Quiz about EmbryRiddle Aeronautical University
Quiz about EmbryRiddle Aeronautical University

Embry-Riddle Aeronautical University Quiz


This quiz will be about my alma mater, Embry-Riddle Aeronautical University. It is a college that focuses on the aviation/aerospace industry. Perhaps after taking this quiz you'll develop an interest in attending this school.

A multiple-choice quiz by RedHook13. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Colleges & Universities
  8. »
  9. US Colleges

Author
RedHook13
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
385,625
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
216
Last 3 plays: Guest 45 (2/10), Guest 71 (2/10), Guest 32 (0/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. One of the main residential campuses of Embry-Riddle Aeronautical University is located in this city famous for racing. Which is it? Hint

Daytona Beach, Florida
Louisville, Kentucky
Indianapolis, Indiana
Atlanta, Georgia

2. Embry-Riddle Aeronautical University's second residential campus is located in which Southwestern city? Hint

Prescott, Arizona
Alamogordo, New Mexico
Phoenix, Arizona
El Paso, Texas

3. What was the name of the air show over the beach that was put together by Embry-Riddle Aeronautical University? Hint

Airshow San Diego
Sun 'n Fun
Wings and Waves
Thunder on The Boardwalk

4. Which natural disaster destroyed dozens of Embry-Riddle Aeronautical University's training aircraft in 2006? Hint

Hurricane
Tsunami
Wildfire
Tornado

5. What is the nickname for Embry-Riddle Aeronautical University's athletic teams? Hint

Falcons
Hornets
Tomcats
Eagles

6. Embry-Riddle Aeronautical University was founded at Lunken Airport, which is located in which Midwestern city? Hint

Cincinnati, Ohio
Rockford, Illinois
Dayton, Ohio
Oshkosh, Wisconsin

7. Embry-Riddle Aeronautical University was a focal point of a federal investigation into which disaster? Hint

September 11 terrorist attacks
Lockerbie bombing
Tenerife air disaster
Crash of TWA 800

8. Embry-Riddle Aeronautical University has opened additional non-residential training facilities across the world. What is the name of this program? Hint

Embry-Riddle Worldwide
Embry-Riddle Universal
Embry-Riddle Online
Embry-Riddle Global

9. What was the nickname given to the former group of hexagonal shaped academic buildings at Embry-Riddle Aeronautical University? Hint

Academic Farm
Sky Hall
Six Sides of Doom
Alphabet Soup

10. Which of these colleges is not a part of Embry-Riddle Aeronautical University? Hint

College of Engineering
College of Liberal Arts
College of Aviation
College of Business


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. One of the main residential campuses of Embry-Riddle Aeronautical University is located in this city famous for racing. Which is it?

Answer: Daytona Beach, Florida

The Daytona Beach campus of Embry-Riddle Aeronautical University opened in 1965 and is the larger of the two residential campuses. The campus is located adjacent to the Daytona Beach International Airport, ideal for the flight training conducted there. The public airport terminal and Daytona International Speedway are both within walking distance of the campus.
2. Embry-Riddle Aeronautical University's second residential campus is located in which Southwestern city?

Answer: Prescott, Arizona

The second residential campus of Embry-Riddle Aeronautical University is located in Prescott, Arizona. The Prescott campus opened in 1978 and is the smaller of the two residential campuses. Students conduct flight training at Prescott's airport, Ernest A. Love Field, located about 3.5 miles from the campus.
3. What was the name of the air show over the beach that was put together by Embry-Riddle Aeronautical University?

Answer: Wings and Waves

"Wings and Waves" was a public air show put together by Embry-Riddle Aeronautical University over the beach in Daytona Beach, Florida. The first show was in 2003 and the most recent was held in 2014. The 2016 show was unfortunately cancelled due to lack of sponsorship.

The show featured various aviation related activities and demonstrations, including performances by famous United States Air Force Thunderbirds demonstration team.
4. Which natural disaster destroyed dozens of Embry-Riddle Aeronautical University's training aircraft in 2006?

Answer: Tornado

On Christmas Day, 2006 a tornado struck the Daytona Beach area causing damage to the campus of Embry-Riddle Aeronautical University. Dozens of training aircraft were flipped over and destroyed, some being thrown into buildings. The former administration building (Spruance Hall) received extensive damage and was later torn down and replaced.
5. What is the nickname for Embry-Riddle Aeronautical University's athletic teams?

Answer: Eagles

Embry-Riddle Aeronautical University's team nickname is the Eagles. They offer a few athletic programs, including men's baseball, men's basketball, men's and women's soccer, women's volleyball and several other sports. The official mascot for Embry-Riddle is Ernie the Eagle.
6. Embry-Riddle Aeronautical University was founded at Lunken Airport, which is located in which Midwestern city?

Answer: Cincinnati, Ohio

The Embry-Riddle School of Aviation was founded in 1926 at Lunken Airport in Cincinnati, Ohio. The school's founders were T. Higbee Embry and John Paul Riddle. In 1939, the school was moved to Miami, Florida where it operated until the Daytona Beach facility opened in 1965.
7. Embry-Riddle Aeronautical University was a focal point of a federal investigation into which disaster?

Answer: September 11 terrorist attacks

Embry-Riddle Aeronautical University came under investigation after the terrorist attacks that occurred on September 11, 2001. Federal investigators had suspicions that a few of the terrorists may have received their flight training from Embry-Riddle, which has a large international student community.
8. Embry-Riddle Aeronautical University has opened additional non-residential training facilities across the world. What is the name of this program?

Answer: Embry-Riddle Worldwide

Embry-Riddle Worldwide is a program designed to promote distance learning. In addition to the school's online education programs, there have been numerous training facilities opened across the world. Many of which are located on or near military bases to allow soldiers the opportunity to obtain a college education while on duty.
9. What was the nickname given to the former group of hexagonal shaped academic buildings at Embry-Riddle Aeronautical University?

Answer: Alphabet Soup

"Alphabet Soup" was the nickname of the former Lindbergh Academic Complex at Embry-Riddle's Daytona Beach campus. They were a group of five hexagonal shaped buildings distinguished by letters, such as A-building and W-building, leading to its nickname as "Alphabet Soup". The buildings were demolished in 2012.
10. Which of these colleges is not a part of Embry-Riddle Aeronautical University?

Answer: College of Liberal Arts

Embry-Riddle Aeronautical University offers degress separated into specific colleges. The College of Engineering and College of Aviation are present at both residential campuses. The Daytona Beach campus has the College of Business. There is no College of Liberal Arts at Embry-Riddle.
Source: Author RedHook13

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 18 2023 : Guest 45: 2/10
Jan 12 2023 : Guest 71: 2/10
Jan 11 2023 : Guest 32: 0/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series RedHook's Aviation Collection:

Planes, Airlines, Airports and anything else aviation related

  1. The ABC's of Aviation Average
  2. So, Just How Did You Get That Callsign? Average
  3. One Big Happy Fleet Average
  4. Embry-Riddle Aeronautical University Average
  5. From HVN to HEL Average
  6. Why is My Flight Delayed? Average
  7. ICAO Airport Codes Average
  8. Name That Jet Average
  9. How Does it Function? Average
  10. Flying our Nation's Flag Average
  11. Do You Want to Build an Airplane? Easier
  12. Delta Air Lines Average

1/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us