FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Armenian Verbs
Quiz about Armenian Verbs

Armenian Verbs Trivia Quiz


The Armenian language is one of the oldest existing languages. I will give you the English verb and you must choose the corresponding Armenian one.

A multiple-choice quiz by genius222. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. European Languages

Author
genius222
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
257,444
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
332
Question 1 of 15
1. How do you say "to eat" in Armenian? Hint


Question 2 of 15
2. How do you say "to run" in Armenian? Hint


Question 3 of 15
3. Armenians are well-known for their talkitive attribute. How do you say "to talk" in Armenian? Hint


Question 4 of 15
4. After a long day of work, one may feel the urge "to sleep"; how would you say that in Armenian? Hint


Question 5 of 15
5. How would one say "to dance" in Armenian? Hint


Question 6 of 15
6. In the Armenian Orthodox Church lying is a complete no-no. How does one say "to lie" in Armenian? Hint


Question 7 of 15
7. How do you say "to walk"? Hint


Question 8 of 15
8. For an English speaker and reader, reading in Armenian may be very difficult because of the unique, awkward looking letters. How does one say "to read"? Hint


Question 9 of 15
9. What is the Armenian word for the infinitive verb "to listen"? Hint


Question 10 of 15
10. Here's another tough one. How does one say "to regret" in Armenian? Hint


Question 11 of 15
11. How do you say "yawn"? Hint


Question 12 of 15
12. Getting thirsty? How do you say "to drink"? Hint


Question 13 of 15
13. As you walk down the streets of the Armenian capital, Yerevan, you may see old women wringing their cleaned clothes to get the excess water off of them. How do you say "to wring" in of the sentence above? Hint


Question 14 of 15
14. What is the present tense of the verb "to clean" in Armenian? Hint


Question 15 of 15
15. How do you say "to write"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 28 2024 : ssabreman: 15/15
May 10 2024 : Guest 12: 9/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How do you say "to eat" in Armenian?

Answer: oodel

Different tenses of "oodel":
ate = gera
eating = goodem
will eat = bidi oodem
2. How do you say "to run" in Armenian?

Answer: vazel

Different tenses of the verb "vazel":
ran = vazetsy
running = gu vazem
will run = bidi vazem
3. Armenians are well-known for their talkitive attribute. How do you say "to talk" in Armenian?

Answer: khosil

Tenses of the verb "khosil":
talked = khosetsa
talking = gu khosim
will talk = bidi khsim
4. After a long day of work, one may feel the urge "to sleep"; how would you say that in Armenian?

Answer: bargil

Different tenses of "bargil":
slept = bargetsa
sleeping = gu bargim
will sleep = bidi bargim
5. How would one say "to dance" in Armenian?

Answer: barel

Dance is an important part of Armenian culture. Different tenses of the verb "barel":
danced = baretsi
dancing = gu barem
will dance = bidi barem
6. In the Armenian Orthodox Church lying is a complete no-no. How does one say "to lie" in Armenian?

Answer: sood khosil

kalel = to walk
gartal = to read
barel = to dance
7. How do you say "to walk"?

Answer: kalel

Different tenses of the verb "kalel":
walked = kaletsy
walking = gu kalem
will walk = bidi kalem
8. For an English speaker and reader, reading in Armenian may be very difficult because of the unique, awkward looking letters. How does one say "to read"?

Answer: gartal

Different tenses of the verb "gartal":
read = gartatsy
reading = gu gartam
will read = bidi gartam
9. What is the Armenian word for the infinitive verb "to listen"?

Answer: oongntrel

Different tenses of the verb "oongntrel":
listened = oongntretsy
listening = goonduntrem
will listen = bidi oongntrem
10. Here's another tough one. How does one say "to regret" in Armenian?

Answer: zkhjal

If you got this one correct, you are pretty advanced in the Armenian language.
Different tenses of the verb "zkhjal":
regreted = zkhjatsy
regretting = gu zkhjam
will regret = bidi zkhjam
11. How do you say "yawn"?

Answer: horanchel

Yawning in front of an Armenian while talking to them is considered offensive(according to the culture).
Different tenses of the verb "horanchel":
yawned = horanchetsy
yawning = gu horanchem
will yawn = bidi horanchem
12. Getting thirsty? How do you say "to drink"?

Answer: khmel

While in Armenia, do as the Armenians do. If you get sick in Armenia, the quickest known remedy is to "khmel" koniak.
Different tenses of the verb "khmel":
drank = kmetsy
drinking = gu khmem
will drink = bidi khmem
13. As you walk down the streets of the Armenian capital, Yerevan, you may see old women wringing their cleaned clothes to get the excess water off of them. How do you say "to wring" in of the sentence above?

Answer: kamel

Different tenses of the verb "kamel":
wrung = kametsy
wringing = gu kamem
will wring = bidi kamem
14. What is the present tense of the verb "to clean" in Armenian?

Answer: gu makrem

makretsy = cleaned
bidi makrem = will clean
15. How do you say "to write"?

Answer: krel

Different tenses of the verb "krel":
wrote = kretsy
writing = gu krem
will write = bidi krem
Source: Author genius222

This quiz was reviewed by FunTrivia editor trident before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us