Quiz about Tau Kappa Epsilon Fraternity
Quiz about Tau Kappa Epsilon Fraternity

Tau Kappa Epsilon Fraternity Trivia Quiz


Let's see what you know about the symbolism and history of Tau Kappa Epsilon Fraternity.

A multiple-choice quiz by javiervachon. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Organizations

Author
javiervachon
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
277,566
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
272
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What shape is the TKE associate member badge (formerly known as a pledge pin)? Hint

Circular
Equilateral Triangle
Diamond Shaped
Kite Shaped

2. What are the official colors of Tau Kappa Epsilon Fraternity? Hint

Azure and Gold
Vermillion and Smoke
Scarlet and White
Cherry and Gray

3. What is Tau Kappa Epsilon's name for a Chapter's Sergeant-At-Arms? Hint

Prytanis
Grammateus
Pylortes
Crysopholos

4. What is the name of each Tau Kappa Epsilon chapter's annual formal event? Hint

Founder's Day Gala
The Red Carnation Ball
Epsilon Ball
Winter Cotillion

5. How many equilateral triangles are on the Tau Kappa Epsilon Crest? Hint

7
5
3
4

6. In what city is the international headquarters of Tau Kappa Epsilon? Hint

Chicago
Indianapolis
Columbus
Minneapolis

7. Which one of these men was a Tau Kappa Epsilon alumnus? Hint

John F. Kennedy
Jimmy Carter
George H.W. Bush
Ronald Reagan

8. At what university is Alpha Chapter located? Hint

Ohio State University
Notre Dame University
Illinois Wesleyan University
Syracuse University

9. Which list names the Founders of the Fraternity? Hint

Stevens, Lynn, Benioff, Anderson, Lewis
Truitt, Atkins, Mayer, McNutt, Settles
Lund, Johnson, Ramos, DiMascio, Jansen
Tiscareno, Reyes, Fiedorowicz, O'Neill

10. Which Greek God is the mythological patron of Tau Kappa Epsilon Fraternity? Hint

Poseidon
Zeus
Apollo
Thor


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What shape is the TKE associate member badge (formerly known as a pledge pin)?

Answer: Equilateral Triangle

This shape is the approximate geographic relationship between the first three chapters, and proper wearing of the badge orients the points of the triangle to reflect this relationship. On an initiate's badge a pearl rests on each point of the triangle to enhance the significance of this symbol.
2. What are the official colors of Tau Kappa Epsilon Fraternity?

Answer: Cherry and Gray

These colors appear on the crest as well as the associate member badge. They are also reflected in the Fraternity jewel (pearl) and flower (red carnation).
3. What is Tau Kappa Epsilon's name for a Chapter's Sergeant-At-Arms?

Answer: Pylortes

All of the chapter officers have Greek titles. Part of the Associate Member program is to learn the chapter officer titles and their English equivalents.
4. What is the name of each Tau Kappa Epsilon chapter's annual formal event?

Answer: The Red Carnation Ball

The name of the formal is taken from the official Fraternity flower, the red carnation. This is typically an event that is held in the spring.
5. How many equilateral triangles are on the Tau Kappa Epsilon Crest?

Answer: 5

These triangles have a symbolic meaning to the members of the fraternity. They are placed diagonally across the center of the crest with the orientation of the triangles the same as the members' badge.
6. In what city is the international headquarters of Tau Kappa Epsilon?

Answer: Indianapolis

Many college social fraternities call Indianapolis home. In fact, the address is on Founders Road, acknowledging the presence of these organizations.
7. Which one of these men was a Tau Kappa Epsilon alumnus?

Answer: Ronald Reagan

Kennedy went to Harvard and did not belong to a social fraternity. Bush attended Yale and was a member of Skull and Bones, a secret society. Carter attended the U.S. Naval Academy where there are no social fraternities.
8. At what university is Alpha Chapter located?

Answer: Illinois Wesleyan University

All members of the Fraternity should know where this chapter is located as Fraternity History is an important aspect of the Associate Member program. The next two chapters were founded at Milliken University and the University of Illinois respectively.
9. Which list names the Founders of the Fraternity?

Answer: Truitt, Atkins, Mayer, McNutt, Settles

This is another part of Tau Kappa Epsilon history that all members should know, even if it is 25 years after they graduated college. Each of these men also served as officers in the first chapter of the fraternity.
10. Which Greek God is the mythological patron of Tau Kappa Epsilon Fraternity?

Answer: Apollo

Apollo is the god of music, culture and light, ideals to which all members of the fraternity aspire. The fraternity's "little sister" organization is called the Daughters of Diana, Apollo's sister and the goddess of the hunt.
Source: Author javiervachon

This quiz was reviewed by FunTrivia editor trident before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us