Quiz about Australian Cars
Quiz about Australian Cars

Australian Cars Trivia Quiz


This quiz is all about the Australian Holden. Very popular car if you live in Australia.

A multiple-choice quiz by whatnamecaniuse. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Cars
  8. »
  9. Australian Cars

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
103,619
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
842
Last 3 plays: Guest 121 (2/10), Guest 27 (0/10), Guest 110 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Holden Astra and Vectra are know as what in Britain? Hint

Vauxhall
Royal
Opel
Gayle

2. Which Holden from the 1960s was brought back onto the production line as a jazzed up model? Hint

Holden Gemini
Holden Torana
Holden Vectra
Holden Monaro

3. Which Holden is available as a convertible and as a hard top? (as of late 2002) Hint

Holden Astra
Holden Camry
Holden Camira
Holden Vectra

4. The first Holden Commodore was built in 1940?

True
False

5. HSV stands for what? Hint

Holden Special Vectra
Holden Spacial Vehicle
Holden Special Vehicle
Holden Space Vehicle

6. The Australian Touring Car Championship is raced between Holden and which other make? Hint

Ford
Mitsubishi
Toyota
Mercedes-benz

7. Which company owns Holden? Hint

General Motors
BMW
Ford
DaimlerChrysler

8. Holden was originally Australian owned.

True
False

9. Which of these is NOT a Holden? Hint

Holden Starwagon
Holden Torana
Holden Commodore
Holden Gemini

10. Two of the colours for the new Monaro, available in 2002 are: Hint

Green and Red
Snow and Midnight Grey
Burgundy and Magenta
Delft and Devil


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Holden Astra and Vectra are know as what in Britain?

Answer: Vauxhall

They are known as Opel in Central Europe.
2. Which Holden from the 1960s was brought back onto the production line as a jazzed up model?

Answer: Holden Monaro

The Monaro won the "Australian Car Of The Year" award in 1968 and the Gemini won it in 1969 and again in 1975.
3. Which Holden is available as a convertible and as a hard top? (as of late 2002)

Answer: Holden Astra

The Camry is a Toyota.
4. The first Holden Commodore was built in 1940?

Answer: False

Holden Commodore is the most popular Holden model in Australia but it wasn't launched until 1978.
5. HSV stands for what?

Answer: Holden Special Vehicle

Now I'd like to see a Holden Space Vehicle!
6. The Australian Touring Car Championship is raced between Holden and which other make?

Answer: Ford

Toyota doesn't race anything to my knowledge and Mitsubishi used to race in rallies.
7. Which company owns Holden?

Answer: General Motors

BMW own Mini and Rover and DaimlerChrysler owns Jeep.
8. Holden was originally Australian owned.

Answer: True

That was a really easy question for Australians.
9. Which of these is NOT a Holden?

Answer: Holden Starwagon

The Starwagon is a Mitsubishi people mover.
10. Two of the colours for the new Monaro, available in 2002 are:

Answer: Delft and Devil

Delft and Devil are basically Blue and Yellow.
Source: Author whatnamecaniuse

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Guest 121: 2/10
Jan 23 2023 : Guest 27: 0/10
Jan 19 2023 : Guest 110: 7/10
Jan 13 2023 : Guest 1: 8/10
Jan 13 2023 : Guest 193: 9/10
Jan 12 2023 : Guest 1: 7/10
Jan 10 2023 : Guest 49: 7/10
Jan 02 2023 : Guest 120: 9/10
Jan 01 2023 : Guest 202: 9/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us