FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about European Flags
Quiz about European Flags

European Flags Trivia Quiz


Find the country from the description of the flag.

A multiple-choice quiz by tragos. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Flags and Symbols
  8. »
  9. World Flags

Author
tragos
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
42,015
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
9948
Last 3 plays: Guest 23 (10/10), Guest 103 (9/10), Guest 174 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. Horizontal stripes: White, blue, red (top to bottom). Coat of arms: Mountain with three stars in the left hand side. Hint


Question 2 of 10
2. Horizontal stripes, white green red (Top to bottom) Hint


Question 3 of 10
3. Blue over red with a golden crown in the top left side. Hint


Question 4 of 10
4. White over red, blue triangle covers the left half of the flag. Hint


Question 5 of 10
5. Red Scandinavian cross in blue background. Margin of the cross is white. Hint


Question 6 of 10
6. Square flag. White cross in the center of a red background. Hint


Question 7 of 10
7. Horizontal stripes. Yellow green red (top to bottom). Hint


Question 8 of 10
8. Vertical stripes. Black yellow red (left to right). Hint


Question 9 of 10
9. Black two-headed eagle on red background. Hint


Question 10 of 10
10. Nine horizontal stripes, alternatively blue and white, and a white cross on a blue square field in canton.

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 07 2024 : Guest 23: 10/10
Jul 03 2024 : Guest 103: 9/10
Jul 03 2024 : Guest 174: 5/10
Jun 30 2024 : devildriva: 10/10
Jun 19 2024 : Guest 167: 7/10
Jun 17 2024 : Guest 167: 7/10
Jun 14 2024 : Guest 167: 8/10
Jun 14 2024 : Guest 167: 5/10
Jun 14 2024 : Guest 167: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Horizontal stripes: White, blue, red (top to bottom). Coat of arms: Mountain with three stars in the left hand side.

Answer: Slovenia

2. Horizontal stripes, white green red (Top to bottom)

Answer: Bulgaria

3. Blue over red with a golden crown in the top left side.

Answer: Liechtenstein

4. White over red, blue triangle covers the left half of the flag.

Answer: Czech Republic

5. Red Scandinavian cross in blue background. Margin of the cross is white.

Answer: Iceland

The Scandinavian cross has its center one third from the left side of the flag and is common to many northern European flags.
6. Square flag. White cross in the center of a red background.

Answer: Switzerland

Denmark has the same colors but a Scandinavian Cross (not in the middle of the flag).
7. Horizontal stripes. Yellow green red (top to bottom).

Answer: Lithuania

In this flag, yellow stands for grain, green for forests, and red for the blood shed in defense of the nation.
8. Vertical stripes. Black yellow red (left to right).

Answer: Belgium

Germany has the same colors but horizontal stripes and different order. The proportion length:width of the flag is 13:15. Nobody can explain its origin.
9. Black two-headed eagle on red background.

Answer: Albania

10. Nine horizontal stripes, alternatively blue and white, and a white cross on a blue square field in canton.

Answer: Greece

Source: Author tragos

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Fun Flags From the Past Average
2. The Union Jack Tough
3. Flags of the Pacific Easier
4. The Most! Difficult
5. Flags From the Past Average
6. Whose Flag Is It, Anyway? Average
7. Pastime with Symmetrical Flags Tough
8. Odd Flag Out Again Difficult
9. Wavin' Flag Average
10. Another Brick in the Flag Easier
11. Ten Flag Terms Tough
12. The Flags of South America Easier

7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us