FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about CtrlAltDel  Tragically 1337
Quiz about CtrlAltDel  Tragically 1337

Ctrl+Alt+Del - Tragically 1337 Quiz


This is a quiz on the online comic "Ctrl+Alt+Del", by Tim Buckley. Questions are from episodes from October 2002 right up to June 2005. Information is from www.ctrlaltdel-online.com.

A multiple-choice quiz by Lazellia. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Comics
  8. »
  9. Comics A-D

Author
Lazellia
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
210,372
Updated
Nov 19 22
# Qns
25
Difficulty
Tough
Avg Score
14 / 25
Plays
199
- -
Question 1 of 25
1. How does Ethan destroy the dial-up modem, after they get broadband? Hint


Question 2 of 25
2. Ethan tries to hang himself with his X-Box control pad in "There's always Tomorrow!", because he can't stop thinking about Sara. Which game is he trying to think about to take his mind off the break-up? Hint


Question 3 of 25
3. What is Ethan talking to Scott about when he sees Ted for the first time? Hint


Question 4 of 25
4. Ethan and Lucas think that Ethan made Ted into soup while he was drunk, but Lucas later finds him. Where was he? Hint


Question 5 of 25
5. In "Trust The Instinct", why is Ethan hiding in the wardrobe?
Hint


Question 6 of 25
6. In "But It Tasted Good...", Lucas discovers that the cereal Ethan has been eating expired a long time ago. In which year did it expire?
Hint


Question 7 of 25
7. In "Close Call", Ethan hits Lucas over the back of the head with a frying pan, because Lucas is about to do something. What was he about to do? Hint


Question 8 of 25
8. What is Chef Bob's response to the question asked by Robert Smith from Ohio: Why doesn't it snow in summer? Hint


Question 9 of 25
9. When Ethan is learning to meditate, he learns to go to his "cave". What does he imagine to be in his "cave"? Hint


Question 10 of 25
10. In "Tsetse Flies", Ethan says he won't make amends with Lucas until Lucas apologises for turning him into something in his sleep. What does he claim he was turned into? Hint


Question 11 of 25
11. What is "Savage Tip #22"? Hint


Question 12 of 25
12. Which of the following was NOT one of the names considered by Ethan and Lucas for the X-Bot, in "Zap. Nut"? Hint


Question 13 of 25
13. What does the X-Bot ask Scott to feed him? Hint


Question 14 of 25
14. Which type of creature does Ethan use in his attempt to gain super powers with the help of a stick of plutonium? Hint


Question 15 of 25
15. Which console's memory card is lodged inside Ethan's head?

Answer: (One Word - Console name)
Question 16 of 25
16. Which excuse does Ethan try to make up when trying to book a week off work to play Halo 2? Hint


Question 17 of 25
17. In "Sprite Paste", to whom is Ethan explaining how Halo 2 was made? Hint


Question 18 of 25
18. How many stores does Ethan have to visit before he finds a Nintendo DS? Hint


Question 19 of 25
19. What is the name of the impostor king of Winter-een-mas?

Answer: (One Word - First name only)
Question 20 of 25
20. In "A True Soldier", what is the name of the soldier who returns from the dead for the next mission? Hint


Question 21 of 25
21. While Lucas and Ethan are out shopping, Ethan is told he has been approved for a credit card. What is his credit limit? Hint


Question 22 of 25
22. In "The Strongest Resolve", how does Scott distract Ethan from trying to get into his room? Hint


Question 23 of 25
23. When Lucas returns from being kidnapped, Ethan tells him there may be three animals in his room. What are the animals? Hint


Question 24 of 25
24. According to "Safety First", how many peripheral purchases result in severe mutilation, or death? Hint


Question 25 of 25
25. When the X-Bot catches Ethan reading up on the X-Box 360, who does Ethan say he was actually reading about? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How does Ethan destroy the dial-up modem, after they get broadband?

