Fun Trivia
Sections
Trivia Questions
Trivia Quizzes
Daily and Hourly Trivia Games
Ask FunTrivia - Get Answers to Questions
Crossword Puzzles
Trivia Questions Archive
Trivia
Animal Trivia
Bible Trivia
Brain Teasers
Celebrity Quizzes
Trivia For Kids
General Knowledge
Geography Quizzes
History Trivia
Hobbies Trivia
Humanities Quizzes
Literature Quizzes
Movie Trivia
Music Trivia
Famous People Trivia
Religion Quizzes
Science Trivia
Sports Trivia
Television Trivia
World Trivia
All Trivia and Quiz Topics
Services
Gold Memberships: Gift Certificates
Get Daily Email Trivia
Create a Daily Trivia Tournament
Pub Trivia Question Packs
Buy Trivia Questions
Large Scale Content / Data Licensing
Contact Us
New Player
Log In
New Player
|
Log In
FREE!
Click here to
Join FunTrivia
. Thousands of games, quizzes, and lots more!
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 31 Quiz
Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between February 7th and 28th 1972.
A matching quiz by
wwe84
. Estimated time: 3 mins.
Home
»
Quizzes
»
Music Trivia
»
1970s Music
»
1970s - Australian Singles Chart
Share on
Facebook
Share on
Twitter
Share by
E-Mail
Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
420,403
Updated
Aug 07 25
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
12 / 15
Plays
70
Last 3 plays
: mandy2 (
10/15
), jibberer (
15/15
), sadwings (
13/15
).
You must have Javascript enabled to play this game.
(a)
Drag-and-drop
from the right to the left, or (b)
click
on a right side answer box and then on a left side box to move it.
Questions
Choices
1
.
"I'd Like To Teach The World To Sing (In Perfect Harmony)"
Faces
2
.
"Stay With Me"
Gerry & The Joy Band
3
.
"Soley Soley"
Alison McCallum
4
.
"One Tin Soldier (The Legend Of Billy Jack)"
Three Dog Night
5
.
"Sunshine"
Matt Flinders
6
.
"Without You"
Don Fardon
7
.
"Never Been To Spain"
The Congregation
8
.
"Superman/Take Me Back"
Jonathan Edwards
9
.
"Rave On"
Middle Of The Road
10
.
"You"
Apollo 100
11
.
"Softly Whispering I Love You"
Coven
12
.
"Turned 21"
Nilsson
13
.
"It's One Of Those Nights (Yes Love)"
The Partridge Family
14
.
"Joy"
The New Dream
15
.
"Follow Your Drum"
The New Seekers
Select each answer
1. "I'd Like To Teach The World To Sing (In Perfect Harmony)"
---
Faces
Gerry & The Joy Band
Alison McCallum
Three Dog Night
Matt Flinders
Don Fardon
The Congregation
Jonathan Edwards
Middle Of The Road
Apollo 100
Coven
Nilsson
The Partridge Family
The New Dream
The New Seekers
2. "Stay With Me"
---
Faces
Gerry & The Joy Band
Alison McCallum
Three Dog Night
Matt Flinders
Don Fardon
The Congregation
Jonathan Edwards
Middle Of The Road
Apollo 100
Coven
Nilsson
The Partridge Family
The New Dream
The New Seekers
3. "Soley Soley"
---
Faces
Gerry & The Joy Band
Alison McCallum
Three Dog Night
Matt Flinders
Don Fardon
The Congregation
Jonathan Edwards
Middle Of The Road
Apollo 100
Coven
Nilsson
The Partridge Family
The New Dream
The New Seekers
4. "One Tin Soldier (The Legend Of Billy Jack)"
---
Faces
Gerry & The Joy Band
Alison McCallum
Three Dog Night
Matt Flinders
Don Fardon
The Congregation
Jonathan Edwards
Middle Of The Road
Apollo 100
Coven
Nilsson
The Partridge Family
The New Dream
The New Seekers
5. "Sunshine"
---
Faces
