Quiz about All In a Days Malayalam
Quiz about All In a Days Malayalam

All In a Day's Malayalam Trivia Quiz


Malayalam is a Dravidan language spoken in parts of southern India. What do you know about it?

A multiple-choice quiz by achyutj415. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Languages of India

Author
achyutj415
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
391,113
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
120
Last 3 plays: notsosmart49 (9/10), Guest 24 (10/10), Guest 117 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In which state of India is Malayalam most spoken? It is this state's official language. Hint

Karnataka
Kerala
Tamil Nadu
Andhra pradesh

2. One of the most useful things to know when first learning a language is how to say "I don't know this language" in that language! So how do you say "I don't know Malayalam" in "Malayalam"? Hint

Enikku malayalam ariyaam
Enikku malayalam aavum
Mujko malayalam nahi aata
Enikku malayalam ariyilla

3. You said you don't know Malayalam but the hotel receptionist doesn't understand your language. So, using your handy Malayalam phrasebook, how do you tell him you're hungry? Hint

Enikku vishakkunu
Enikku urakkam varunnu
Enikku dahikunu
Ente vayar vedinikunnu

4. The attendant hears you and says "Ente pinnil varu saare". What does that mean in Malayalam? Hint

Come behind me sir
We don't have a restaurant
There sir
What?

5. You are in the restaurant, and the waiter comes up and declares "Innu choodu chor undu". What is on the menu today? Hint

Rice
Cereal
Dosa
Shredded wheat

6. The waiter also says "Innu saambarum avialum theeyalum undu." He is telling you what else is on the menu, so can you guess what the suffix "-um" means in Malayalam? Hint

Or
And
But
Not

7. After all that food you retire to your room. While you try to sleep, the phone rings. You answer, and the receptionist says "Ningalkku oru adhiti undu". What did he say in Malayalam now? Hint

Good night
Why are you asleep?
Room Service is on its way
You have a guest

8. The tour guide sticks his head into your room. "Sorry for disturbing your sleep but I recall that you have booked a tour of Kochi kayal today" he says. What geographical feature is a "kayal"? Hint - where would Kochi be? Hint

Hill station
Lake
Desert
Grasslands

9. Then the guide tosses you a can of insect repellent, saying "Ivide kore kothu undu". What are these "kothus" that you'll be facing? Hint

Gadflies
Bed bugs
Mosquitoes
Ticks

10. Now that you have played my quiz, I would like to say "nandi". What am I telling you in Malayalam?
Hint

Good bye
Good day
Keep quizzing
Thank you


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which state of India is Malayalam most spoken? It is this state's official language.

Answer: Kerala

Kerala, named after the coconut tree, was believed to have formed when Parasurama threw his ax and brought the place form under the sea.
2. One of the most useful things to know when first learning a language is how to say "I don't know this language" in that language! So how do you say "I don't know Malayalam" in "Malayalam"?

Answer: Enikku malayalam ariyilla

"Enikku malayalam ariyaam" means "I know Malayalam".

"Mujko malayalam nahi aata" is Hindi for "I don't know Malayalam".

"Enikku malayalam aavum" actually doesn't make sense in Malayalam but is loosely translated as "I can Malayalam".
3. You said you don't know Malayalam but the hotel receptionist doesn't understand your language. So, using your handy Malayalam phrasebook, how do you tell him you're hungry?

Answer: Enikku vishakkunu

"Enikku dahikunu" means "I am thirsty".

"Enikku urakkam varunnu" means "I am sleepy".

"Ente vayar vedinikunnu" means "My stomach hurts".
4. The attendant hears you and says "Ente pinnil varu saare". What does that mean in Malayalam?

Answer: Come behind me sir

Here is the word-by-word breakdown:

"Ente" - "me/my"

"pinnil" - "behind"

"varu" - "come"

"saare" - "sir"

(As you can see, Malayalam grammar is not the same as that of English).
5. You are in the restaurant, and the waiter comes up and declares "Innu choodu chor undu". What is on the menu today?

Answer: Rice

"Chor" is Malayalam for rice. It is the staple food of Kerala, so is sure to be on the menu in any local restaurant.
6. The waiter also says "Innu saambarum avialum theeyalum undu." He is telling you what else is on the menu, so can you guess what the suffix "-um" means in Malayalam?

Answer: And

The waiter proudly declares that they also have "saabar", "avial" and "theeyal", which are varieties of curry commonly found in Kerala.
7. After all that food you retire to your room. While you try to sleep, the phone rings. You answer, and the receptionist says "Ningalkku oru adhiti undu". What did he say in Malayalam now?

Answer: You have a guest

Malayalees (and Indians in general) treat guests with great respect. So comes the saying " "adhiti devo bhava" - "the guest is god".
8. The tour guide sticks his head into your room. "Sorry for disturbing your sleep but I recall that you have booked a tour of Kochi kayal today" he says. What geographical feature is a "kayal"? Hint - where would Kochi be?

Answer: Lake

Kochi is quite famous for its houseboats on Lake Kochi.
9. Then the guide tosses you a can of insect repellent, saying "Ivide kore kothu undu". What are these "kothus" that you'll be facing?

Answer: Mosquitoes

There are a lot of pesky mosquitoes in the Kerala region. Exterminators beware.
10. Now that you have played my quiz, I would like to say "nandi". What am I telling you in Malayalam?

Answer: Thank you

"Nandi" very much in fact!

Has anyone noticed yet? Malayalam is a palindrome, reading the same backwards as forwards. It also has alternating vowels and consonants.
Source: Author achyutj415

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 18 2023 : notsosmart49: 9/10
Jan 09 2023 : Guest 24: 10/10
Dec 27 2022 : Guest 117: 10/10
Dec 25 2022 : Guest 103: 10/10
Dec 22 2022 : Guest 103: 10/10
Dec 17 2022 : Guest 32: 3/10
Dec 15 2022 : Guest 27: 10/10
Dec 14 2022 : Guest 42: 10/10

Related Quizzes
1. Do You Know Hindi? Easier
2. Colours in Hindi Easier
3. Basics of Hindi Easier
4. Bengali? What's That? Easier
5. Learn Speaking Hindi Easier
6. Write and Learn Hindi Average
7. Numbers in Hindi Average
8. The Picture Postcard Average
9. Learn to Speak Hindi Average
10. Incredible Hindi Average
11. What's That Hindi Food? Average
12. Learn Hindi through Pictures Average

1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us