FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Kings Quest VII The Princeless Bride
Quiz about Kings Quest VII The Princeless Bride

King's Quest VII: The Princeless Bride Quiz


This King's Quest game is my definite favorite and the first one I played ever. The graphics are just wonderful. This is a quite easy quiz, have fun:)

A multiple-choice quiz by MissQT. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games G-K
  8. »
  9. King's Quest

Author
MissQT
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
142,601
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
393
- -
Question 1 of 10
1. Which previous King's Quest character does not at all appear in King's Quest VII? Hint


Question 2 of 10
2. How many chapters are there in King's Quest VII? Hint


Question 3 of 10
3. Chapter 6 is named 'Ready, Set....Bang'.


Question 4 of 10
4. An easy one: What is the title of King's Quest VII? Hint


Question 5 of 10
5. How many worlds do both Valanice and Rosella visit? Hint


Question 6 of 10
6. Cassima has made an appearance in one earlier King's Quest game.


Question 7 of 10
7. Which of these animals are not present in Ooga Booga? Hint


Question 8 of 10
8. Where in Etheria are the three fates? Hint


Question 9 of 10
9. Which instrument must you play to get to meet the fates? Hint


Question 10 of 10
10. Which one is not a King's Quest VII chapter? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 28 2024 : Andyboy2021: 10/10
Feb 22 2024 : Taltarzac: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which previous King's Quest character does not at all appear in King's Quest VII?

Answer: Graham

Rosella and Valanice are the two heroines of the game. Edgar first time made an appearance in King's Quest IV: The Perils Of Rosella. When he meets Rosella, they'll both express clearly that they've met before;)
2. How many chapters are there in King's Quest VII?

Answer: 6

Throughout these 6 chapters our two heroines star in every second chapter, beginning with Valanice at chapter 1, going on to Rosella in chapter 2 etc.
3. Chapter 6 is named 'Ready, Set....Bang'.

Answer: False

Nope, though something similar. It's called 'Ready, Set...Boom'!
4. An easy one: What is the title of King's Quest VII?

Answer: The Princeless Bride

"Romancing The Throne" is the title of King's Quest II, in which Graham rescues his wife-to-be lady Valanice. "A Troll Is As A Troll Does" and "The Sky Is Falling" appear in King's Quest VII, but these are names of two of the chapters.
5. How many worlds do both Valanice and Rosella visit?

Answer: 4

These are: The Vulcanix Underground(Rosella in chapter 2, 4 and 6 and Valanice in chapter 6 only), The Woods(Rosella in chapter 4, Valanice in 3 and 5), Ooga Booga(where Rosella spends a lot of time in chapter 4 and Valanice makes a brief appearance in chapter 5) and Falderal(Valanice spends some time there during chapters 3 and 5, while Rosella only runs through at the end of chapter 4). Valanice does appear for a few brief seconds more in Ooga Booga and Rosella gets to fly to Etheria with Edgar, although I didn't count those in(since they're both automatic sequences and you don't actually play those scenes yourself).
6. Cassima has made an appearance in one earlier King's Quest game.

Answer: False

Cassima? I thought we were talking about King's Quest VII????? She does not appear anywhere in this game at all. Besides, she has made an appearance in TWO earlier games, not just one. These were 'King's Quest V:Absence Makes The Heart Go Yonder' and 'King's Quest VI: Heir Today Gone Tomorrow'.
7. Which of these animals are not present in Ooga Booga?

Answer: Frog

Valanice befriends the black dog, while Rosella rescues the cute, black cat(which Valanice later speaks to). You will at one stage meet a mouse in Doctor Cadaver's home.
8. Where in Etheria are the three fates?

Answer: In the gazing ball in the garden

All of these are located in Etheria. The only places you can reach at this time though, are the dreamweaver's cave and the gazing ball in the garden.
9. Which instrument must you play to get to meet the fates?

Answer: Harp

You can feed the dragonettes with ambrosia and they will play the tune which you must play on the harp to get access to the gazing ball. This is where you meet the three fates(see question 8).
10. Which one is not a King's Quest VII chapter?

Answer: Nightmare In Dreamland

'Nightmare in Etheria' is chapter 5, 'Where in the blazes am I' takes place in the desert in chapter 1 and Rosella is desperate to find the real troll king in chapter 4: 'Will the real troll king please stand up?'
Source: Author MissQT

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us