FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Match Work to Author  2010
Quiz about Match Work to Author  2010

Match Work to Author - 2010 Trivia Quiz


Here are some works of fiction that attained the number one position on the New York Times Bestseller list in the year 2010. Match the author with their work.

A matching quiz by jcmttt. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors and their Works
  8. »
  9. Best Sellers

Author
jcmttt
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
410,559
Updated
Oct 26 22
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
207
Last 3 plays: daisygirl20 (15/15), Upstart3 (3/15), Rizeeve (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Worst Case   
  Stieg Larsson
2. 61 Hours   
  Michael Connelly
3. The Girl Who Kicked the Hornets' Nest   
  Ken Follett
4. The Overton Window   
  Daniel Silva
5. Sizzling Sixteen   
  John Grisham
6. The Search   
  Lee Child
7. The Rembrandt Affair   
  James Patterson and Liza Marklund
8. The Postcard Killers   
  Janet Evanovich
9. Freedom   
  Robert Jordan and Brandon Sanderson
10. Safe Haven   
  Glenn Beck
11. Fall of Giants   
  Nicholas Sparks
12. The Reversal   
  Vince Flynn
13. American Assassin   
  Jonathan Franzen
14. The Confession   
  James Patterson
15. Towers of Midnight   
  Nora Roberts





Select each answer

1. Worst Case
2. 61 Hours
3. The Girl Who Kicked the Hornets' Nest
4. The Overton Window
5. Sizzling Sixteen
6. The Search
7. The Rembrandt Affair
8. The Postcard Killers
9. Freedom
10. Safe Haven
11. Fall of Giants
12. The Reversal
13. American Assassin
14. The Confession
15. Towers of Midnight

Most Recent Scores
May 16 2024 : daisygirl20: 15/15
May 16 2024 : Upstart3: 3/15
May 16 2024 : Rizeeve: 15/15
May 16 2024 : brm50diboll: 15/15
May 16 2024 : masfon: 11/15
May 16 2024 : krajack99: 15/15
May 16 2024 : sam388: 13/15
May 16 2024 : BarbaraMcI: 13/15
May 16 2024 : ramses22: 8/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Worst Case

Answer: James Patterson

James Patterson (1947-) is an American writer whose novel series "Maximum Ride" was adapted for a movie directed by Jay Martin in 2016. "Worst Case" is the third book in Patterson's "Michael Bennett" series in which the children of New York's wealthiest are taken hostage and the perpetrator wants to know if the parents understand their own greed; if they don't, he responds by killing them.
2. 61 Hours

Answer: Lee Child

Lee Child (1954-) is a British author who specializes in thriller novels and won the Barry and Nero Awards in 2004 for "The Enemy". "61 Hours" is the fourteenth book in Child's "Jack Reacher" series in which Reacher risks his life to save a woman who is standing up for justice in a small town threatened by sinister forces.
3. The Girl Who Kicked the Hornets' Nest

Answer: Stieg Larsson

Stieg Larsson (1954 - 2004) was a Swedish writer, journalist and activist who won the Best Swedish Crime Novel Award for "The Girl Who Played with Fire" in 2006. "The Girl Who Kicked the Hornets' Nest" is the third book in Larsen's "Millennium" series where the heroine is in critical condition in the intensive care unit of a Swedish hospital and if she survives will have to stand trial for three murders.
4. The Overton Window

Answer: Glenn Beck

Glenn Beck (1964-) is an American political commentator who suggested that President Obama was building FEMA concentration camps to put his opponents in. "The Overton Window", the first book in Beck's "Overton Window" series, was panned by critics and is about a conspiracy theory that comes to fruition.
5. Sizzling Sixteen

Answer: Janet Evanovich

Janet Evanovich (1943-) is an American writer who gained fame by authoring a series of contemporary mysteries featuring Stephanie Plum. "Sizzling Sixteen" is the sixteenth book in Evanovich's "Stephanie Plum" series and tells of Stephanie's boss who has been abducted by his bookie and demands her boss pay up in five days or he's dead.
6. The Search

Answer: Nora Roberts

Nora Roberts (1950-) is an American author of romance novels who was awarded the 1989 RWA Golden Medallion for Best Suspense novel for "Brazen Virtue". "The Search" tells of a woman living a quiet life in the Pacific Northwest until a copycat killer appears whose mentor had tried, and failed, to kill her during a serial murder spree a number of years ago.
7. The Rembrandt Affair

