FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Jeff Smiths Bone
Quiz about Jeff Smiths Bone

Jeff Smith's "Bone" Trivia Quiz


This is my first quiz about the not-very-well-known comic book series "Bone" written by Jeff Smith.

A multiple-choice quiz by algrewehou. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Comics A-D
  8. »
  9. Bone

Author
algrewehou
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
225,917
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
324
- -
Question 1 of 10
1. Where are the three Bone cousins from? Hint


Question 2 of 10
2. What is the name of the tall, goofy Bone cousin? Hint


Question 3 of 10
3. What is the name of the Bone cousin who wears a star on his shirt? Hint


Question 4 of 10
4. Which Bone is the short, nerdy, shirtless one? Hint


Question 5 of 10
5. In the first issue, what creatures attack the Bone cousins, which Smiley Bone describes as being "pretty cool"? Hint


Question 6 of 10
6. The Bone cousins get separated after the attack.


Question 7 of 10
7. Who is the first creature of the valley that Phone Bone meets? Hint


Question 8 of 10
8. When the series begins, what time of year is it? Hint


Question 9 of 10
9. How much does Smiley Bone charge Phoney Bone for the map he finds on the ground? Hint


Question 10 of 10
10. Ted has a brother.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where are the three Bone cousins from?

Answer: Boneville

The point of the entire series is that the three Bone cousins are lost and trying to find their way out of the valley and back to their home of Boneville.
2. What is the name of the tall, goofy Bone cousin?

Answer: Smiley Bone

Smiley Bone is the fun-loving bone cousin who is able to see the good in all things and usually breaks up fights between Phone and Phoney Bone.
3. What is the name of the Bone cousin who wears a star on his shirt?

Answer: Phoncible Bone

Phoncible "Phoney" P. Bone, the "ex-richest Bone in Boneville," can never get his mind off of money and throughout the entire series, is searching for ways to scam the people of the village.
4. Which Bone is the short, nerdy, shirtless one?

Answer: Phone Bone

Phone Bone seems to be the star of the series who always finds himself right in the middle of all the action, regardless of if he wants to or not.
5. In the first issue, what creatures attack the Bone cousins, which Smiley Bone describes as being "pretty cool"?

Answer: A swarm of Locusts

The Bone boys hear a loud buzzing. Phoney fears that it is the townspeople, but Smiley calmly states, "Nope. Just a bunch of Locusts. Pretty cool, huh?"
6. The Bone cousins get separated after the attack.

Answer: True

Throughout the entire series, the three Bone cousins are rarely all together.
7. Who is the first creature of the valley that Phone Bone meets?

Answer: The Great Red Dragon

As Phone bone sleeps during his first night on his own, he is awoken by the noise of two stupid rat creatures but the Great Red Dragon chases them off. Phone Bone carries on a conversation with the Dragon in the dark, believing it to be Smiley Bone.
8. When the series begins, what time of year is it?

Answer: Fall

For the entire first issue, it is fall, then winter comes quick.
9. How much does Smiley Bone charge Phoney Bone for the map he finds on the ground?

Answer: One Dollar

Smiley knows how much money means to Phoney and enjoys seeing the pain Phoney undergoes to see him lose his money, even for something as worthless as a map that seems to be drawn by a five-year-old.
10. Ted has a brother.

Answer: True

Ted threatens Phone Bone with his brother after Phone Bone almost steps on Ted, believing him to be a leaf.
Source: Author algrewehou

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us