FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Night Before Christmas  Poem
Quiz about The Night Before Christmas  Poem

The Night Before Christmas - Poem Quiz


This famous Christmas story has been attributed to Clement Clark Moore. We all heard it when we were kids - do you remember the details?

A multiple-choice quiz by guitargoddess. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Seasonal
  8. »
  9. Christmas

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
246,603
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
10199
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 73 (8/10), Guest 72 (8/10), Guest 97 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. After hearing a clatter, "I" ran to the window. What did I do first? Hint


Question 2 of 10
2. In the poem, how many reindeer were pulling the sleigh? Hint


Question 3 of 10
3. Which reindeer's name did St. Nick call out first? Hint


Question 4 of 10
4. What was St. Nick's nose compared to?

Answer: ( One Word - a fruit)
Question 5 of 10
5. Did St. Nick smoke?


Question 6 of 10
6. What was St. Nick dressed in? Hint


Question 7 of 10
7. "He spoke not a word but went straight to his work..." What 'work' did St. Nick do? Hint


Question 8 of 10
8. How did St. Nick go back up the chimney? Hint


Question 9 of 10
9. Did the children wake up during any of this?


Question 10 of 10
10. As he drove off, St. Nick exclaimed "Merry Christmas to all, and to all a Happy New Year!"



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 23 2024 : Guest 73: 8/10
May 22 2024 : Guest 72: 8/10
May 15 2024 : Guest 97: 8/10
May 15 2024 : Guest 106: 3/10
May 15 2024 : Guest 24: 5/10
May 15 2024 : Guest 72: 8/10
May 14 2024 : Guest 66: 9/10
May 11 2024 : Guest 101: 6/10
May 10 2024 : Guest 97: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. After hearing a clatter, "I" ran to the window. What did I do first?

Answer: Tore open the shutters

After tearing open the shutters, he threw up the sash and admired the fresh snowfall below.
2. In the poem, how many reindeer were pulling the sleigh?

Answer: eight

While he was looking out the window, the narrator was astonished to see "a miniature sleigh and eight tiny reindeer", with St. Nick driving.
3. Which reindeer's name did St. Nick call out first?

Answer: Dasher

"He whistled, and shouted, and called them by name; 'Now, Dasher! now, Dancer! now, Prancer and Vixen! On, Comet! on, Cupid! on, Donder and Blitzen!" Those are Santa's eight reindeer - and to borrow from another story for another day, he has nine if you count Rudolph.
4. What was St. Nick's nose compared to?

Answer: cherry

His eyes twinkled, his dimples were merry, his cheeks were like roses, his nose was like a cherry, his mouth was like a bow, and his beard was as white as snow.
5. Did St. Nick smoke?

Answer: Yes

He smoked a pipe and the smoke circled his head like a wreath.
6. What was St. Nick dressed in?

Answer: fur

"He was dressed all in fur, from his head to his foot and his clothes were all tarnished with ashes and soot". I had assumed the white part of the suit was made of fur, but I didn't think the red was!
7. "He spoke not a word but went straight to his work..." What 'work' did St. Nick do?

Answer: fill the stockings

All he did was fill all the stockings before leaving. There is no mention of him putting gifts under the tree.
8. How did St. Nick go back up the chimney?

Answer: He nodded

According to the story, he put his finger next to his nose, gave a nod, and up the chimney he rose!
9. Did the children wake up during any of this?

Answer: No

No, they stayed snug in their beds, dreaming of sugarplums.
10. As he drove off, St. Nick exclaimed "Merry Christmas to all, and to all a Happy New Year!"

Answer: False

Sorry if this one was tricky, but he actually said "Happy Christmas to all and to all a good night!", at least in the original story. It has most likely been changed to "Merry Christmas" in retellings over the years. St. Nick does not make reference to New Years.

Hope you enjoyed my quiz, Happy Holidays all! :)
Source: Author guitargoddess

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us