FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Tibetan Prayer Flags
Quiz about Tibetan Prayer Flags

Tibetan Prayer Flags Trivia Quiz


'May you be blessed with glimpses of fluttering flags, and mindful moments when prayer and wind unite'. Take this quizzie and learn more about Tibetan prayer flags.

A multiple-choice quiz by catnippin. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Flags and Symbols
  8. »
  9. World Flags

Author
catnippin
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
50,639
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
666
- -
Question 1 of 10
1. In the center of Tibetan prayer flags is an image of a horse, known as the 'wind horse'. What is the Tibetan word for this image? Hint


Question 2 of 10
2. The 'wind horse' has three flaming jewels on its back. Which of the following do these jewels not symbolize? Hint


Question 3 of 10
3. On the prayer flag, around the 'wind horse', are many mantras (devotional incantations). What is each mantra dedicated to? Hint


Question 4 of 10
4. In addition to the mantras, there are prayers for the person who erects the flags. What are these prayers given for? Hint


Question 5 of 10
5. There is a blank spot on prayer flags where you can add the year of your birth. Where is this blank spot located? Hint


Question 6 of 10
6. Four powerful animals are shown in the four corners of the prayer flag. What types of animals are they? Hint


Question 7 of 10
7. Tibetan prayer flags are printed from wooden blocks onto colored cotton, or polyester. They are traditionally five colors. What are these five colors? Hint


Question 8 of 10
8. According to Tibetan astrology, there are a certain number of days in each month, known as 'inauspicious days', when prayer flags should not be first hung. How many days of each month is this? Hint


Question 9 of 10
9. Prayer flags are designed to fade and deteriorate in the elements. They are usually renewed on which day in Tibet? Hint


Question 10 of 10
10. Prayer flags with frayed edges are not made properly.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 12 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Jul 08 2024 : Guest 23: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the center of Tibetan prayer flags is an image of a horse, known as the 'wind horse'. What is the Tibetan word for this image?

Answer: lung ta

2. The 'wind horse' has three flaming jewels on its back. Which of the following do these jewels not symbolize?

Answer: Buddhist art

Buddha, Buddhist teachings, and Buddhist community (also known as the Buddha, dharma and sangha, respectively) make up the equivalent of the Tibetan Trinity.
3. On the prayer flag, around the 'wind horse', are many mantras (devotional incantations). What is each mantra dedicated to?

Answer: a particular deity

There are twenty or more mantras, written in Tibetan, on a prayer flag.
4. In addition to the mantras, there are prayers for the person who erects the flags. What are these prayers given for?

Answer: long life and good fortune

When hung outside, the wind passes over the surface of the flag and activates the blessings.
5. There is a blank spot on prayer flags where you can add the year of your birth. Where is this blank spot located?

Answer: in the second line of text from the bottom

6. Four powerful animals are shown in the four corners of the prayer flag. What types of animals are they?

Answer: dragon, garuda, tiger, and snow-lion

A garuda is half-man and half-bird.
7. Tibetan prayer flags are printed from wooden blocks onto colored cotton, or polyester. They are traditionally five colors. What are these five colors?

Answer: yellow, green, red, white, and blue

The five colors represent the five Buddha families and the five elements - yellow (earth), green (air or wind), red (fire), white (water or clouds), and blue (space or sky).
8. According to Tibetan astrology, there are a certain number of days in each month, known as 'inauspicious days', when prayer flags should not be first hung. How many days of each month is this?

Answer: two

Instead of bringing success, obstacles will arise on these days. Once hung though, prayer flags do not need to be taken down for the 'inauspicious days'.
9. Prayer flags are designed to fade and deteriorate in the elements. They are usually renewed on which day in Tibet?

Answer: Tibetan New Year

10. Prayer flags with frayed edges are not made properly.

Answer: False

Actually, neat or hemmed edges are not typical of Tibetan prayer flags.
Source: Author catnippin

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Fun Flags From the Past Average
2. The Union Jack Tough
3. Flags of the Pacific Easier
4. The Most! Difficult
5. Flags From the Past Average
6. Whose Flag Is It, Anyway? Average
7. Pastime with Symmetrical Flags Tough
8. Odd Flag Out Again Difficult
9. Wavin' Flag Average
10. Another Brick in the Flag Easier
11. Ten Flag Terms Tough
12. The Flags of South America Easier

7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us