FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Short Break
Quiz about A Short Break

A Short Break Trivia Quiz


This is a quiz on old American commercials. Take this and try to bring back some memories.

A matching quiz by dcpddc478. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Marketing
  8. »
  9. U.S. Commercials

Author
dcpddc478
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
397,797
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1200
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 172 (10/10), Guest 70 (5/10), Guest 174 (9/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Try it! You'll like it!  
  Chiffon margarine
2. You're Soaking In It  
  Palmolive
3. Don't Leave Home Without It  
  American Express
4. It's Not Nice to Fool Mother Nature  
  Wendy's
5. How Do You Spell Relief?  
  Rolaids
6. Sorry Charlie!  
  Alka-Seltzer
7. Where's The Beef?  
  Starkist Tuna
8. Does She or Doesn't She?  
  Rice-a-roni
9. The San Francisco Treat  
  Listerine
10. Often a Bridesmaid, Never a Bride  
  Clairol hair coloring





Select each answer

1. Try it! You'll like it!
2. You're Soaking In It
3. Don't Leave Home Without It
4. It's Not Nice to Fool Mother Nature
5. How Do You Spell Relief?
6. Sorry Charlie!
7. Where's The Beef?
8. Does She or Doesn't She?
9. The San Francisco Treat
10. Often a Bridesmaid, Never a Bride

Most Recent Scores
Jul 14 2024 : Guest 172: 10/10
Jul 11 2024 : Guest 70: 5/10
Jul 08 2024 : Guest 174: 9/10
Jun 20 2024 : Guest 73: 7/10
Jun 17 2024 : gmethod: 10/10
Jun 16 2024 : Guest 24: 10/10
Jun 15 2024 : Guest 72: 7/10
Jun 13 2024 : AmeliaKellum: 7/10
Jun 12 2024 : Guest 98: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Try it! You'll like it!

Answer: Alka-Seltzer

This was a funny 1971 commercial for the stomach medicine Alka-Seltzer, a brand which was known for its amusing ads. It was elected to the Clio Awards Classic Hall of Fame.
2. You're Soaking In It

Answer: Palmolive

"You're Soaking In It" was a comment made by actress Jan Miner, in her role as Madge the manicurist in the Palmolive Dish Soap commercials. She would push a person's hand back in the Palmolive in which they were soaking their hands before a manicure.
3. Don't Leave Home Without It

Answer: American Express

This 1982 commercial was one of American Express's most popular ads. While showing popular world sites, the ad would tell you to go to these places and to use the card while you did it.
4. It's Not Nice to Fool Mother Nature

Answer: Chiffon margarine

This was the tag-line from a 1970s and 1980s commercial. Actress Deana Dietrich was Mother Nature and acted as if she was eating something with margarine on it. They used the lines "It's Not Nice to Fool Mother Nature" and "If you think it's butter, but it's not: it's Chiffon".
5. How Do You Spell Relief?

Answer: Rolaids

This commercial for the Rolaids stomach medicine premiered in 1976, and featured the famous tag line: "How do you spell relief? - R-O-L-A-I-D-S"
6. Sorry Charlie!

Answer: Starkist Tuna

Starkist Tuna used a cartoon named "Charlie" to sell their tuna, beginning in 1961. Charlie wore a beret and wore heavy glasses, and was seen trying to get caught by Starkist to prove he had "good taste". In the meantime, they were interested in catching tuna that "tasted good".
7. Where's The Beef?

Answer: Wendy's

This 1984 commercial featuring actress Clara Pellar, an 81 year old manicurist, who could not speak long lines due to emphysema. The commercial was about the size of the beef patties used in fast food restaurants.
8. Does She or Doesn't She?

Answer: Clairol hair coloring

This became the Clairol Company's go-to slogan in 1960, at a time when most women did not openly admit to coloring their hair. These ads were filmed with girl-next-door models and children with the same-colored hair.
9. The San Francisco Treat

Answer: Rice-a-roni

Rice-a-Roni was a rice pilaf dish that, because of its origins, was called "The San Francisco Treat". Commercials using this phrasing started in 1962.
10. Often a Bridesmaid, Never a Bride

Answer: Listerine

This was an old commercial for Listerine mouthwash that insinuated the use of mouthwash could improve a woman's chances of marriage. This was considered the ultimate goal for women.
Source: Author dcpddc478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Commission #57:

The long and short of this 57th Commission, launched in the Author's Lounge in May 2019, is that authors received titles containing either 'long' or 'short'. Enjoy!

  1. A Very Short Quiz Very Easy
  2. Take The Long Way Home Average
  3. The Long and Winding Road Average
  4. It's a Long Way to Tickle Mary Easier
  5. Long Day's Journey into Knight Average
  6. Short People Easier
  7. A Short Break Easier
  8. The Longest Journey Average
  9. You Shook Me All Night Long Average
  10. The Short Road to Oblivion Average
  11. I'll Have a Short Stack Average
  12. Just Short of the Record Average

7/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us