FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Beetle Bailey
Quiz about Beetle Bailey

Beetle Bailey Trivia Quiz


"Beetle Bailey" is an American comic strip, created by Mort Walker, that started in 1950. How well do you know the laziest private at Camp Swampy?

A multiple-choice quiz by Czolgolz. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Comics
  8. »
  9. Comics A-D

Author
Czolgolz
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
415,950
Updated
Apr 16 24
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
174
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 198 (1/10), MariaVerde (2/10), STACYT4703 (0/10).
- -
Question 1 of 10
1. While the comic has taken place on an Army base nearly its entire run, it originally was set at the fictitious Rockview university. This school was based on which real life university, which Mort Walker attended? Hint


Question 2 of 10
2. Mort Walker was drafted into the US Army in 1943, and got a lot of character inspiration from people he knew in the service. Which character did Walker say was based a lot on himself? Hint


Question 3 of 10
3. The spiritual needs of Camp Swampy are taken care of by the base chaplain. What is his name? Hint


Question 4 of 10
4. Though Sgt. Snorkel is a confirmed bachelor, he met his match when a female Sergeant moved to Camp Swampy and started to show a romantic interest in him. What was her name? Hint


Question 5 of 10
5. While the comic sometimes seems stuck in the 1950s (open top Jeeps, communal barracks, etc), some things do change. In 2002, a computer specialist was introduced to General Halftack's staff. What was his name? Hint


Question 6 of 10
6. Beetle Baily's sister is the star of her own comic strip. Who is she? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of General Halftrack's attractive secretary? Hint


Question 8 of 10
8. What was the name of the first African-American character in the strip? Hint


Question 9 of 10
9. Who is the long haired, 'rebel without a clue' in Beetle's unit? Hint


Question 10 of 10
10. Beetle's eyes were never shown in any "Beetle Bailey" strip.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 13 2024 : Guest 198: 1/10
Jun 09 2024 : MariaVerde: 2/10
Jun 03 2024 : STACYT4703: 0/10
Jun 02 2024 : Guest 107: 6/10
Jun 01 2024 : sadwings: 9/10
May 30 2024 : Guest 96: 8/10
May 27 2024 : vlk56pa: 7/10
May 27 2024 : stephedm: 10/10
May 25 2024 : Trufflesss: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. While the comic has taken place on an Army base nearly its entire run, it originally was set at the fictitious Rockview university. This school was based on which real life university, which Mort Walker attended?

Answer: The University of Missouri

Mort Walker attended The University of Missouri at Columbia. A life-size statue of Beetle Bailey in a pork pie hat and college sweater stands on the MU campus.
2. Mort Walker was drafted into the US Army in 1943, and got a lot of character inspiration from people he knew in the service. Which character did Walker say was based a lot on himself?

Answer: Lt. Fuzz

Walker says that Lt. Sonny Fuzz, the young officer determined to flaunt his authority and ingratiate himself with the brass, was based on himself when he first became an officer. Lt. Fuzz argues with Sarge constantly, sucks up to General Halftrack, and is disrespected by officers and enlisted men alike.
3. The spiritual needs of Camp Swampy are taken care of by the base chaplain. What is his name?

Answer: Chaplain Staneglass

The chaplain is a kindly, bespectacled old major, who often tries to intervene for Beetle when Sarge is on the warpath (though Beetle can stretch even the patience of a saint). The chaplain has been known to have a crisis of faith now and then, usually at the mess hall.
4. Though Sgt. Snorkel is a confirmed bachelor, he met his match when a female Sergeant moved to Camp Swampy and started to show a romantic interest in him. What was her name?

Answer: Louise Lugg

Sgt. Lugg can cuss, drink, and eat Sarge under the table, all characteristics he admires. No one knows why Lugg showed up at the base. The only correspondence with headquarters was General Halftrack's request for an overseas assignment: Send me abroad.
5. While the comic sometimes seems stuck in the 1950s (open top Jeeps, communal barracks, etc), some things do change. In 2002, a computer specialist was introduced to General Halftack's staff. What was his name?

Answer: Chip Gizmo

The character was named through a reader contest, with money raised for the Fisher House, a veterans' charity.
6. Beetle Baily's sister is the star of her own comic strip. Who is she?

Answer: Lois Flagston ("Hi and Lois")

Lois first appeared in the "Beetle Bailey" strips but was latter spun off into her own family strip, written by Walker and illustrated by Dik Browne. In 1994, Beetle spent a week visiting the Flagstones. When he shows up in his 1950s era college garb, his sister asks when was the last time he wore civilian clothes.
7. What is the name of General Halftrack's attractive secretary?

Answer: Miss Buxley

Miss Buxley is the general's civilian secretary and object of unrequited lust. In her first appearances, her coquettish ways and low cut dresses caused complaints from newspapers, so her dresses and IQ became higher. In more recent strips, she's dating Beetle Bailey, much to the chagrin of Sarge, who finds it difficult to say no to her when she requests Beetle be given a pass. Buxley works with the less attractive, no-nonsense Private Blips.
8. What was the name of the first African-American character in the strip?

Answer: Lt. Flap

Lt. Jack Flap was originally a bit of a stereotype, sporting an enormous afro, talking jive, and teaching General Halftrack the Black power salute. In later years he became more of a straight man, rolling his eyes at the antics of Sarge, Beetle, and Lt. Fuzz.
9. Who is the long haired, 'rebel without a clue' in Beetle's unit?

Answer: Pvt. Rocky

Sarge allows Rocky to keep his long hair and sideburns after his marksmanship skill proves he's still a good soldier. Once, 'Stars and Stripes,' a US military newspaper, censored a strip where Rocky talked about stealing cars as a civilian.
10. Beetle's eyes were never shown in any "Beetle Bailey" strip.

Answer: False

It's a running gag that no one has ever seen Beetle's eyes, they're always obscured by his hat or hair, even when he's in the shower. Sarge once snuck up on him and startled him, causing his hat to fly off, but he was wearing sunglasses. A parody in "Mad Magazine" showed that Beetle had 'Get out of Viet Nam' tattooed on his forehead. Mort Walker would tell audiences that he was going to draw Beetle's eyes for them, and then simply draw two dots.

But in an early, college-era strip, a professor demanded that Beetle remove his hat. Then, seeing his long hair and beady eyes, told him to replace it.
Source: Author Czolgolz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us