Quiz about Australia Import and Performance Scene
Quiz about Australia Import and Performance Scene

Australia: Import and Performance Scene Quiz


The Imported Car, Hot4 and Street Racing culture has taken off in recent years in Australia. If you know your imports and performance cars, this is for you.

A multiple-choice quiz by epoch_72. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Cars
  8. »
  9. Australian Cars

Author
epoch_72
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
197,437
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
248
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In 1991, Toyota made a stock supercharged engine for its Corolla. What was it called? Hint

1.4AGZ
4AGE
4AGZE
4GZE

2. What 2 features set the 2000 Honda Integra Type-R apart from its standard brethren? Hint

Lowered Suspension and Stock 5" Monster Tacho with Shift Light
No Rear Spoiler and Twin Dump Pipes
Whiteline Strutbrace and Bomex Bodykit
Higher Spoiler and Multi-Spoked Alloy Wheels

3. The creator of the rotary engine was who? Hint

Dr. Albertus Manuello
Dr. Pontius Firenzel
Dr. Gomez Allonzo
Dr. Felix Wankel

4. The last of the Nissan Silvia range, produced in 1999, was the? Hint

S13 180SX
240SX
350Z
S15 200SX

5. What is the stock engine of the 1993 Nissan 180SX? Hint

CA18DET
CA20DET
RB20DET
FJ20DET

6. Which of these aftermarket parts makers made a completely carbon fibre Skyline solely for Japanese lap times? Hint

Turbosmart
Trust
HKS
Apex'i

7. HKS stands for 'Hong Kong Seconds'

Yes
No

8. The Series V RX-7 had which rotary engine? Hint

18B
12B
13B
20B

9. What does Toyota's VVT-i stand for? Hint

Valve Variable Timing intelligence
Variable Valve Timer intelligence
Variable Valvular Timing intelligence
Variable Valve Timing intelligence

10. The Subaru WRX's famed 'Boxer' engine has what designation? Hint

EJ20EN
EJ20
JE20T
EJ20TT


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 1991, Toyota made a stock supercharged engine for its Corolla. What was it called?

Answer: 4AGZE

The 1.6 Twin Cam Supercharged 1991 Corolla was awfully quick, but had a history of cylinder detonation...
2. What 2 features set the 2000 Honda Integra Type-R apart from its standard brethren?

Answer: Higher Spoiler and Multi-Spoked Alloy Wheels

The 2000 DC2 Integra Type-R was awesome, but Australia copped the 'watered down' 2002 DC5 Integra Type-R.
3. The creator of the rotary engine was who?

Answer: Dr. Felix Wankel

Reading headlines like "Corolla gets Wankel'd" now makes a whole lot more sense.
4. The last of the Nissan Silvia range, produced in 1999, was the?

Answer: S15 200SX

The S15 has been proclaimed the 'Drift King of the World,' but Nissan has cancelled its production along with the ever popular Skyline.
5. What is the stock engine of the 1993 Nissan 180SX?

Answer: CA18DET

The imported 180SX had a CA18DET 1.8 litre turbo engine. The 200SX had a SR20DET.
6. Which of these aftermarket parts makers made a completely carbon fibre Skyline solely for Japanese lap times?

Answer: HKS

The carbon fibre Skyline weighed a measly 700kg - with an RB25DETT, a 2.5 litre twin-turbo engine!
7. HKS stands for 'Hong Kong Seconds'

Answer: No

HKS stands for 'Hasegawa Kitagawa Sigma.'
8. The Series V RX-7 had which rotary engine?

Answer: 13B

Rotary engine weak points have always been their Apex seals. To see how a rotary engine works, go to www.howstuffworks.com.
9. What does Toyota's VVT-i stand for?

Answer: Variable Valve Timing intelligence

VVT-i controls the amount of valves being used when needed, ie. at low revs, less valves will be used.
10. The Subaru WRX's famed 'Boxer' engine has what designation?

Answer: EJ20EN

The 'Symmetrical' Subaru engine has fast become one of the world's quickest and popular engines. It's rally-bred AWD suspension has made the 'Rex' one of the most modified cars in Australia.
Source: Author epoch_72

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 21 2022 : Andyboy2021: 10/10
Dec 21 2022 : wellenbrecher: 10/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us