Quiz about Pi Kappa Phi Fraternity
Quiz about Pi Kappa Phi Fraternity

Pi Kappa Phi Fraternity Trivia Quiz


Here are some basic questions about the Pi Kappa Phi fraternity. This may be hard if you've never been a member.

A multiple-choice quiz by SeventyFiveBN. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Organizations

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
243,216
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
306
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What year was Pi Kappa Phi founded? Hint

1899
1887
1904
1927

2. Where was Pi Kappa Phi founded? Hint

Charleston, South Carolina
Houston, Texas
Charlotte, North Carolina
Philadelphia, Pennsylvania

3. Who was not a Founding Father of the Pi Kappa Phi fraternity? Hint

Simon Fogarty Jr.
Andrew Alexander Kroeg Jr.
Durward Owen
Lawrence Harry Mixon

4. What is the official flower of Pi Kappa Phi? Hint

Violet
Daisy
Bluebonnet
Rose

5. What is the national philanthropy called that is owned and operated by Pi Kappa Phi? Hint

HELP America
PUSH America
FEED America
HAND America

6. Which of the following is not a public symbol of Pi Kappa Phi? Hint

Rose
Star Shield
Gold Pennant
Bell

7. Which of the following people is not a member of Pi Kappa Phi fraternity? Hint

Jim Edmonds
Tommy Lasorda
Lance Armstrong
Rich Eisen

8. What were the original letters of the organization that later became Pi Kappa Phi? Hint

Pi Kappa Alpha
Nu Phi
Pi Rho
Tau Beta Phi

9. What is the quarterly publication of Pi Kappa Phi which is distributed to all of its members nation-wide? Hint

The Star and Lamp
The Bell News
Pi Kapp Quarterly
The Brotherhood Update

10. The members of Pi Kappa Phi strive to be men of C.L.A.S.S. What does the acronym C.L.A.S.S. stand for? Hint

Character, Leadership, Academics, Sportsmanship, Service
Caring, Loving, Affectionate, Simple, Sincere
Class, Liberty, Athletics, Service, Statesmanship
Careless, Lazy, Apathetic, Slow, Spiritless


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What year was Pi Kappa Phi founded?

Answer: 1904

Pi Kappa Phi was founded on December 10, 1904.
2. Where was Pi Kappa Phi founded?

Answer: Charleston, South Carolina

The founding members of Pi Kappa Phi were students at the College of Charleston. Charlotte is where the home office of Pi Kappa Phi is located.
3. Who was not a Founding Father of the Pi Kappa Phi fraternity?

Answer: Durward Owen

There are officially seven founding fathers of Pi Kappa Phi. Kroeg, Mixon and Fogarty are considered to be the first three. Durward Owen is often referred to as the honorary fourth founding father, however, he did not join Pi Kappa Phi until many years after the fraternity was founded.
4. What is the official flower of Pi Kappa Phi?

Answer: Rose

The red rose is the official flower of Pi Kappa Phi, and is given to people who gain a special place in the heart of the members of Pi Kappa Phi.
5. What is the national philanthropy called that is owned and operated by Pi Kappa Phi?

Answer: PUSH America

The name PUSH originally stood for Play Units for the Severely Handicapped. Later it was changed to People Understanding the Severely Handicapped. Now, as PUSH broadens the spectrum of people whom help is offered to, the name PUSH is no longer an acronym.
6. Which of the following is not a public symbol of Pi Kappa Phi?

Answer: Gold Pennant

The star shield, the rose, and the bell of Pi Kappa Phi are often worn on t-shirts produced by Pi Kappa Phi members.
7. Which of the following people is not a member of Pi Kappa Phi fraternity?

Answer: Lance Armstrong

Jim Edmonds is a center fielder for the St. Louis Cardinals; Tommy Lasorda is a Hall of Fame pitcher who played with, and later managed the LA Dodgers; Rich Eisen is a sportscaster and play-by-play announcer. Lance Armstrong, the disgraced drug-taking cyclist, is not a member of Pi Kappa Phi.
8. What were the original letters of the organization that later became Pi Kappa Phi?

Answer: Nu Phi

Pi Kappa Phi was originally formed as a protest to typical 'Animal House' type fraternities. The letters "Nu Phi" stood for 'Non-Fraternity".
9. What is the quarterly publication of Pi Kappa Phi which is distributed to all of its members nation-wide?

Answer: The Star and Lamp

The Star and Lamp publishes stories on chapter excellence as well as individual member's contributions over the last few months.
10. The members of Pi Kappa Phi strive to be men of C.L.A.S.S. What does the acronym C.L.A.S.S. stand for?

Answer: Character, Leadership, Academics, Sportsmanship, Service

The men of Pi Kappa Phi strive to exhibit all the aspects of C.L.A.S.S. throughout their daily lives.
Source: Author SeventyFiveBN

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 22 2023 : Guest 159: 9/10
Dec 01 2022 : Andyboy2021: 1/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us