FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Commercial Property
Quiz about Commercial Property

Commercial Property Trivia Quiz


Many businesses and organizations use animals to advertise their products or services. How many can you identify?

A multiple-choice quiz by gable. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Marketing
  8. »
  9. U.S. Commercials

Author
gable
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
403,833
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
597
Last 3 plays: Guest 136 (9/10), Guest 172 (10/10), Guest 172 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What "spokesbird" represents AFLAC? Hint


Question 2 of 10
2. What kind of reptile appears in GEICO commercials? Hint


Question 3 of 10
3. What bird appears in the Liberty Mutual commercials? Hint


Question 4 of 10
4. What animal appears in Snuggle Fabric Softener commercials? Hint


Question 5 of 10
5. What species is Elmer who appears as glue promoter? Hint


Question 6 of 10
6. What is the name of the bear who gives safety advice for the Forest Service? Hint


Question 7 of 10
7. What kind of horses are featured in Anheuser-Busch beer commercials? Hint


Question 8 of 10
8. Who is the "spokes-tuna" for StarKist Brand? Hint


Question 9 of 10
9. What product displays the picture of Cornelius the Rooster on its packages? Hint


Question 10 of 10
10. Which "spokes-animal" promises that his product is "grrrrrreat!" Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 28 2024 : Guest 136: 9/10
May 12 2024 : Guest 172: 10/10
May 10 2024 : Guest 172: 10/10
May 07 2024 : Guest 50: 10/10
Apr 21 2024 : Harrynj: 10/10
Apr 01 2024 : toddruby96: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What "spokesbird" represents AFLAC?

Answer: Duck

AFLAC is a health insurance company. The duck's quack rhymes with the name of the company.
2. What kind of reptile appears in GEICO commercials?

Answer: Gecko

GEICO was created from the acronym Government Employees Insurance Company, although it is no longer restricted to that one group of people. The gecko is their "spokesanimal" and their ads feature various social situations gone awry or ripped from the headlines.
3. What bird appears in the Liberty Mutual commercials?

Answer: Emu

Liberty Mutual's Limu Emu is dressed in a yellow shirt like its human partner Doug. The two can be seen on the road and at the beach. The emu is made via computer graphics and is not a real live bird.
4. What animal appears in Snuggle Fabric Softener commercials?

Answer: Bear

Snuggle Bear has been on fabric softener since 1983. Twice when the company gave away toy bears as a customer incentive, the bears were recalled because they had a feature which proved hazardous to young children.
5. What species is Elmer who appears as glue promoter?

Answer: Bull

In 1936 Elsie the Cow became the cartoon representative of Borden's milk. Her slogan was "If it's Borden's says Elsie it's got to be good". Elmer was Elsie's husband. When Elmer's glue was first made in the late 1940s it was made from casein, a milk product.

While Elsie no longer works as a "spokesanimal", Elmer continues to appear on many forms of glue - not all of which are milk based in the 21st century.
6. What is the name of the bear who gives safety advice for the Forest Service?

Answer: Smokey

Smokey the Bear shares appeared first in 1944 with the message "Only you can prevent forest fires." That phrase was updated in April 2001 to "Only you can prevent wild fires."
7. What kind of horses are featured in Anheuser-Busch beer commercials?

Answer: Clydesdales

Clydesdales - huge powerful horses -- pull the wagon filled with Budweiser beer. The beer company has a real ranch where Clydesdales are bred and raised on Warm Springs Ranch in Boonville, Mo. Tourists may visit the farm and see how the horses are raised.
8. Who is the "spokes-tuna" for StarKist Brand?

Answer: Charlie

Charlie the Tuna was developed in 1961 for StarKist tuna advertising. Ads often featured a hook descending into the water but not letting Charlie bite, alongside the words "Only the best tuna can be StarKist." According to Wikipedia, the logo was developed by an American advertising firm but later sold to a Korean company.
9. What product displays the picture of Cornelius the Rooster on its packages?

Answer: Kellogg's Corn Flakes

Cornelius is a cartoon character developed in the late 1950s who appears on cornflakes boxes. The ad designers have updated the rooster's look over time but kept his basic color palette: red, green and yellow.
10. Which "spokes-animal" promises that his product is "grrrrrreat!"

Answer: Tony the Tiger

Tony the Tiger was developed to promote Kellogg's Frosted Flakes. In 1952 Tony beat out Katy the Kangaroo to become the cereal mascot.
Source: Author gable

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us