Quiz about Advertising Slogans
Quiz about Advertising Slogans

10 Question World Quiz: Advertising Slogans | Marketing


I'll give you the slogan, you pick which product the slogan was or is for.

A multiple-choice quiz by Marvo301. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Marketing
  8. »
  9. U.S. Commercials

Author
Marvo301
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
173,213
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
8486
Last 3 plays: serpa (10/10), Guest 74 (9/10), BarbaraMcI (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "A little dab'll do ya". Hint

Crest toothpaste
Brylcreem
Preparation H
Parkay Margarine

2. "You're soaking in it". Hint

Calgon bath beads
Aunt Jemima pancake syrup
Palmolive dishwashing liquid
Beachcomber hot tubs

3. "I can't believe I ate the whole thing". Hint

Pizza Hut
Butterball Turkey
Krispy Kreme Donuts
Alka Seltzer

4. What US candy was advertised with the slogan "Melts in your mouth ... not in your hands"? Hint

Glossettes
M&Ms
Skittles
Maltesers

5. "The choice of a new generation". Hint

Pepsi
Nintendo Game Cube
New Coke
Coppertone Sun Screen

6. "Snap, Crackle, Pop". Hint

Jiffy Pop Popcorn
Arthritis Pain Formula
Rice Krispies
Slim Jim Meat Snacks

7. "You'll wonder where the yellow went". Hint

Ajax Cleanser
Tide laundry detergent
Pepsodent toothpaste
Mr. Clean

8. "Hand picked by Juan Valdez" Hint

Florida Oranges
100% Colombian Coffee
California Raisins
Pace Picante Sauce

9. "Have it your way". Hint

Burger King
Nescafe Coffee
Wonder Bread
Jif Peanut Butter

10. "Own a piece of the Rock". Hint

Professional Wrestling
Pebbles Cereal
Gravol Pills
Prudential Life Insurance


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "A little dab'll do ya".

Answer: Brylcreem

This is what men used to style their hair with before the invention of gel and mousse.
2. "You're soaking in it".

Answer: Palmolive dishwashing liquid

This line was uttered by Madge, the manicurist, who starred in a series of commercials for Palmolive.
3. "I can't believe I ate the whole thing".

Answer: Alka Seltzer

Another famous slogan for alka seltzer is "plop, plop, fizz, fizz, oh what a relief it is!"
4. What US candy was advertised with the slogan "Melts in your mouth ... not in your hands"?

Answer: M&Ms

M&Ms come in plain, peanut, crunchy, peanut butter, and almond. In the UK, the same slogan advertised a sweet called Minstrels.
5. "The choice of a new generation".

Answer: Pepsi

Celebrities who have shilled for Pepsi include Michael Jackson, Michael J. Fox, and Britney Spears.
6. "Snap, Crackle, Pop".

Answer: Rice Krispies

This slogan is based on the sound Rice Krispies make when you pour milk on them.
7. "You'll wonder where the yellow went".

Answer: Pepsodent toothpaste

"You'll wonder where the yellow went when you brush your teeth with pepsodent!"
8. "Hand picked by Juan Valdez"

Answer: 100% Colombian Coffee

In the commercial Mr. Valdez (and his burro) spent most of his time walking up and down the aisles of grocery stores - not picking coffee beans!
9. "Have it your way".

Answer: Burger King

The idea behind this slogan is that Burger King would let you choose which toppings you wanted and which toppings you didn't want on your hamburger.
10. "Own a piece of the Rock".

Answer: Prudential Life Insurance

This slogan refers to the large rock that features prominently in the corporate logo of Prudential Life Insurance.
Source: Author Marvo301

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : serpa: 10/10
Jan 29 2023 : Guest 74: 9/10
Jan 27 2023 : BarbaraMcI: 10/10
Jan 26 2023 : Guest 86: 2/10
Jan 26 2023 : Guest 107: 10/10
Jan 26 2023 : Guest 99: 10/10
Jan 26 2023 : Guest 172: 10/10
Jan 25 2023 : Nebogipfel: 10/10
Jan 25 2023 : Guest 73: 7/10

Score Distribution

quiz
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us