Answer: Hits it with a crowbar then burns it

There are a number of episodes where Ethan is trying to use the internet and the dial-up modem is making things impossible. After he and Lucas get broadband, he beats the old modem with a crowbar, pours petrol on it, then lights it with a match, so that the "healing can start".
2. Ethan tries to hang himself with his X-Box control pad in "There's always Tomorrow!", because he can't stop thinking about Sara. Which game is he trying to think about to take his mind off the break-up?

Answer: Asheron's Call 2

He tries to think about characters from the game, but Sara's head appears on their bodies. When Lucas arrives home, Ethan has fallen from the ceiling while trying to hang himself on his control pad, in a symbolic gesture.
3. What is Ethan talking to Scott about when he sees Ted for the first time?

Answer: Ground rules for living in the house

Ethan takes an immediate dislike to Scott, and when he says he prefers Linux to Windows, it gets even worse. Ethan is laying down some ground rules to Scott, when he notices a penguin standing beside him, who Scott introduces as Ted.
4. Ethan and Lucas think that Ethan made Ted into soup while he was drunk, but Lucas later finds him. Where was he?

Answer: In the dryer

Lucas found Ted stuffed in the dryer, where he had been for days. This led to the question: what had Ethan put in the soup? There was no meat in the house, yet there was meat in the soup, and Ethan ate all of it.
5. In "Trust The Instinct", why is Ethan hiding in the wardrobe?

Answer: He thinks there are ninjas in the house

Lucas finds Ethan in the wardrobe, and tells him he is being silly to think that there are ninjas in the house. When he ventures out, a ninja swings down from the ceiling and cuts his head off.
6. In "But It Tasted Good...", Lucas discovers that the cereal Ethan has been eating expired a long time ago. In which year did it expire?

Answer: 1985

The cereal ran out in May 1985, and appears to be reproducing itself, which is why there is always a full box. Ethan has been eating two to three bowls a day, and ends up in hospital with food poisoning.
7. In "Close Call", Ethan hits Lucas over the back of the head with a frying pan, because Lucas is about to do something. What was he about to do?

Answer: Tell Scott he has been paying too much rent

Ethan has told Scott the rent is higher than it is, so that he and Lucas won't have to pay. Ethan is supposed to be paying Lucas' part of the rent to pay him back for damage to his car, but Scott is paying the whole thing without realising.
8. What is Chef Bob's response to the question asked by Robert Smith from Ohio: Why doesn't it snow in summer?

Answer: Pancaaaaaake

Chef Bob then cuts off his arm, then produces a daisy from somewhere. Chef Bob appears in a number of episodes, spouting complete nonsense. It shouldn't be funny, but somehow it just is!
9. When Ethan is learning to meditate, he learns to go to his "cave". What does he imagine to be in his "cave"?

Answer: Ted

Ethan imagines Ted is standing in an icy cave, and he is about to hit him with a mallet. Ethan wants to learn to meditate so that he can beat Scott at video games.
10. In "Tsetse Flies", Ethan says he won't make amends with Lucas until Lucas apologises for turning him into something in his sleep. What does he claim he was turned into?

Answer: Rhinoceros

Ethan tells Lilah that Lucas turned him into a Rhino while he slept, and because he hasn't apologised to him, he won't go and make friends with him. This all happens while Ethan is having his mind controlled by the evil red tie!
11. What is "Savage Tip #22"?

Answer: The red flag is not a decoration! It means you are an officer. Act like it!

The other three choices were also mentioned in the "Savage Tips" episodes.
12. Which of the following was NOT one of the names considered by Ethan and Lucas for the X-Bot, in "Zap. Nut"?

Answer: Quentin

They also mention Ethan 2, Ethan Junior, Rupert, and Jacob. they eventually decide on Zapnut, but the X-Bot refuses to have that as its name. Later in the series, after the X-Bot leaves home to learn about humanity, it becomes known as Ezekeal.
13. What does the X-Bot ask Scott to feed him?

