Quiz about Presidential Nicknames
Quiz about Presidential Nicknames

Presidential Nicknames Trivia Quiz


Can you identify some famous nicknames given to former Presidents of the USA?

A matching quiz by X2Twins. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.S. Government
  8. »
  9. Presidential Trivia

Author
X2Twins
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
386,756
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1045
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 67 (5/10), Guest 104 (7/10), Guest 108 (7/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Old Hickory  
Richard Nixon
2. Old Rough & Ready  
Abraham Lincoln
3. Ike  
Andrew Jackson
4. Tricky Dick  
Dwight D. Eisenhower
5. The Gipper  
James Buchanan
6. The Great Emancipator  
Martin Van Buren
7. Old Buck  
Zachary Taylor
8. Old Kinderhook (OK)  
James K. Polk
9. Tippecanoe  
William H. Harrison
10. Young Hickory  
Ronald Reagan






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Old Hickory

Answer: Andrew Jackson

Andrew Jackson was the 7th president of the United States, serving two terms from 1829-1837. He was the founder of the Democratic Party and a general in the US Army. His soldiers thought he was tough as old hickory wood.
2. Old Rough & Ready

Answer: Zachary Taylor

The 12th president of the United States only served 16 months from 1849 until his death in 1850. He died of natural causes relating to digestive issues. He earned the nickname "Old Rough and Ready" in the Second Seminole War. He defeated the Seminole Indians of Florida but was criticized for using bloodhounds to track the Indians.
3. Ike

Answer: Dwight D. Eisenhower

Eisenhower was the 34th president from 1953-1961. The future President Richard Nixon was his vice-president for both of these terms. Eisenhower was a five-star general in the US Army before running for president. He was known to his family & friends as Ike and his campaign slogan was "I like Ike".
4. Tricky Dick

Answer: Richard Nixon

Nixon was the 37th president of the United States from 1969-1974. He resigned half way through his second term before he could be impeached over the notorious Watergate Scandal, although his successor, President Gerald Ford, later issued him with a pardon. Nevertheless, most people consider he lived up to the nickname given to him at the time of the 1950 US Senate election: "Tricky Dick".
5. The Gipper

Answer: Ronald Reagan

Ronald Reagan was an American movie star before becoming the 40th president, serving two terms from 1981-1989. This nickname is from his acting career and the famous quote "Win one for the Gipper", in the film "Knute Rockne, All American".
6. The Great Emancipator

Answer: Abraham Lincoln

Abraham Lincoln was the 16th president of the United States from 1861-1865 when he was Assassinated. "Honest Abe" was also known as "The Great Emancipator" for his fight against slavery. Even though the Civil War was America's bloodiest war, I believe it was righteous, in that the war was fought for people not land rights.
7. Old Buck

Answer: James Buchanan

Like many of us common folks, this is just a shorting of his last name. James Buchanan was the 15th president from 1857-1861. He was the United States' only president who remained a bachelor, at least up to and including the 45th. Prior to becoming president he was the Minister to Russia, Secretary of State and Ambassador to the United Kingdom.
8. Old Kinderhook (OK)

Answer: Martin Van Buren

Martin Van Buren was the 8th president from 1837-1841. He was born in Kinderhook, New York. Some say the shortening of his nickname, Old Kinderhook, to "OK" started this US slang, but others dispute this, saying "OK" was first used in the 1830s for other reasons.
9. Tippecanoe

Answer: William H. Harrison

William H. Harrison was the 9th president for only 31 days in 1841 before dying of complications from pneumonia. Due to the short term in office, he isn't one of the more memorable presidents, except for the catchy campaign song "Tippecanoe and Tyler Too", using his nickname from the victory at the Battle of Tippecanoe.

His vice-president, John Tyler, served the remaining term as the 10th president, and his grandson, Benjamin Harrison, became president in 1889.
10. Young Hickory

Answer: James K. Polk

Polk was the 11th president of the United States from 1845-1849. He became known as "Young Hickory" because he was a protege of "Old Hickory", President Andrew Jackson. President Polk led the US to victory in the Mexican-American war, and won the land rights of Texas and California and most of what is now considered the American Southwest.
Source: Author X2Twins

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 16 2022 : Guest 67: 5/10
Nov 16 2022 : Guest 104: 7/10
Oct 30 2022 : Guest 108: 7/10
Oct 30 2022 : Guest 174: 7/10
Oct 27 2022 : Guest 24: 10/10
Oct 24 2022 : mdmdefarge: 7/10
Oct 24 2022 : bchilds1996_: 4/10
Oct 22 2022 : Guest 66: 10/10
Oct 21 2022 : TriviaFan22: 10/10

Score Distribution

quiz
12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us