FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Bone by Jeff Smith
Quiz about Bone by Jeff Smith

"Bone," by Jeff Smith Trivia Quiz


"Bone," by Jeff Smith, is a comic saga stretching nine books long. Many people consider it the "Lord of the Rings" of comics. (This quiz contains spoilers!)

A multiple-choice quiz by slycooperis. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Comics A-D
  8. »
  9. Bone

Author
slycooperis
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
263,324
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
267
- -
Question 1 of 10
1. Who is the oldest Bone cousin? Hint


Question 2 of 10
2. What was Smiley's reason for naming the rat creature cub Bartleby, in "Rock Jaw: Master of the Eastern Border"? Hint


Question 3 of 10
3. How else is the word, "The," commonly spelled in the books? (Do NOT use any punctuation.)

Answer: (One Word)
Question 4 of 10
4. In, "Out From Boneville," Fone tells Smiley that if they don't find some shade soon, he's going to have a what? Hint


Question 5 of 10
5. Complete the quote, using proper grammar, and no quotations (no period, either):
"That's right, kid. Never play an ace if..."

Answer: (four words, or three words and a number. No punctuation!)
Question 6 of 10
6. What food is one of the two stupid rat creatures seemingly slightly obsessed with? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of the Queen of the Dragons?

Answer: (One or two words)
Question 8 of 10
8. Why does Smiley collapse in the desert in book 7: "Ghost Circles"? Hint


Question 9 of 10
9. What is Jonathan's last name? Hint


Question 10 of 10
10. Who does Fone write love poems for? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the oldest Bone cousin?

Answer: Phoney

Fone mentions to Thorn that when he and his cousins were kids, Phoney was the oldest and took care of them.
2. What was Smiley's reason for naming the rat creature cub Bartleby, in "Rock Jaw: Master of the Eastern Border"?

Answer: He just...looks like a Bartleby.

"He looks like a Bartleby, see?" The cub wasn't talking at this point, and he had no tag. The only things they had by way of food were sandwich ingredients, which they were low on.
3. How else is the word, "The," commonly spelled in the books? (Do NOT use any punctuation.)

Answer: Th

I wouldn't recommend these books if you are trying to teach someone to read, as it is all dialogue - obviously, I mean it's a comic - and so the words are often spelled incorrectly to look more like actual speech.
4. In, "Out From Boneville," Fone tells Smiley that if they don't find some shade soon, he's going to have a what?

Answer: stroke

This is after Smiley tries to cheer up Phoney by saying that there isn't a 'cloud in the sky!'
5. Complete the quote, using proper grammar, and no quotations (no period, either): "That's right, kid. Never play an ace if..."

Answer: A two will do

The Red Dragon says this to Fone after Fone confronts him about not using his fire breath on the two stupid rat creatures.
6. What food is one of the two stupid rat creatures seemingly slightly obsessed with?

Answer: Quiche

His comrade is extremely annoyed by this, saying that monsters do NOT eat quiche! Although at one point, when they are both starving, he comments that he would even eat some of his comrade's homemade quiche, but quickly says that he'll deny he ever said that if the subject is ever brought up.
7. What is the name of the Queen of the Dragons?

Answer: Mim

She was possessed by the Lord of the Locusts, and went mad. The other dragons were forced to turn her to stone, after a horrific battle that created the mountains.
8. Why does Smiley collapse in the desert in book 7: "Ghost Circles"?

Answer: He gave his food rations to Bartleby and consequently is starving.

This was one of the many points of character development that we see for Smiley. He really cared about Bartleby - enough to give him his only food when he knew there wasn't any more!
9. What is Jonathan's last name?

Answer: Oaks

He saw Lucius as his hero, and wasn't exactly bright, but he usually meant well. He died towards the end of the series, though...
10. Who does Fone write love poems for?

Answer: Thorn

His poetry for Thorn is mentioned many times.

BTW...Nothing is ever mentioned about Fone even HAVING a girlfriend back home.
Source: Author slycooperis

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us