FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about European Flags Match
Quiz about European Flags Match

European Flags Match Trivia Quiz


Ten European flags. You get the description and match it with the correct country. The colour order is for vertical bands from left to right and for horizontal bands from top to bottom.

A matching quiz by gme24. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Flags and Symbols
  8. »
  9. World Flags

Author
gme24
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
380,343
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
389
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Three vertical bands of blue, yellow and red with the coat of arms in the middle.  
  Ukraine
2. Three equal sized horizontal bands of white, green and red.  
  Poland
3. Three equal sized horizontal bands of blue, black and white.  
  Lithuania
4. Two equal horizontal bands of red and white.  
  Bulgaria
5. Two equal horizontal bands of white and red.  
  Hungary
6. Yellow cross, that extends to the edges, on a blue background.   
  Latvia
7. Three equal sized horizontal bands of yellow, green and red.  
  Estonia
8. Three bands top and bottom maroon and the middle is white.  
  Andorra
9. Three equal sized horizontal bands of red, white and green.  
  Monaco
10. Two equal sized horizontal bands of light blue and yellow.  
  Sweden





Select each answer

1. Three vertical bands of blue, yellow and red with the coat of arms in the middle.
2. Three equal sized horizontal bands of white, green and red.
3. Three equal sized horizontal bands of blue, black and white.
4. Two equal horizontal bands of red and white.
5. Two equal horizontal bands of white and red.
6. Yellow cross, that extends to the edges, on a blue background.
7. Three equal sized horizontal bands of yellow, green and red.
8. Three bands top and bottom maroon and the middle is white.
9. Three equal sized horizontal bands of red, white and green.
10. Two equal sized horizontal bands of light blue and yellow.

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Three vertical bands of blue, yellow and red with the coat of arms in the middle.

Answer: Andorra

The Andorran flag dates from 1866. The three colours represent Andorra's independence from France and Spain. The coat of arms of Andorra consists of a shield that has a square in the middle and below the square the motto in Latin. The motto translates to "Strength united is stronger".

The centre square is divided into four segments. The top left segment is red with a yellow mitre and crosier. The top right segment contains three red bars on a yellow background. The bottom left segment contains the four red bats of Catalonia and the last segment contains two red cows on a yellow background.
2. Three equal sized horizontal bands of white, green and red.

Answer: Bulgaria

The white of the flag represents peace, the green Bulgaria's agriculture and the red is for independence and courage.
3. Three equal sized horizontal bands of blue, black and white.

Answer: Estonia

The blue on the flag represents the sky, the black represents the soil and the white represents freedom. The flag was adopted in 1881 by the Vironia student's association of Estonia. The flag was made the national flag of Estonia in 1990.
4. Two equal horizontal bands of red and white.

Answer: Monaco

The flag was established as a national flag in 1881. The colours of red and white were taken from the coat of arms.
5. Two equal horizontal bands of white and red.

Answer: Poland

The choice of colours is not readily explainable. The flag used to display the Polish coat of arms in the white segment of the flag. The coat of arms is a white eagle on a red shield.
6. Yellow cross, that extends to the edges, on a blue background.

Answer: Sweden

The yellow and blue colours feature on the Swedish coat of arms since the 14th century. The flag was used in its present form since the 16th century.
7. Three equal sized horizontal bands of yellow, green and red.

Answer: Lithuania

The yellow on the flag represents the ripe wheat the green represents the forests and the red the courage love of the country.
8. Three bands top and bottom maroon and the middle is white.

Answer: Latvia

The banner of red cut through with a white stripe has been used as early as the 14th century. The flag was first displayed in 1918 when Latvia declared its independence, disappeared during the Soviet era and reappeared in 1991.
9. Three equal sized horizontal bands of red, white and green.

Answer: Hungary

The flag was adopted officially in 1956. The red represents the blood that has been shed, the white Hungary's rivers and the green the country's mountains.
10. Two equal sized horizontal bands of light blue and yellow.

Answer: Ukraine

The blue represents the sky and the yellow the colour of the ripe wheat. The flag was adopted in 1848.
Source: Author gme24

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Fun Flags From the Past Average
2. The Union Jack Tough
3. Flags of the Pacific Easier
4. The Most! Difficult
5. Flags From the Past Average
6. Whose Flag Is It, Anyway? Average
7. Pastime with Symmetrical Flags Tough
8. Odd Flag Out Again Difficult
9. Wavin' Flag Average
10. Another Brick in the Flag Easier
11. Ten Flag Terms Tough
12. The Flags of South America Easier

7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us