FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Odd Flag Out Again
Quiz about Odd Flag Out Again

Odd Flag Out Again Trivia Quiz


Back by popular demand: Pick the flag that doesn't fit with the other three flags. This is based on visuals only. This one is more difficult than the previous one.

A multiple-choice quiz by LeoDaVinci. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Flags and Symbols
  8. »
  9. World Flags

Author
LeoDaVinci
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
171,586
Updated
Mar 08 23
# Qns
15
Difficulty
Difficult
Avg Score
8 / 15
Plays
1564
Last 3 plays: wellenbrecher (15/15), Guest 98 (10/15), Johnmcmanners (15/15).
- -
Question 1 of 15
1. Warm up (yum, yum): Which of these flags is the odd flag out based on the way the flag is designed? Hint


Question 2 of 15
2. One constellation you cannot see in the Northern Hemisphere is Crux. Which of these flags is the odd flag out because it doesn't depict it? Hint


Question 3 of 15
3. Which of these flags is the odd flag out because it doesn't adhere to the same colour scheme? Hint


Question 4 of 15
4. In the basic format of the following flags, which of these flags is the odd flag? Hint


Question 5 of 15
5. Embossing is usually a technique we use in Photoshop, however, it can be used in real life to make things stand out. Which of these flags is the odd flag? Hint


Question 6 of 15
6. Which of these flags is the odd flag because it's missing a colour all the other flags have? Hint


Question 7 of 15
7. Every country ought to have a coat-of-arms, in the case we need to raise our shields in battle. Which of these flags is the odd flag because it doesn't contain a coat-of-arms? Hint


Question 8 of 15
8. Which of these flags is the odd flag out because it has one more horizontal bar than its friends? Hint


Question 9 of 15
9. When you look up in the night sky, there are uncountable stars. Counting these flags' stars, which of these is the odd flag? Hint


Question 10 of 15
10. Which of these flags is the odd flag because it has no Arabic script? Hint


Question 11 of 15
11. Saint Andrew was supposedly martyred on a saltire. Which of these flags is the odd flag because it contains no saltire? Hint


Question 12 of 15
12. Which of these flags is the odd flag in the number of horizontal stripes it has? Hint


Question 13 of 15
13. Which of these flags is the odd flag out, especially on a day without any clouds? Hint


Question 14 of 15
14. Under Colonel Gaddafi, this country's flag was the odd one out because it contained only one colour. Which country had a monochromatic flag from 1977-2011?

Answer: (One word)
Question 15 of 15
15. Of these flags, you'll suddenly feel very militant. Which is the odd one out? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 20 2024 : wellenbrecher: 15/15
Jul 11 2024 : Guest 98: 10/15
Jul 08 2024 : Johnmcmanners: 15/15
Jun 27 2024 : IconicYellow: 8/15
Jun 08 2024 : Guest 124: 3/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Warm up (yum, yum): Which of these flags is the odd flag out based on the way the flag is designed?

Answer: Hungary

France, Ireland and Chad have flags in the french tricolor arrangement, three vertical bars. France in the "bleu, blanc et rouge" (blue, white and red), Ireland - green, white and orange, and Chad - blue, yellow and red. Hungary's flag is three horizontal stripes of red white and green.
2. One constellation you cannot see in the Northern Hemisphere is Crux. Which of these flags is the odd flag out because it doesn't depict it?

Answer: Tuvalu

Papua New Guinea, Samoa and Christmas Island have on their flag the star formation depicting the Southern Cross constellation. Tuvalu has a 9-star formation that represents the 9 islands of the Tuvalu archipelago.
3. Which of these flags is the odd flag out because it doesn't adhere to the same colour scheme?

Answer: Bangladesh

Saudi Arabia, Nigeria and Pakistan all have green and white flags. Bangladesh's flag is green and red, a green background with a red circle in the center.
4. In the basic format of the following flags, which of these flags is the odd flag?

Answer: Czech Republic

Guinea-Bissau, Benin and Madagascar have flags built of a vertical bar on the left, and two horizontal stripes. Czech Republic has a triangle on the left with two horizontal stripes, the triangle blue and the stripes white and red.
5. Embossing is usually a technique we use in Photoshop, however, it can be used in real life to make things stand out. Which of these flags is the odd flag?

Answer: Finland

All of these countries have Scandinavian (Nordic) crosses on the flags, as is the custom with all of the Nordic countries. But Finland's blue cross is on a white background, whereas Iceland, The Faröes and Norway's flags have the crosses bordered by a third colour.
6. Which of these flags is the odd flag because it's missing a colour all the other flags have?

Answer: Sierra Leone

While Sierra Leone has a green white and blue flag (in horizontal stripes), Algeria, Burundi, and Bulgaria have green, white, and red flags.
7. Every country ought to have a coat-of-arms, in the case we need to raise our shields in battle. Which of these flags is the odd flag because it doesn't contain a coat-of-arms?

Answer: Vanuatu

While the flags of Fiji, Croatia and Spain all have their national coat-of-arms on the flag, Vanuatu features crossed leaves of the Namele fern inside a boar's tusk.
8. Which of these flags is the odd flag out because it has one more horizontal bar than its friends?

Answer: Mauritius

Germany, Yemen and Armenia have three horizontal stripes: Germany - black, red and gold, Yemen - red, white and black, and Armenia - red, blue and orange. Mauritius has four horizontal stripes - red, blue, yellow and green.
9. When you look up in the night sky, there are uncountable stars. Counting these flags' stars, which of these is the odd flag?

Answer: European Union

The Solomon Islands, Singapore and China have five five-pointed stars on their flag. The European Union has twelve yellow five-pointed stars on a dark blue background.
10. Which of these flags is the odd flag because it has no Arabic script?

Answer: Palestine

The flags of Saudi Arabia, Iran and Afghanistan feature writing in the Arabic script on their flags (even if in the Iranian flag it is very stylized). The flag of Palestine has no writing; It features a triangle on the right in red, and three horizontal stripes of black, white and green.
11. Saint Andrew was supposedly martyred on a saltire. Which of these flags is the odd flag because it contains no saltire?

Answer: Macedonia

The flags of Scotland, Jersey and Jamaica all have a saltire (St. Andrew's cross), Jersey in red, Scotland in white and Jamaica in yellow. Macedonia's flag has diagonals, but its the rays of the sun, not a saltire.
12. Which of these flags is the odd flag in the number of horizontal stripes it has?

Answer: Philippines

Bahamas, Sudan and Palestine have flags built of a triangle on the left and three horizontal stripes. The Philippines only has two horizontal stripes.
13. Which of these flags is the odd flag out, especially on a day without any clouds?

Answer: South Korea

Antigua, Uruguay and Kiribati all sport the golden sun on their flags. South Korea has a Yin-Yang in the middle, in blue and red.
14. Under Colonel Gaddafi, this country's flag was the odd one out because it contained only one colour. Which country had a monochromatic flag from 1977-2011?

Answer: Libya

Libyan Arab Peoples Jamahiriya adopted the all-green flag in 1977. Its the national colour of Libya, and it is the colour that represents the Islam, the national religion. It was replaced with the former flag of the Kingdom of Libya in 2011 when the Gaddafi regime was overthrown.
15. Of these flags, you'll suddenly feel very militant. Which is the odd one out?

Answer: Brunei

Angola, Mozambique and Kenya all have a weapon on their flag: Angola a machete, Mozambique an AK-47, and Kenya a pair of spears. Brunei's flag is yellow with white and black diagonal stripes and a red emblem consisting of a crescent, an umbrella, hands and the motto of the country.
Source: Author LeoDaVinci

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us