FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Match Work to Author  20112012  Vol 2
Quiz about Match Work to Author  20112012  Vol 2

Match Work to Author - 2011-2012 - Vol. 2 Quiz


Here are some works of fiction that attained the number one position on the New York Times Bestseller list in the years 2011-2012. Parenthetical year indicates when the title first reached the top position on the list. Match the author with their work.

A matching quiz by jcmttt. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors and their Works
  8. »
  9. Best Sellers

Author
jcmttt
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
410,882
Updated
Jan 11 23
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
213
Last 3 plays: daveguth (15/15), daisygirl20 (15/15), winston1 (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Explosive Eighteen (2011)   
  James Patterson
2. Home Front (2012)   
  Sylvia Day
3. Kill Shot (2012)   
  Janet Evanovich
4. Private Games (2012)   
  Tom Clancy
5. Celebrity in Death (2012)   
  J. D. Robb
6. Fifty Shades of Grey (2012)   
  Nora Roberts
7. A Wanted Man (2012)   
  Patricia Cornwell
8. Winter of the World (2012)   
  J.K. Rowling
9. The Casual Vacancy (2012)   
  E.L. James
10. Reflected in You (2012)   
  Vince Flynn
11. The Bone Bed (2012)   
  John Grisham
12. The Racketeer (2012)   
  Ken Follett
13. The Perfect Hope (2012)   
  Kristin Hannah
14. The Black Box (2012)   
  Michael Connelly
15. Threat Vector (2012)   
  Lee Child





Select each answer

1. Explosive Eighteen (2011)
2. Home Front (2012)
3. Kill Shot (2012)
4. Private Games (2012)
5. Celebrity in Death (2012)
6. Fifty Shades of Grey (2012)
7. A Wanted Man (2012)
8. Winter of the World (2012)
9. The Casual Vacancy (2012)
10. Reflected in You (2012)
11. The Bone Bed (2012)
12. The Racketeer (2012)
13. The Perfect Hope (2012)
14. The Black Box (2012)
15. Threat Vector (2012)

Most Recent Scores
Jun 14 2024 : daveguth: 15/15
May 16 2024 : daisygirl20: 15/15
May 16 2024 : winston1: 15/15
May 16 2024 : Sethdv7: 15/15
May 16 2024 : demurechicky: 15/15
May 16 2024 : flopsymopsy: 15/15
May 16 2024 : ozzz2002: 13/15
May 16 2024 : Upstart3: 2/15
May 16 2024 : griller: 15/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Explosive Eighteen (2011)

Answer: Janet Evanovich

Janet Evanovich (1943-) is an American author who is best known for her "Stephanie Plum" series and has also authored the "Fox and O'Hare" series co-written with Lee Goldberg. "Explosive Eighteen" is the eighteenth book in Evanovich's "Stephanie Plum" series in which Plum catches a glimpse of a photo her airplane seatmate was holding and who has now been murdered, making Plum the next target.
2. Home Front (2012)

Answer: Kristin Hannah

Kristin Hannah (1960-) is an American author whose book "Firefly Lane" (2008) was adapted for a Netflix original series, starring Sarah Chalke and Katherine Heigl, in 2021. "Home Front", tells of a two-career couple and their two daughters facing the mother's military deployment to an active battle zone and her husband's attempt to be an effective single parent.
3. Kill Shot (2012)

Answer: Vince Flynn

Vince Flynn (1966 - 2013) was an American novelist whose book "American Assassin" (2010) was adapted for a film of the same name in 2017. "Kill Shot" is the second book in Flynn's "Mitch Rapp" series in which superagent Rapp is deemed a liability by one of his handlers and goes rogue to investigate multiple murders including that of the Libyan oil minister.
4. Private Games (2012)

Answer: James Patterson

James Patterson (1947-) is an American novelist who is the first author to have No. 1 new titles simultaneously on The New York Times adult and children's bestsellers lists. "Private Games" is the third book in Patterson's "Private" series in which Private, the world's foremost investigation firm, is called on when an Olympic organizing committee member is murdered, threatening the current and all future Olympic Games.
5. Celebrity in Death (2012)

Answer: J. D. Robb

J. D. Robb is the pseudonym of Nora Roberts (1950-) when writing her "In Death" series which won a 2006 RITA Award for Romantic Suspense for her book "Survivor in Death". "Celebrity in Death" is the 34th book in Robb's "In Death" series where Eve Dallas finds an actress, who is in a film about one of her cases, drowned in the movie director's pool.
6. Fifty Shades of Grey (2012)

