FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Union Jack
Quiz about The Union Jack

The Union Jack Trivia Quiz


This quiz is about the Union Jack - the UK flag - and flags containing it. For most of the questions I will give you 4 countries/territories you have to identify the one without a Union Jack.

A multiple-choice quiz by NYRHockeyNut. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Flags and Symbols
  8. »
  9. World Flags

Author
NYRHockeyNut
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
108,564
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
2432
Last 3 plays: Guest 202 (10/10), Guest 174 (6/10), Guest 167 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Of Fiji, Australia, New Zealand, and Micronesia, which does not have a Union Jack anywhere on their flag? Hint


Question 2 of 10
2. Of Pitcairn, Anguilla, Bermuda, and The Faroe Islands, which does not have a Union Jack in the canton? Hint


Question 3 of 10
3. Of the Cayman Islands, Gibraltar, St. Helena, and The UK Virgin Islands, which does not have a Union Jack anywhere on their flag? Hint


Question 4 of 10
4. Of the four locations listed, whose flag DOESN'T include a Union Jack somewhere in the design? Hint


Question 5 of 10
5. Of Montserrat, Tuvalu, the Falkland Islands, and Christmas Island, which flag does not have the Union Jack? Hint


Question 6 of 10
6. Of the UK, Bouvet Island, South Georgia and the Sandwich Islands, and Niue, which does not have a Union Jack on their flag? Hint


Question 7 of 10
7. Which of these crosses does not make up part of the Union Jack? Hint


Question 8 of 10
8. January 1st of what year was the modern United Kingdom flag adopted? Hint


Question 9 of 10
9. What is the official ratio of the United Kingdom flag? (units high, to units long) Hint


Question 10 of 10
10. The flags of all present British territories have a Union Jack.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 04 2024 : Guest 202: 10/10
Jun 29 2024 : Guest 174: 6/10
Jun 14 2024 : Guest 167: 7/10
Jun 12 2024 : Guest 128: 6/10
Jun 02 2024 : r3lac1: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Of Fiji, Australia, New Zealand, and Micronesia, which does not have a Union Jack anywhere on their flag?

Answer: Micronesia

New Zealand, Australia, and Fiji, have the Union Jack in their flag's canton (the upper-left portion of their flag). Both New Zealand, and Australia, have the Southern Cross covering the rest of their flags, Fiji has a pale blue British Ensign.
2. Of Pitcairn, Anguilla, Bermuda, and The Faroe Islands, which does not have a Union Jack in the canton?

Answer: Faroe Islands

The Faroe Islands are a Danish territory.
3. Of the Cayman Islands, Gibraltar, St. Helena, and The UK Virgin Islands, which does not have a Union Jack anywhere on their flag?

Answer: Gibraltar

Although Gibraltar is a "British dependent territory", their state flag has a castle, and a key on a white and red background.
4. Of the four locations listed, whose flag DOESN'T include a Union Jack somewhere in the design?

Answer: New Caledonia

New Caledonia is a territory of France. Both the British Antarctic and Indian Ocean Territories have beautiful coats of arms on them. The Hawaiian flag is a clever cross between the US and UK Flags.
5. Of Montserrat, Tuvalu, the Falkland Islands, and Christmas Island, which flag does not have the Union Jack?

Answer: Christmas Island

Tuvalu has a group of stars, Montserrat and the Falkland Islands have a coat of arms.
6. Of the UK, Bouvet Island, South Georgia and the Sandwich Islands, and Niue, which does not have a Union Jack on their flag?

Answer: Bouvet Island

Bouvet Island is a Norwegian territory.
7. Which of these crosses does not make up part of the Union Jack?

Answer: St. Charles's

St. Patrick's cross was added last, with the Union of Great Britain and Ireland in 1801. The earlier Union Jack was designed in 1707 with the union of England (and Wales) with Scotland.
8. January 1st of what year was the modern United Kingdom flag adopted?

Answer: 1801

9. What is the official ratio of the United Kingdom flag? (units high, to units long)

Answer: 1:2

Most British territories have a 1:2 ratio.
10. The flags of all present British territories have a Union Jack.

Answer: False

Gibraltar does not have a Union Jack.
Source: Author NYRHockeyNut

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. World Flags Average
2. Countries and Their Flags Average
3. Flags of the World Average
4. European Flags Average
5. World Flags Average
6. Flags of the World - A to Z Tough
7. What Flag is That? Average
8. Odd Flag Out Difficult
9. World Flags Tough
10. Flags of our Wonderful World Very Difficult
11. Tough Flag Descriptions! Average
12. Flags of the World Difficult

7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us