FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Welcome to the Land of the Dead
Quiz about Welcome to the Land of the Dead

Welcome to the "Land of the Dead" Quiz


In this 2005 horror flick, "Land of the Dead", a catastrophe has already infected much of the population. This movie shows what happens after that catastrophe, and how the living manage to survive the undead.

A multiple-choice quiz by skyrunner84. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. L
  8. »
  9. La - Lh Movies

Author
skyrunner84
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
328,522
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
181
Question 1 of 10
1. In the first part of this film, the zombies are fascinated by fireworks repeatedly shot into the sky. What is the name that the characters give to these fireworks? Hint


Question 2 of 10
2. The city of Pittsburgh, Pennsylvania is the last human stronghold known to be safe from the uninfected. This city is surrounded on two sides by water, but what is protecting the third side? Hint


Question 3 of 10
3. The leader of the surviving city is named Paul Kaufman. Do you know what actor portrayed him? Hint


Question 4 of 10
4. The leader of the undead, a former gas station worker, is the first to realize that the undead could walk under water to get at Fiddler's Green. Do you remember his name? Hint


Question 5 of 10
5. Cholo, the second in command of the vehicle that destroys the zombies, is killed in the end.


Question 6 of 10
6. What is the name of the main vehicle that is built to combat the threat of the zombies? Hint


Question 7 of 10
7. Is Dead Reckoning (the assault vehicle) destroyed in the end?


Question 8 of 10
8. Who was the director of "Land of the Dead"? Hint


Question 9 of 10
9. In the film, there is a character named Pretty Boy. This character is a male character.


Question 10 of 10
10. The stronghold depicted in this movie is where many citizens seek refuge before the zombies figure out how to access it. Do you know the name of this location?

Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the first part of this film, the zombies are fascinated by fireworks repeatedly shot into the sky. What is the name that the characters give to these fireworks?

Answer: sky flowers

After a period of time, the zombies realize that the fireworks (or sky flowers as they are called) are used as a means of distraction. The undead eventually stop paying attention to them.
2. The city of Pittsburgh, Pennsylvania is the last human stronghold known to be safe from the uninfected. This city is surrounded on two sides by water, but what is protecting the third side?

Answer: an electric fence

Unfortunately for the inhabitants of the city, the undead soon find out that they can walk under the water to get to the city. This eventually leaves the living trapped between the approaching zombies, and the electric fence.
3. The leader of the surviving city is named Paul Kaufman. Do you know what actor portrayed him?

Answer: Dennis Hopper

Paul Kaufman (portrayed by the late Dennis Hopper) is the "iron-fisted" leader. He finally meets his end in an explosion caused by the self proclaimed leader of the undead, Big Daddy.
4. The leader of the undead, a former gas station worker, is the first to realize that the undead could walk under water to get at Fiddler's Green. Do you remember his name?

Answer: Big Daddy

Big Daddy, portrayed by actor Eugene Clark, is the unofficial leader of the zombies. He kills Paul Kaufman by rolling a burning object at his car after soaking it with gasoline.
5. Cholo, the second in command of the vehicle that destroys the zombies, is killed in the end.

Answer: True

Cholo, portrayed by actor John Leguizamo, is actually killed twice in the end. The first time, he is bitten by a zombie and reanimated, and the second time he is blown up in the same explosion that kills Paul Kaufman.
6. What is the name of the main vehicle that is built to combat the threat of the zombies?

Answer: Dead Reckoning

Dead Reckoning is designed by Riley Denbo (portrayed by actor Simon Baker) as a way to combat the zombie threat.
7. Is Dead Reckoning (the assault vehicle) destroyed in the end?

Answer: No

Dead Reckoning doesn't get destroyed in the end. The surviving team merely takes it out of the city to escape. Before they go, since the fireworks don't work as a distraction anymore, they fire off all of the fireworks.
8. Who was the director of "Land of the Dead"?

Answer: George A. Romero

George A. Romero directed this epic. He was also the director of the original "Dawn of the Dead" which debuted in 1978, which was part of his "Living Dead" series.
9. In the film, there is a character named Pretty Boy. This character is a male character.

Answer: False

Pretty Boy is actually female, portrayed by actress Joanne Boland. She is the driver of Dead Reckoning, and when she has a clear shot to kill Big Daddy, she is ordered to stop, because the zombies are simply moving on.
10. The stronghold depicted in this movie is where many citizens seek refuge before the zombies figure out how to access it. Do you know the name of this location?

Answer: Fiddler's Green

Fiddler's Green, mostly houses the wealthy, or those who are deemed important by its leader, Paul Kaufman. It is eventually taken over by the undead when they cross the river, trapping the living between them and the electric fence.
Source: Author skyrunner84

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us