FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Trivia Questions and Answers

The Green Mile Trivia Questions & Answers

Green Mile, The There are 72 questions on this topic. Last updated Jun 15 2024.
Related Questions & Answers:   Grease    Friday The 13th    Tom Hanks   
Search in topic:
51 What is the name of the V.I.P at Mr. Jingles' show?
Answer: Earl

He says he's been fixing the plumbing for 10 years and never had to wear a tie before.
Question Reference: Quiz: The Green Mile.
trivia question Quick Question
What was the name of the woman that the older Paul Edgecomb told his story to?




52 Once realizing John was innocent, Paul Edgecomb went to him to ask what he should do, should he free him? During his reply John compared his life's loneliness to what?
Answer: sparrow in the rain

When Paul Edgecomb went to see John Coffey's defense attorney, he brought up the subject of John's past and the attorney said it was as if he had dropped out of the sky. John Coffey felt the pain in the world as deeply as he would his own...he was lonely and just had no place to be.
53 What was the first thing John Coffey noticed when he stepped outside the prison door?
Answer: Cassiopeia

John called Cassiopeia 'Cassie: the lady in the rocking chair.'
Question Reference: Quiz: The Green Mile.
54 What was the name of the movie that John Coffey saw?
Answer: Top Hat

That was the first time he saw a movie.
Question Reference: Quiz: The Green Mile.
55 What game were Harry and Dean playing right before Percy squashes Mr. Jingles?
Answer: Cribbage

Paul says,"Brute, come with me. You fellas return to your cribbage game."
Question Reference: Quiz: The Green Mile.
56 When Brutal said to John "there must be something we can do, something you want," what did John say he had never seen?
Answer: a flick show

At the end of John Coffey's life, the guards of the Green Mile loved him. They knew instinctively that there was no killing in this man, this miracle of God. Brutal and the rest wanted to give him something special, something he may have always wanted.
57 What did Melinda give to John after he helped her?
Answer: A St. Christopher's medallion

She gave him a St. Christopher's medallion, to protect him.
Question Reference: Quiz: The Green Mile.
58 What did Hal use to compare Melinda's tumor to?
Answer: Lemon

It was in a place the doctors couldn't operate so she was going to die until John Coffey cured her.
Question Reference: Quiz: The Green Mile.
59 What is the name of the mental hospital Percy plans on transferring to?
Answer: Briar Ridge

He ends up there all right.
Question Reference: Quiz: The Green Mile.
60 Fill in what is missing in John Coffey's request for his last meal. He said he wanted: "meat loaf, mashed taters, some corn bread and ____."
Answer: okra

Once Paul Edgecomb was permitted to really see what took place when Cora and Kathe were killed and who killed them, he was at a loss as to what to do. When he went to ask John Coffey of his desires for his last meal...John felt his pain and confusion. As John stated his desires for his last meal, he went further to tell Paul that all the bad in the world was like bits of glass in his head...he was tired of this life, the way it is.
61 What did John always say when asked about his last name?
Answer: Like the drink but not spelled the same

'Coffey, like the drink but not spelled the same.' This was mentioned several times during the film.
Question Reference: Quiz: The Green Mile.
62 What was Percy's last name?
Answer: Wetmore

That's funny because he wet his pants on the mile.
Question Reference: Quiz: The Green Mile.
63 When John entered the room that his execution was to take place in, he "felt" the hatred for him and compared it to what?
Answer: bees stinging him

John Coffey was ready to die. He was tired of the world and all the cruelty in it. As he walked through the door on his way to be executed, he felt the hatred of the spectators. The accusing glances and ergo, the bees stinging him.
64 Which character combed his hair obsessively?
Answer: Percy

Percy was very preoccupied with his appearance.
Question Reference: Quiz: The Green Mile.
65 What was the name of the mouse?
Answer: Mr. Jingles

Question Reference: Quiz: The Green Mile.
66 What did Wild Bill spit on Brutus' face?
Answer: Moon Pie

He bought the moon pie off Toot Toot and he spits it in his face, he spits saliva on Paul, and he urinates on Harry.
Question Reference: Quiz: The Green Mile.
67 What other movie are Barry Pepper and Tom Hanks in together?
Answer: Saving Private Ryan

Barry Pepper plays Jackson in 'Saving Private Ryan' and he plays Dean in 'The Green Mile.
Question Reference: Quiz: The Green Mile.
68 Who plays Tom's wife in this movie?
Answer: Bonnie Hunt

Helen Hunt was in 'Cast Away', Meg Ryan was in 'Joe Versus the Volcano', 'Sleepless in Seattle' and 'You've Got Mail' and Jennifer Jason Leigh was in 'Road to Perdition'.
Question Reference: Quiz: The Green Mile.
69 Who was the first to witness John Coffey's magical gift?
Answer: Paul Edgecomb

John cures Paul's urinary infection. Then he brings Mr. Jingles back to life after Percy steps on him.
Question Reference: Quiz: The Green Mile.
70 Who says 'I want a fried chicken dinner with gravy on the taters...'?
Answer: Toot Toot

Toot Toot says it when he is practising for an execution.
Question Reference: Quiz: The Green Mile.
71 What does Paul's wife make for John Coffey, for helping Paul?
Answer: Corn Bread

Paul brings it to him, and John gives some to Eduard.
Question Reference: Quiz: The Green Mile.
72 Who is out front for Eduard Delacroix's execution?
Answer: Percy

Percy sabotages his execution by not soaking the sponge, in which the electricity doesn't go straight to his brain, instead he catches on fire, and suffers a painful death.
Question Reference: Quiz: The Green Mile.