FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All about Luigi
Quiz about All about Luigi

All about Luigi Trivia Quiz


This quiz is made just for Luigi! How well do you know Mario's younger brother?

A multiple-choice quiz by Sk8_88. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games L-P
  8. »
  9. Mario Games

Author
Sk8_88
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
106,918
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
5096
Last 3 plays: Guest 162 (7/10), Guest 78 (7/10), Guest 31 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What color is Luigi's shirt? Hint


Question 2 of 10
2. Which of these games does Luigi NOT appear in? Hint


Question 3 of 10
3. What is Luigi's rival's name? Hint


Question 4 of 10
4. In "Super Mario Bros. 2", what is Luigi's specialty? Hint


Question 5 of 10
5. True or false: In "Super Smash Bros." for N64, Luigi is a secret character.


Question 6 of 10
6. What is the letter on Luigi's rival's hat? Hint


Question 7 of 10
7. Which of these games has Luigi as the star character? Hint


Question 8 of 10
8. True or false: In "Tony Hawk's Pro Skater 3", you can skate as Luigi if you enter a very hard code.


Question 9 of 10
9. In "Mario Kart 64", there is a level 'dedicated' to Luigi. What is this level called? Hint


Question 10 of 10
10. Finish this Gamecube game title: "Luigi's _____" Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 20 2024 : Guest 162: 7/10
Feb 17 2024 : Guest 78: 7/10
Feb 16 2024 : Guest 31: 9/10
Feb 15 2024 : Guest 106: 8/10
Feb 14 2024 : PurpleComet: 10/10
Feb 07 2024 : matthewpokemon: 8/10
Feb 07 2024 : gogetem: 9/10
Feb 03 2024 : Guest 176: 9/10
Feb 02 2024 : keyransolo: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What color is Luigi's shirt?

Answer: Green

Mario's shirt is red, Wario's is yellow, and Waluigi's is purple.
2. Which of these games does Luigi NOT appear in?

Answer: "Super Mario 64"

Super Mario 64 does have a 'clue' about Luigi. In Boo's courtyard, on the template of the star statue, if you look closely it says 'L is real 2401'. Gamers are assuming that 'L' stands for Luigi, but the rest remains a mystery.
3. What is Luigi's rival's name?

Answer: Waluigi

Wario is Mario's rival. I believe Waluigi first appeared in "Mario Tennis" for N64.
4. In "Super Mario Bros. 2", what is Luigi's specialty?

Answer: High jumping powers

Toad is the fast character, Mario is the average one, Princess Toadstool can float for a short time, and Luigi has the high jumping ability.
5. True or false: In "Super Smash Bros." for N64, Luigi is a secret character.

Answer: True

In this game, the creators made Luigi very bashful, and I am not sure why...
6. What is the letter on Luigi's rival's hat?

Answer: An upside-down 'L'

Luigi's rival is very tall, has purple overalls, a purple hat, a scary face, and his eyes can gleam and shimmer.
7. Which of these games has Luigi as the star character?

Answer: "Mario is Missing!"

"Luigi's Star" is not a real game. "Mario is Missing!" did not get very good overall ratings. This game is for Super Nintendo.
8. True or false: In "Tony Hawk's Pro Skater 3", you can skate as Luigi if you enter a very hard code.

Answer: False

Luigi doesn't make any appearances in any of Tony Hawk's skateboarding games. You can be Satan's wife, but not Luigi!
9. In "Mario Kart 64", there is a level 'dedicated' to Luigi. What is this level called?

Answer: Luigi Raceway

Luigi Raceway is the first level in the first cup. If you beat a certain time, you can race against the course ghost- Luigi.
10. Finish this Gamecube game title: "Luigi's _____"

Answer: Mansion

"Luigi's Mansion" is about Luigi walking about his mansion slaying ghosts. This game is a long RPG.
Source: Author Sk8_88

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us