Answer: French Toast

The X-Bot wants to taste it, but Scott says there's no way for him to try it because he has no mouth. The X-Bot puts it in the disc drawer, and Ethan has to remove it when it gets stuck.
14. Which type of creature does Ethan use in his attempt to gain super powers with the help of a stick of plutonium?

Answer: Grasshoppers

Ethan tries many things to gain super powers, including sticking his head in the microwave, trying to get struck by a meteor, and building a rocket ship to go to a different solar system. The grasshoppers swarm Ethan, and needless to say, he doesn't gain super powers.
15. Which console's memory card is lodged inside Ethan's head?

Answer: Playstation

He was trying to remember things for tests, so thought it would be logical to stick a memory card up his nose. The doctor is stunned that it isn't the smudge on the x-ray film he first took it to be.
16. Which excuse does Ethan try to make up when trying to book a week off work to play Halo 2?

Answer: He has a religious holiday

He makes up two holidays called "LAN-ukah", and "Master Chiefmas". Unfortunately, Barrry doesn't believe him, and he is forced to come to work anyway.
17. In "Sprite Paste", to whom is Ethan explaining how Halo 2 was made?

Answer: The X-Bot

Ethan tells the X-Bot that the brains of gamers are boiled up, because they contain everything a gamer really wants. Next, fairies and angels are ground up into paste to get the magic out, then the mixture is rolled out and stamped into CD shapes.
18. How many stores does Ethan have to visit before he finds a Nintendo DS?

Answer: 18

Ethan wants to buy the Nintendo DS for Lucas as a Christmas present, but everywhere is sold out. When he finally manages to get hold of one, he decides to keep it for himself.
19. What is the name of the impostor king of Winter-een-mas?

Answer: Josh

Josh appears on television claiming he created Winter-een-mas, and is the rightful king. When Ethan hears this, he goes to find Josh, and they fight. Ethan eventually wins, and Josh admits that he was promised a promotion if he stole Winter-een-mas.
20. In "A True Soldier", what is the name of the soldier who returns from the dead for the next mission?

Answer: Sanchez

This episode is about how strange it seems when playing "Brothers In Arms" that soldiers who were killed in one mission return for the next. Sanchez is shot in the head, and then reports for duty at the start of the next mission.
21. While Lucas and Ethan are out shopping, Ethan is told he has been approved for a credit card. What is his credit limit?

Answer: $5,000

They go to the store to buy a new television. When Ethan is asked how he will pay, he discovers he may be eligible for a credit card, which is then approved. During this shopping trip, Lucas meets Emma, who he starts dating, and who Ethan hates.
22. In "The Strongest Resolve", how does Scott distract Ethan from trying to get into his room?

Answer: He tells him there is pudding in the fridge

Ethan is trying to get into Scott's room because he has never seen what it's like in there. When he won't leave him alone, Scott tells him that there is pudding in the fridge, and he runs away. Ethan later tries to get Ted to go away with the same comment, but it doesn't work.
23. When Lucas returns from being kidnapped, Ethan tells him there may be three animals in his room. What are the animals?

Answer: Goats

Lucas was only gone for three hours, but Ethan has still managed to destroy the house. As well as the three goats in Lucas' room, the bath is somehow full of waffles.
24. According to "Safety First", how many peripheral purchases result in severe mutilation, or death?

Answer: 7 out of 10

This episode gives advice on how to safely open new peripherals, and how to avoid their razor-like packaging. It states that the packaging is made from an indestructible material, made from glass shards and razor blades, and not plastic as it may first appear.
25. When the X-Bot catches Ethan reading up on the X-Box 360, who does Ethan say he was actually reading about?

Answer: Dave Chapelle

The X-Bot is worried about being replaced by a newer model. He tries to stop Ethan reading the article by threatening to break his fingers. Thanks for taking this quiz! More episodes are being added to "ctrl-alt-del" every few days, so I'll keep reading them and aim for more quizzes soon!
Source: Author Lazellia

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us