Answer: Daniel Silva

Daniel Silva (1960-) is an American journalist and author of spy and thriller novels who won the 2013 Barry Award for Best Thriller for "The Fallen Angel". "The Rembrandt Affair" is the tenth book in Silva's "Gabriel Allon" series in which the semi-retired hero is called upon to investigate the murder of an art restorer and the theft of a long-lost portrait by Rembrandt.
8. The Postcard Killers

Answer: James Patterson and Liza Marklund

James Patterson (1947-) is an American novelist whose "Maximum Ride" series was adapted for a film of the same name, directed by Jay Martin.
Liza Marklund (1962-) is a Swedish crime writer and journalist who is the co-owner of Sweden's third-largest publishing house, Piratförlaget.
"The Postcard Killers" tells of an NYPD detective who loses his daughter and her boyfriend to a serial killer who has gone on to murder four more couples, all preceded by a postcard to the local newspaper.
9. Freedom

Answer: Jonathan Franzen

Jonathan Franzen (1959-) is an American essayist and novelist who received a Guggenheim Fellowship in 1996. "Freedom" is a story of contemporary love and marriage featuring the thrills of teenage lust and the compromises of middle age as the characters struggle to learn how to live in an ever more confusing world.
10. Safe Haven

Answer: Nicholas Sparks

Nicholas Sparks (1965-) is an American writer whose novel "Message in a Bottle" was adapted for a film of the same name in 1999 and starred Kevin Costner and Robin Wright. "Safe Haven" tells of a young woman who moves to a quiet town and falls in love but, plagued by her haunted past, is thinking of running again.
11. Fall of Giants

Answer: Ken Follett

Ken Follett (1949-) is a British author whose novel "A Dangerous Fortune" was adapted for a movie in 2016 starring Dominic Thorburn, Laura de Boer and Jeanette Hain. "Fall of Giants" is the first book in Follett's "Century Trilogy" which follows five families through the world-shaking dramas of the First World War, the Russian Revolution, and the struggle for votes for women.
12. The Reversal

Answer: Michael Connelly

Michael Connelly (1956-) is an American novelist whose novel "Blood Work" was adapted into a 2002 film directed by and starring Clint Eastwood. "The Reversal" is the third book in Connelly's "The Lincoln Lawyer" series in which defense attorney Mickey Haller is recruited to prosecute the high-profile retrial of a brutal child murderer whom he believes is not only guilty but is planning to kill again.
13. American Assassin

Answer: Vince Flynn

Vince Flynn (1966 - 2013) was an American author of political thriller novels who completed his first book while employed as a bartender in St. Paul, MN. "American Assassin" is the first book in Flynn's "Mitch Rapp" series in which a gifted college athlete becomes a CIA operative and pursues terrorists on a worldwide scale.
14. The Confession

Answer: John Grisham

John Grisham (1955-) is an American author whose discarded manuscript was adapted for the film "The Gingerbread Man" in 1998. "The Confession" tells of a high school teen who murders a cheerleader and then learns that another teen has been convicted of the murder and faces a death sentence.
15. Towers of Midnight

Answer: Robert Jordan and Brandon Sanderson

Robert Jordan (1948 - 2007) was an American author of epic fantasy who had an encyclopedia for his "The Wheel of Time" series compiled and published by Teresa Patterson in 1997.
Brandon Sanderson (1975-) is an American author who is best known for his Cosmere fictional universe, in which most of his fantasy novels are set.
"Towers of Midnight" is the thirteenth book in Jordan's "Wheel of Time" series which describes the beginning of the Last Battle in which the armies of the Shadow have begun to boil out of the Blight.
Source: Author jcmttt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Match Work to Author - NYT #1s (2009-2012):

Match NYT #1 Bestsellers from the era with their author.

  1. Match Work to Author - 2009-2010 Easier
  2. Match Work to Author - 2010 Easier
  3. Match Work to Author - 2010-2011 Easier
  4. Match Work to Author - 2011-2012 - Vol. 1 Easier
  5. Match Work to Author - 2011-2012 - Vol. 2 Easier

6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us