Quiz about World Heritage Sites
Quiz about World Heritage Sites

World Heritage Sites Trivia Quiz


I will give you ten world heritage sites, and you will be asked to match them up with the country in which they are located. Have fun!

A matching quiz by chessart. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. World Sites

Author
chessart
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
380,921
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1151
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 74 (6/10), Guest 58 (8/10), Guest 81 (7/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Taj Mahal  
Cambodia
2. Petra  
Mali
3. Timbuktu  
Canada
4. Machu Picchu  
India
5. Chichen-Itza  
Indonesia
6. Borobudur Temple  
Chile
7. Galapagos Islands  
Jordan
8. Angkor  
Ecuador
9. Rapa Nui National Park  
Mexico
10. L'Anse aux Meadows  
Peru






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Taj Mahal

Answer: India

The Taj Mahal is located in the town of Agra, in northern India. It was built in the 1600s at a cost equivalent, in today's dollars, to almost a billion US dollars. It is considered the best example of Mughal architecture.
2. Petra

Answer: Jordan

Petra is a town in the south part of Jordan which was unknown to the Western world until 1812. A poet aptly described Petra as "a rose-red city half as old as time".
3. Timbuktu

Answer: Mali

Located on the edge of the Sahara desert in Mali, Timbuktu is an important Islamic cultural center. In its heyday in the 12th century, its university is believed to have had 25,000 students.
4. Machu Picchu

Answer: Peru

Machu Picchu is a site in the southern part of present-day Peru, built by the Incas in 1450 and abandoned a hundred years later at the time of the Spanish conquest. It remained unknown to the outside world until discovered in 1911.
5. Chichen-Itza

Answer: Mexico

Located in the north part of Mexico's Yucatan Peninsula, Chichen-Itza was one of the largest cities of the Mayan civilization.
6. Borobudur Temple

Answer: Indonesia

Borobudur Temple is a 9th-century Buddhist temple in the central part of the Indonesian island of Java. It is known as the world's largest Buddhist temple.
7. Galapagos Islands

Answer: Ecuador

The Galapagos Islands are located in the Pacific Ocean 563 miles west of continental Ecuador, and, like continental Ecuador, they straddle the equator. They became well-known as a result of Charles Darwin's visit to them in the 1800's, but European explorers had visited the islands as early as 1535.

The islands contain many unique animal species, including iguanas, tortoises, sea cucumbers, the blue-footed booby, and the waved albatross.
8. Angkor

Answer: Cambodia

Located deep in the forests of Cambodia, Angkor was the capital of the Khmer Empire from the 9th to the 15th centuries. The most famous of its many temples is Angkor Wat, which appears on Cambodia's flag.
9. Rapa Nui National Park

Answer: Chile

Rapa Nui National Park is located on Easter Island, which sits in the Pacific Ocean over 2,000 miles west of continental Chile. Because the nearest inhabited land, Pitcairn Island, is located 1,289 miles away, Easter Island is noteworthy as one of the most remote inhabited islands in the world.

It is a World Heritage site due to the 887 stone statues which are thought to date back to as early as 300 A.D.
10. L'Anse aux Meadows

Answer: Canada

L'Anse aux Meadows is located at the northernmost tip of the island of Newfoundland. It is noteworthy as the site of a Viking settlement established around 1,000 A.D.
Source: Author chessart

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 22 2023 : Guest 74: 6/10
Jan 22 2023 : Guest 58: 8/10
Jan 22 2023 : Guest 81: 7/10
Jan 22 2023 : Guest 69: 2/10
Jan 22 2023 : krikor61: 10/10
Jan 22 2023 : Guest 73: 10/10
Jan 22 2023 : stripysyd: 10/10
Jan 22 2023 : notsosmart49: 10/10
Jan 22 2023 : maninmidohio: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series World History and Geography:

Five quizzes on interesting world affairs.

  1. From Political Prisoner to Ruler Easier
  2. The Thirst for Freedom Average
  3. The Geography of Africa Average
  4. World Heritage Sites Easier
  5. Nonviolent Revolutions Tough

1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us