Answer: E.L. James

E.L. James (1963-) is a British author who was named one of the "100 Most Influential People in the World" by Time magazine in 2012. "Fifty Shades of Grey" is the first book in James' "Fifty Shades" trilogy which tells the story of two beautiful and brilliant young lovers who explore each other's secrets and erotic yearnings.
7. A Wanted Man (2012)

Answer: Lee Child

Lee Child (1954-) is a British author who received the ThrillerMaster lifetime achievement award, from the International Thriller Writers association in 2019. "A Wanted Man" is the seventeenth book in Child's "Jack Reacher" series in which Reacher hitches a ride on his way to Virginia but discovers the others in the vehicle are a part of a massive conspiracy in which he has now become a part.
8. Winter of the World (2012)

Answer: Ken Follett

Ken Follett (1949-) is a British novelist who was named a Grand Master at the Edgar Awards in New York in 2013. "Winter of the World" is the second book in Follett's "Century Trilogy" in which its five interrelated families experience the beginning of the rise of the Third Reich up to the explosions of the American and Soviet atomic bombs.
9. The Casual Vacancy (2012)

Answer: J.K. Rowling

J.K. Rowling (1965-) is a British writer and philanthropist who, through 2017, has received eleven academic awards including honorary degrees from Harvard and Dartmouth in the U.S. "The Casual Vacancy" tells the story of the small town of Pagford, trying to fill an open seat on its Parish Council, which triggers an eruption of violent feelings throughout the populace.
10. Reflected in You (2012)

Answer: Sylvia Day

Sylvia Day (1973-) is a Japanese American author who was the 2009 National Readers Choice Award Winner for "In the Flesh". "Reflected in You" is the second book in Day's "Crossfire" series in which two lovers who are physically obsessed with each other try to overcome their equally violent pasts.
11. The Bone Bed (2012)

Answer: Patricia Cornwell

Patricia Cornwell (1956-) is an American crime novelist who won a 1985 ECPA Gold Medallion Book Award in the Biography/Autobiography category for "A Time For Remembering". "The Bone Bed" is the twentieth book in Cornwell's "Kay Scarpetta" series in which a female paleontologist has disappeared and Scarpetta's tracking of the killer is fraught with danger and isolation.
12. The Racketeer (2012)

Answer: John Grisham

John Grisham (1955-) is an American author whose book "The Rainmaker" was adapted for a film of the same name in 1997. "The Racketeer" is about the murder of a federal judge and his young secretary, about which only an incarcerated lawyer has access to the truth.
13. The Perfect Hope (2012)

Answer: Nora Roberts

Nora Roberts (1950-) is an American writer who won the Quill Book of the Year Award for "Angels Fall" in 2006. "The Perfect Hope" is the final book in Robert's "Inn BoonsBoro" trilogy in which Ryder, one of the brothers who owns the BoonsBoro Inn and the innkeeper Hope, pursues a bumpy love affair.
14. The Black Box (2012)

Answer: Michael Connelly

Michael Connelly (1956-) is an American author of crime fiction who is the executive producer of "Sound of Redemption: The Frank Morgan Story", a documentary about the jazz saxophone player. "The Black Box" is the sixteenth book in Connelly's "Harry Bosch" series in which Bosch investigates a 20-year-old case involving the killing of a young female photographer during the L.A. riots.
15. Threat Vector (2012)

Answer: Tom Clancy

Tom Clancy (1947 - 2013) was an American writer whose book "Clear and Present Danger" was adapted for the film of the same name in 1994. "Threat Vector" is the fourth book in Clancy's "Jack Ryan Jr." series in which Ryan, Jr.'s covert organization known as The Campus has been discovered and is now a target of the Chinese government.
Source: Author jcmttt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Match Work to Author - NYT #1s (2009-2012):

Match NYT #1 Bestsellers from the era with their author.

  1. Match Work to Author - 2009-2010 Easier
  2. Match Work to Author - 2010 Easier
  3. Match Work to Author - 2010-2011 Easier
  4. Match Work to Author - 2011-2012 - Vol. 1 Easier
  5. Match Work to Author - 2011-2012 - Vol. 2 Easier

6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us