Quiz about Christmas
Quiz about Christmas

15 Questions about Christmas | World


Christmas paraphernalia but oh how we love it. Hope that this trivia quiz will put you in the Christmas spirit.

A multiple-choice quiz by jesusyes. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Seasonal
  8. »
  9. Christmas

Author
jesusyes
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
243,162
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
15941
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 173 (10/15), oldengirl (14/15), Guest 172 (14/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the German version of "O Christmas Tree"? Hint

O Yule log
O Mistletoe
O Arbre de Noel
O Tannenbaum

2. Which of the following is not a Christmas decoration? Hint

mistletoe
holly
lily
tinsel

3. The decoration placed on top of a Christmas tree is usually a star or an angel.

True
False

4. Which of the below mentioned names is not another name for "Father Christmas?" Hint

Scrooge
Santa Claus
Saint Nicholas
Kris Kringle

5. In England, children receive gifts from Father Christmas at this yule tide season.
From whom do children living in America receive their gifts?
Hint

Papa Noel
Santa Claus
Santa Panta
Pere Noel

6. Which of these is not usually sung as a Christmas song? Hint

Jingle Bell Rock
I Saw Three Ships
Star of Hope
Winter Wonderland

7. Which of the greetings below says "Merry Christmas" in Spanish? Hint

Feliz Navidad
Buon Natale
Joyeux Noel
Maligayang Pasko

8. Two of the three wise men who visited baby Jesus were traditionally known as Melchior and Caspar. What was the name of the third wise man? Hint

Melchez
Azariah
Belteshazzar
Balthazar

9. During the Christmas season special songs are sung. What is the name of these songs collectively? Hint

Hymns
Classics
Special music
Carols

10. St Nicholas - or St Nick as he was at times called - was a person and not a fictitious character.

True
False

11. Everybody on earth celebrates Christmas on the 25th of December.

True
False

12. In England (as well as in many other countries), if you were caught standing under the mistletoe, what would be expected of you? Hint

You'd be expected to stuff the turkey
You would be given many gifts
You'd have to buy gifts for the poor
You would have to kiss someone

13. Which of the below mentioned is not a name of Santa's reindeer in the famous Johnny Marks' song and how many of them did Santa have? Hint

Donner 9
Frosty 9
Comet 7
Blitzen 7

14. In the famous song, how many days of Christmas are there, and what gift was given to the true love on the second day? Hint

10 - two calling birds
12 - two turtle doves
12 - six geese a- laying
10 - five gold rings

15. "We wish you a Merry Christmas and A Happy - -."

Answer: (Two Words)



Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the German version of "O Christmas Tree"?

Answer: O Tannenbaum

The Christmas tree plays a big part in this celebration for most people and in the past, the evergreen tree was decorated as a symbol of prosperity and ever-lasting life. The early German settlers it is said, introduced their Tannenbaum (or Christmas tree) to America.
2. Which of the following is not a Christmas decoration?

Answer: lily

Holly, tinsel and mistletoe are all used to enhance the ambiance at this festive season. The lily is a spring flower.
3. The decoration placed on top of a Christmas tree is usually a star or an angel.

Answer: True

In days of yore, a star was usually placed on top of the tree as a symbol of hope and good luck. An angel was placed to bless and protect the home. For most people today, they are placed for decorative purposes only.
4. Which of the below mentioned names is not another name for "Father Christmas?"

Answer: Scrooge

Scrooge was a character from one of Charles Dickens books.
He was a miser and hated Christmas, calling it a "humbug!"
One Christmas Eve night he had a nightmare, which depicted his selfish life and on awakening, he vowed to share his wealth with the poor and to celebrate Christmas.
5. In England, children receive gifts from Father Christmas at this yule tide season. From whom do children living in America receive their gifts?

Answer: Santa Claus

The American children receive their gifts from Santa Claus. He is the same jolly, bearded man that is known through out the world, for bearing gifts at this time of year.
6. Which of these is not usually sung as a Christmas song?

Answer: Star of Hope

"Star of Hope" is a hymn about Jesus but it speaks of His second coming to earth and not of His birth, therefore it is not considered a Christmas song.
7. Which of the greetings below says "Merry Christmas" in Spanish?

Answer: Feliz Navidad

Joyeux Noel! means "Merry Christmas!" in the French language.
Buon Natale is Italian and Maligayang Pasko, is Philipino.

Merry Christmas, from Barbados!
8. Two of the three wise men who visited baby Jesus were traditionally known as Melchior and Caspar. What was the name of the third wise man?

Answer: Balthazar

The three wise men were said to be kings and were traditionally named Melchior, who came from Persia (Iran) Caspar, from Mesopotamia (Iraq) and Balthazar, from Ethiopia. (Information was found in a book called "The Book of Kings" and from the epic, "King of Kings.")
9. During the Christmas season special songs are sung. What is the name of these songs collectively?

Answer: Carols

These songs are called Carols and many people refer to them as being joyful. The meaning of the word Carol is "A joyous song."
10. St Nicholas - or St Nick as he was at times called - was a person and not a fictitious character.

Answer: True

It is said that St Nicholas was a man who helped the poor and needy, especially at this celebration. One Christmas Eve night, he threw a bag of gold down the chimney of a poor man's house and it fell into a stocking that was hung up to dry. Ever since then, many people started hanging up socks at Christmas in the hope of receiving a gift.
11. Everybody on earth celebrates Christmas on the 25th of December.

Answer: False

People disagree about the exact date of Jesus' birth and not every one celebrates His birthday on December 25. However, many people share the same sentiment of goodwill for all mankind and remember that: "Jesus is the reason for the season."

Happy birthday Jesus!
12. In England (as well as in many other countries), if you were caught standing under the mistletoe, what would be expected of you?

Answer: You would have to kiss someone

The mistletoe is a plant with small white berries and is traditionally placed in a doorway as part of the decorations.
If you were caught standing under it, you would be expected to kiss someone.
As the song goes: "I saw mommy kissing Santa Claus underneath the mistletoe last night..."
13. Which of the below mentioned is not a name of Santa's reindeer in the famous Johnny Marks' song and how many of them did Santa have?

Answer: Frosty 9

Frosty was a snowman it is said, who came alive and danced around with the children one Christmas Day.
According to the song "Rudolph the Red Nose Reindeer," they were nine reindeer and Rudolph was the most famous of them all.
14. In the famous song, how many days of Christmas are there, and what gift was given to the true love on the second day?

Answer: 12 - two turtle doves

According to the song entitled "The Twelve Days Of Christmas," this person's true love gave them a gift on each day of the twelve of Christmas and they were all quite amusing gifts. On the second day, the lover was given two turtle doves.
15. "We wish you a Merry Christmas and A Happy - -."

Answer: New Year

These are the words of one of the most well known Christmas carols, wishing every one merriment at Christmas and happiness in the new year.

Merry Christmas All
Happy New Year!
Source: Author jesusyes

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 173: 10/15
Today : oldengirl: 14/15
Today : Guest 172: 14/15
Today : Guest 35: 13/15
Today : Guest 172: 10/15
Today : Guest 90: 15/15
Today : Guest 142: 13/15
Today : Guest 195: 14/15
Today : Guest 131: 13/15

Score Distribution

quiz
12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us