FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Wavin Flag
Quiz about Wavin Flag

Wavin' Flag Trivia Quiz


Flags are symbols that can define a country. What do you know about countries and their flags? Have fun!

A multiple-choice quiz by triviaking162. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Flags and Symbols
  8. »
  9. World Flags

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
350,527
Updated
Nov 26 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1384
- -
Question 1 of 10
1. What feature do the flags of Lithuania, Luxembourg, and Hungary have in common? Hint


Question 2 of 10
2. Three of these countries have blue as a color in their flags. Which of these countries does not? Hint


Question 3 of 10
3. What do the flags of Australia, Chile, and the Czech Republic have in common? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following features do the flags of Burkina Faso, Djibouti, and Cuba have in common? Hint


Question 5 of 10
5. What do the flags of Finland, Denmark, and Sweden have in common? Hint


Question 6 of 10
6. Three of these countries have a flag that includes the color green. Which of these countries is the odd one out? Hint


Question 7 of 10
7. Which of these countries has a flag that doesn't have the color white? Hint


Question 8 of 10
8. Which country's flag doesn't have three vertical bands? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following countries does NOT have a Union Jack on its flag? Hint


Question 10 of 10
10. Three of these flags share the colors red and yellow. Which is the odd one out? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What feature do the flags of Lithuania, Luxembourg, and Hungary have in common?

Answer: Three horizontal blocks of color

Lithuania's three colored blocks lines are red, green, and yellow. Luxembourg's are red, white, and blue and Hungary's are red, white, and green. None of the three flags include the color black.
2. Three of these countries have blue as a color in their flags. Which of these countries does not?

Answer: Bolivia

Bolivia's flag has the colors red, yellow, and green. Argentina and Uruguay's flags have a sun on them. The sun on the flag is called the Sun of May.
3. What do the flags of Australia, Chile, and the Czech Republic have in common?

Answer: The colors red, white, and blue

All of these flags share the same colors as the flag of the United States. Australia's flag has a Union Jack on it because it used to be a British colony. The Chilean flag has one white star in a blue square with white and red horizontal lines. the Czech flag has a blue triangle on the left of the flag over horizontal white and red bands.
4. Which of the following features do the flags of Burkina Faso, Djibouti, and Cuba have in common?

Answer: A star

Burkina Faso's star is yellow and is in the center of the flag. Cuba's star is white and in a red triangle on the left side of the flag. Djibouti's star is the opposite of Cuba's as it is a red star in a white triangle.
5. What do the flags of Finland, Denmark, and Sweden have in common?

Answer: A cross formed of two lines that cross

The cross is the Nordic Cross, which represents Christianity. Iceland and Norway also have this cross on their flag.
6. Three of these countries have a flag that includes the color green. Which of these countries is the odd one out?

Answer: Israel

Israel's flag is white and blue with a Star of David in the middle. Israel's flag was adopted in 1948.
7. Which of these countries has a flag that doesn't have the color white?

Answer: China

China's flag is red and yellow. It has 5 yellow stars in a red background. One of the stars on the flag is bigger than the other four.
8. Which country's flag doesn't have three vertical bands?

Answer: Samoa

Samoa's flag has the colors red, white, and blue. However, it has no bands. The flag was adopted in 1949.
9. Which of the following countries does NOT have a Union Jack on its flag?

Answer: Peru

Peru's flag is red and white and doesn't have a Union Jack. It has two red patches and one white patch. The flag was adopted in 1825.
10. Three of these flags share the colors red and yellow. Which is the odd one out?

Answer: Turkey

While Turkey's flag has the color red, it doesn't have the color yellow like the flags of Belgium, Germany, and Spain. The Turkish flag has a white moon and star in a red background.
Source: Author triviaking162

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us