Quiz about Are you gonna eat that
Quiz about Are you gonna eat that

Are you gonna eat that? Trivia Quiz


This quiz will test your knowledge on strange foods from around the globe!

A multiple-choice quiz by dunge. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink
  8. »
  9. Incredible Edibles

Author
dunge
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
357,601
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
653
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of the following foods is considered a delicacy in El Salvador? Hint

Fried tails
Fried testicles
Fried brains
Fried toes

2. What does haggis consist of? Hint

Minced heart, liver and lung of a sheep
Minced heart, liver and lung of a lamb
Minced heart, liver and lung of a cow
Minced heart, liver and lung of a pig

3. In which of these cities is it common to find vendors selling fried grasshoppers, crickets, scorpions, spiders and worms on the streets? Hint

Paris
New York
Bangkok
London

4. What are Rocky Mountain Oysters? Hint

Sparrow eggs served raw
Deep-fried testicles of a buffalo, bull or boar
Oysters served on peanut butter crackers
Sheep eyes served raw

5. What is Hakarl? Hint

Sparrow eggs served raw
Minced heart, liver and lung of a cow
Sheep eyes served raw
Gutted Greenland or Basking shark fermented for months

6. What is the Japanese word for the poisonous puffer fish, filled with enough of the poison tetrodotoxin to be lethal? Hint

Triu
Halu
Xion
Fugu

7. What is strange about the casu marzu cheese found in Sardinia, Italy? Hint

It is the smelliest cheese in the world
It is not to be eaten before it is 10 years old
It is home to live insect larvae
It is merely for decoration

8. Where is Sannakji a delicacy? Hint

England
Nepal
Korea
Tibet

9. What is Balut? Hint

Nearly-developed duck or chicken embryos
Baby alligators
Fish eggs
Sheep eyes served raw

10. Which of the following is a traditional foodstuff in Ireland? Hint

Banana pudding
Ivory pudding
Green pudding
Black pudding


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following foods is considered a delicacy in El Salvador?

Answer: Fried brains

The brains have a mushy texture and very little flavor on their own so the addition of copious amounts of hot sauce definitely helps.
2. What does haggis consist of?

Answer: Minced heart, liver and lung of a sheep

The offal is usually mixed with onion, spices, oatmeal, salt and stock, and boiled in the sheep's stomach for a few hours.
3. In which of these cities is it common to find vendors selling fried grasshoppers, crickets, scorpions, spiders and worms on the streets?

Answer: Bangkok

The practice of eating insects for food is called entomophagy and is fairly common in many parts of the world, with the exceptions of Europe and North America.
4. What are Rocky Mountain Oysters?

Answer: Deep-fried testicles of a buffalo, bull or boar

Rocky Mountain oysters (also called Prairie Oysters) are well-known and regularly enjoyed, in certain parts of the United States and Canada, generally where cattle ranching is prevalent. The testicles are peeled, boiled, rolled in a flour mixture, and fried, then generally served with a nice cocktail sauce.
5. What is Hakarl?

Answer: Gutted Greenland or Basking shark fermented for months

Made by gutting a Greenland or Basking shark and then fermenting it for two to four months, hakarl is an Icelandic food that reeks with the smell of ammonia. It is available all year round in Icelandic stores and often served in cubes on toothpicks.
6. What is the Japanese word for the poisonous puffer fish, filled with enough of the poison tetrodotoxin to be lethal?

Answer: Fugu

Only specially-trained chefs, who undergo two to three years of training and have passed an official test, can prepare the fish. Some chefs will choose to leave a minute amount of poison in the fish to cause a tingling sensation on the tongue and lips as fugu can be quite bland.
7. What is strange about the casu marzu cheese found in Sardinia, Italy?

Answer: It is home to live insect larvae

These larvae are deliberately added to the cheese to promote a level of fermentation that is close to decomposition, at which point the cheese's fats are broken down. The tiny, translucent worms can jump up to half a foot if disturbed, which explains why some people prefer to brush off the insects before enjoying a spoonful of the pungent cheese.
8. Where is Sannakji a delicacy?

Answer: Korea

Live baby octopus are sliced up and seasoned with sesame oil. The tentacles are still squirming when this dish is served and, if not chewed carefully, the tiny suction cups can stick to the mouth and throat. This is not a dish for the faint-hearted.
9. What is Balut?

Answer: Nearly-developed duck or chicken embryos

Balut is very common in the Philippines, Cambodia and Vietnam and usually sold by street vendors. It is said balut tastes like egg and duck (or chicken), which is essentially what it is.
10. Which of the following is a traditional foodstuff in Ireland?

Answer: Black pudding

Black pudding is a sausage comprised of cooked blood and fillers, like grains, potatoes or fat.
Source: Author dunge

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us