FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Andy Capp
Quiz about Andy Capp

Andy Capp Trivia Quiz


I love "Andy Capp"! The fries, the comics, everything. I know there are more fans on this site. Cheers mate!

A multiple-choice quiz by kingelvis2000. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Comics
  8. »
  9. Comics A-D

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
152,974
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
13 / 20
Plays
890
- -
Question 1 of 20
1. Who is Andy Capp's best friend? Hint


Question 2 of 20
2. Which of the following is a pub that Andy has NOT visited in the comic strip's history? Hint


Question 3 of 20
3. What did Andy Capp do in the military? Hint


Question 4 of 20
4. What is the name of Chalkie's wife? Hint


Question 5 of 20
5. How is it indicated that Andy is drunk in the comic strips? Hint


Question 6 of 20
6. What country does the comic take place in? Hint


Question 7 of 20
7. What's the first name of the original author of Andy Capp? Hint


Question 8 of 20
8. What animal does Andy collect, take care of, and race? Hint


Question 9 of 20
9. What is Andy Capp's term for attractive young females? Hint


Question 10 of 20
10. Who is the barkeep at the Rose and Crown? Hint


Question 11 of 20
11. Which of the following sports does Andy never play? Hint


Question 12 of 20
12. Andy Capp is insulted when the Vicar asks him to be "Substitute" in a football game. What does Andy say Substitute does? Hint


Question 13 of 20
13. When Andy meets a bloke that he's very fond of, what does he usually say? Hint


Question 14 of 20
14. What is the name of the Rent-man? Hint


Question 15 of 20
15. Andy cheers for United during the soccer matches.


Question 16 of 20
16. What is Flo constantly bugging Andy to dispose of? Hint


Question 17 of 20
17. Roughly how old is Andy Capp? Hint


Question 18 of 20
18. What appears over the heads of a kissing couple? Hint


Question 19 of 20
19. What nickname do Andy and Flo call each other most often? Hint


Question 20 of 20
20. Even though he's unemployed. What is Andy Capp's declared trade. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 18 2024 : Guest 174: 12/20
Feb 06 2024 : pennie1478: 7/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is Andy Capp's best friend?

Answer: Chalkie

Chalkie is his next door neighbor and fellow lay about.
2. Which of the following is a pub that Andy has NOT visited in the comic strip's history?

Answer: Wheel and Axl

Quite odd names for pubs aren't they? That Andy sure did travel around when making a bar crawl. He never visited the Wheel and Axl however.
3. What did Andy Capp do in the military?

Answer: Drove a supply truck

There are a couple of jokes about Andy Capp driving Flo around in the supply truck during romantic, moonlight drives when they were courting.
4. What is the name of Chalkie's wife?

Answer: Ruby

Ruby and Flo are best friends. They go to bingo together, work hard to support their husbands, and bad mouth their husbands to each other.
5. How is it indicated that Andy is drunk in the comic strips?

Answer: A colored in nose

If he was a little buzzed, or sloshed, his nose was filled in. In the Sunday color comics, it was red.
6. What country does the comic take place in?

Answer: England

They talk about going to London and other English cities for holidays. The characters also have thick North English accents.
7. What's the first name of the original author of Andy Capp?

Answer: Reginald

Reg Smythe passed on some time ago.
8. What animal does Andy collect, take care of, and race?

Answer: Pigeons

There are many times where he sells a pigeon for extra money. Andy also races them, only making other contestants wonder how he does it.
9. What is Andy Capp's term for attractive young females?

Answer: Bird

Andy always refers to an attractive young bird to his friends.
10. Who is the barkeep at the Rose and Crown?

Answer: Jack

Jack was the owner of the Rose and Crown, Andy Capp's favorite pub.
11. Which of the following sports does Andy never play?

Answer: Bowling

Andy was quite the athelete despite his lack of activity. He's never seen bowling however.
12. Andy Capp is insulted when the Vicar asks him to be "Substitute" in a football game. What does Andy say Substitute does?

Answer: "They're someone brought in at the last minute to spread blame to if they lose."

Even the Vicar is a little embarassed to ask the skilled Andy Capp to be substitute.
13. When Andy meets a bloke that he's very fond of, what does he usually say?

Answer: "I like this boy."

"I LIKE this boy" could almost be considered a catch phrase.
14. What is the name of the Rent-man?

Answer: Percy

Percy was the unfortunate collector that never got rent from the Capps, but somehow managed to be fooled into letting them stay.
He also had an eye for Flo.
15. Andy cheers for United during the soccer matches.

Answer: True

Andy loves football in all aspects.
16. What is Flo constantly bugging Andy to dispose of?

Answer: Andy's old army coat.

Andy wears his old Army coat because it keeps him warm. He does shed it though if a lady comments on how it ages him.
17. Roughly how old is Andy Capp?

Answer: 40

Andy is a vet of World War 2. So 25 and 30 is too young. Since the comic started in the 60's, this leaves 40 to being the best guess. He's also referred to being middle aged, never REALLY old...unless a "cheeky bird" wants to make him feel bad.
18. What appears over the heads of a kissing couple?

Answer: An "X"

An "X" signifies that a kiss has been given to somebody. Not neccessarily your spouse, but somebody.
19. What nickname do Andy and Flo call each other most often?

Answer: Pet

They may have have said "love" and "dear" a few times, but "Pet" is the MOST common nickname for each other.
20. Even though he's unemployed. What is Andy Capp's declared trade.

Answer: Sign painting

As we all know, Andy Capp doesn't have a job. He does however in a strip say "Sign painting is my trade right Pet?"
Flo replies "Yes, but you haven't had a job in 20 years" and Andy asks, "Should I give it up?"
Source: Author kingelvis2000

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us