FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Female Political Leaders of the UK
Quiz about Female Political Leaders of the UK

Female Political Leaders of the UK Quiz


Welcome to this quiz about past and present female UK political leaders. Match the leader and her political party or office.

A matching quiz by KentQuizzer. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Government
  8. »
  9. U.K. Government

Author
KentQuizzer
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
389,434
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
417
Last 3 plays: Guest 81 (10/10), Guest 2 (10/10), RacingBee (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Nicola Sturgeon  
  Plaid Cymru
2. Leanne Wood  
  Labour Party
3. Theresa May  
  Conservative and Unionist Party
4. Margaret Beckett  
  Democratic Unionist Party
5. Harriet Harman  
  Conservative and Unionist Party
6. Caroline Lucas  
  Green Party of England and Wales
7. Natalie Bennett  
  Green Party of England and Wales
8. Arlene Foster  
  Labour Party
9. Margaret Thatcher  
  Speaker of the House of Commons
10. Betty Boothroyd  
  Scottish National Party





Select each answer

1. Nicola Sturgeon
2. Leanne Wood
3. Theresa May
4. Margaret Beckett
5. Harriet Harman
6. Caroline Lucas
7. Natalie Bennett
8. Arlene Foster
9. Margaret Thatcher
10. Betty Boothroyd

Most Recent Scores
Jul 08 2024 : Guest 81: 10/10
Jul 08 2024 : Guest 2: 10/10
Jul 05 2024 : RacingBee: 10/10
Jun 26 2024 : Wordpie: 8/10
Jun 06 2024 : bigdaviedoc: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Nicola Sturgeon

Answer: Scottish National Party

Nicola Sturgeon was born in 1970. She became First Minister of Scotland and leader of the Scottish National Party in 2014. She took over when Alex Salmond resigned after the 'no' result in the Scottish independence referendum.
2. Leanne Wood

Answer: Plaid Cymru

Leanne Wood was born in 1971. She became the first female leader of Plaid Cymru in 2012. She was born in Wales but was the first leader of the party who could not speak Welsh fluently when taking office.
3. Theresa May

Answer: Conservative and Unionist Party

Theresa May was born in 1956. She became Prime Minister of the United Kingdom and Leader of the Conservative Party in 2016. She was elected following the resignation of David Cameron when the EU referendum outcome turned out in favour of 'Brexit'. Previously she had been the longest-serving Home Secretary in over half a century.
4. Margaret Beckett

Answer: Labour Party

Margaret Beckett was born in 1943. As the Deputy Leader of the Labour Party, she temporarily became Leader when John Smith died in 1994. She later became Britain's first female Foreign Secretary.
5. Harriet Harman

Answer: Labour Party

Harriet Harman was born in 1950. As the Deputy Leader of the Labour Party, she temporarily became Leader in both 2010 and 2015 following the resignations of Gordon Brown and Ed Miliband respectively. She became MP for Peckham in 1982, representing it and the successor constituency of Camberwell and Peckham for over 35 years.
6. Caroline Lucas

Answer: Green Party of England and Wales

Caroline Lucas was born in 1960. From 2008 to 2012 she was the first Leader of the Green Party of England and Wales. In 2016 she became Co-Leader. She became the Green Party's first MP in 2010, representing the constituency of Brighton Pavilion.
7. Natalie Bennett

Answer: Green Party of England and Wales

Natalie Bennett was born in 1966 in Australia. She was a journalist and worked in Thailand for several years. She moved to the UK in 1999 and joined the Green Party in 2006. She was Leader of the Green Party of England and Wales from 2012 to 2016.
8. Arlene Foster

Answer: Democratic Unionist Party

Arlene Foster was born in 1970. She became leader of the Democratic Unionist Party in 2015. From 2016 until January 2017 she was First Minister of Northern Ireland. The DUP under Foster agreed to support the Conservative party under Theresa May in a minority government following their loss of an overall majority in the 2017 general election.
9. Margaret Thatcher

Answer: Conservative and Unionist Party

Margaret Thatcher was born in 1925 and died in 2013. She was Prime Minister of the United Kingdom from 1979 to 1990 and Leader of the Conservative and Unionist Party from 1975 to 1990. She was the UK's first female Prime Minister and the longest-serving Prime Minister of the twentieth century.
10. Betty Boothroyd

Answer: Speaker of the House of Commons

Betty Boothroyd was born in 1929. She was Speaker of the House of Commons from 1992 to 2000, having previously been a Labour MP. She was the first female Speaker.
Source: Author KentQuizzer

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us