. In what Mario game (an extension of "Super Mario Brothers") can you go on to levels nine, A, B, C, and D after you beat the eighth world?

Answer: Super Mario Brothers: The Lost Levels

Once you beat Bowser in the eighth world, you go on to level nine. After beating the ninth level, which is mainly composed of water, you progress onto Worlds A, B, C, and D. They are similar to worlds one through eight because they have a castle at the end of each level, but are a bit more difficult.
11. In what Mario game do you face an impostor King Koopa at the end of each of the first seven worlds?

Answer: Super Mario Brothers

At the end of the first seven worlds, you face King Koopa (supposedly) at the end of each castle. However, you will find that he is fake when you either defeat him with fireballs or send him straight into the lava. The real Bowser can be found at the very end of World 8-4.
12. In what game is Mario sentenced to clean up an island for allegedly causing pollution?

Answer: Super Mario Sunshine

As soon as Mario lands on the Isle of Delfino, he is arrested by the local police for pollution. The court sentences him to clean up the island using FLUDD. Later on, they find out that Shadow Mario was actually responsible for causing the pollution.
13. What fighting game (where Mario is a playable character) has many hidden characters including Marth, Roy, Jigglypuff, and Dr. Mario?

Answer: Super Smash Brothers Melee

"Super Smash Brothers Melee" is the Gamecube version of "Super Smash Brothers". It is a fighting game with many more characters than the original Nintendo 64 version. Characters match their skills and try to stay on the platform which they are fighting on.
14. In what game are there eight worlds in which you fight your way through various levels and encounter Toad's item houses, flying ships, and magic whistles?

Answer: Super Mario Brothers 3

You can encounter item houses and bonus games in this game. Each world has a flying ship at the end of it in which you fight a Koopaling. If you fail to beat the Koopaling the first time you are on the ship, the ship will fly to a different part of the screen.
15. In what game does Mario become separated from his twin and the Yoshis assume the responsibility of reuniting him with his twin?

Answer: Yoshi's Island

Baby Mario falls from the sky into a group of Yoshis. He seems to know where he wants to go, and the Yoshis agree to take him there. They switch off caring for Baby Mario throughout the eight levels of each world. Eventually, they reach Bowser's Casle and have to beat him once again.
16. What Mario game is a remake of an earlier game, but has the additional twists of collecting special coins and collecting Yoshi eggs after beating the game?

Answer: Super Mario Advance: Super Mario Brothers 2

In each level, there are five ace coins that you can collect. After beating Wart in Level 7-2, you are granted access to all of the levels. You are able to collect Yoshi eggs (2 in each level) by entering the zone that you can enter through doors made by magic potions.
17. In what Mario game does Mario go to Peach's castle to receive a cake baked for him, only to find that Bowser has taken the castle's Power Stars and has hidden them?

Answer: Super Mario 64

It is Mario's duty to save Peach from Bowser's evil clutches. There are 7 stars in each of the 15 paintings, and fifteen others are hidden around the castle. You only need 70 Stars to face Bowser for the last time, but it's fun to challenge yourself to get all of the Power Stars.
18. What Mario game can you scan E-reader cards onto?

Answer: Super Mario Advance 4: Super Mario Brothers 3

You can scan various items, such as Fire Flowers and special suits, and demos of different levels. These cards can be scanned on to any file. Level cards, however, can only be scanned onto the World-E file. There are many different levels to scan on.
19. In what Mario game can characters play a sport in which the scoring is 15, then 30, then 40, and then you win?

Answer: Mario Power Tennis

"Mario Power Tennis" is a game in which characters play a standard game of tennis, but there are a few added twists. Characters have Power moves which can either whack the ball really hard or save the ball when you can't reach it. Courses can also interfere with the game play and make it tougher.
20. Which of the following Mario games is originally for the Super Nintendo?

Answer: Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars

"Mario Power Tennis" is for the GameCube, "Super Mario Advance 4" is for the GBA, and "Super Mario RPG" is for the SNES. "Super Mario Brothers" is on the Super Nintendo, but it first came out on the original Nintendo Entertainment System.
Source: Author XxHarryxX

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us