Gerry & The Joy Band
Alison McCallum
Three Dog Night
Matt Flinders
Don Fardon
The Congregation
Jonathan Edwards
Middle Of The Road
Apollo 100
Coven
Nilsson
The Partridge Family
The New Dream
The New Seekers
6. "Without You"
---
Faces
Gerry & The Joy Band
Alison McCallum
Three Dog Night
Matt Flinders
Don Fardon
The Congregation
Jonathan Edwards
Middle Of The Road
Apollo 100
Coven
Nilsson
The Partridge Family
The New Dream
The New Seekers
7. "Never Been To Spain"
---
Faces
Gerry & The Joy Band
Alison McCallum
Three Dog Night
Matt Flinders
Don Fardon
The Congregation
Jonathan Edwards
Middle Of The Road
Apollo 100
Coven
Nilsson
The Partridge Family
The New Dream
The New Seekers
8. "Superman/Take Me Back"
---
Faces
Gerry & The Joy Band
Alison McCallum
Three Dog Night
Matt Flinders
Don Fardon
The Congregation
Jonathan Edwards
Middle Of The Road
Apollo 100
Coven
Nilsson
The Partridge Family
The New Dream
The New Seekers
9. "Rave On"
---
Faces
Gerry & The Joy Band
Alison McCallum
Three Dog Night
Matt Flinders
Don Fardon
The Congregation
Jonathan Edwards
Middle Of The Road
Apollo 100
Coven
Nilsson
The Partridge Family
The New Dream
The New Seekers
10. "You"
---
Faces
Gerry & The Joy Band
Alison McCallum
Three Dog Night
Matt Flinders
Don Fardon
The Congregation
Jonathan Edwards
Middle Of The Road
Apollo 100
Coven
Nilsson
The Partridge Family
The New Dream
The New Seekers
11. "Softly Whispering I Love You"
---
Faces
Gerry & The Joy Band
Alison McCallum
Three Dog Night
Matt Flinders
Don Fardon
The Congregation
Jonathan Edwards
Middle Of The Road
Apollo 100
Coven
Nilsson
The Partridge Family
The New Dream
The New Seekers
12. "Turned 21"
---
Faces
Gerry & The Joy Band
Alison McCallum
Three Dog Night
Matt Flinders
Don Fardon
The Congregation
Jonathan Edwards
Middle Of The Road
Apollo 100
Coven
Nilsson
The Partridge Family
The New Dream
The New Seekers
13. "It's One Of Those Nights (Yes Love)"
---
Faces
Gerry & The Joy Band
Alison McCallum
Three Dog Night
Matt Flinders
Don Fardon
The Congregation
Jonathan Edwards
Middle Of The Road
Apollo 100
Coven
Nilsson
The Partridge Family
The New Dream
The New Seekers
14. "Joy"
---
Faces
Gerry & The Joy Band
Alison McCallum
Three Dog Night
Matt Flinders
Don Fardon
The Congregation
Jonathan Edwards
Middle Of The Road
Apollo 100
Coven
Nilsson
The Partridge Family
The New Dream
The New Seekers
15. "Follow Your Drum"
---
Faces
Gerry & The Joy Band
Alison McCallum
Three Dog Night
Matt Flinders
Don Fardon
The Congregation
Jonathan Edwards
Middle Of The Road
Apollo 100
Coven
Nilsson
The Partridge Family
The New Dream
The New Seekers
Most Recent Scores
Sep 28 2025 : mandy2: 10/15
Sep 20 2025 : jibberer:
15/15
Sep 20 2025 : sadwings: 13/15
Aug 30 2025 : Guest 86:
15/15
Aug 29 2025 : redwaldo:
15/15
Aug 28 2025 : DCW2:
15/15
Aug 23 2025 : Guest 209: 5/15
Aug 19 2025 : Guest 94: 5/15
Aug 14 2025 : briandoc5: 10/15
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "I'd Like To Teach The World To Sing (In Perfect Harmony)"
Answer:
The New Seekers
"I'd Like To Teach The World To Sing (In Perfect Harmony)" from The New Seekers debuted in the Australian Singles Chart on February 7th 1972.
The highest Australian chart peak was seven.
The song peaked at number one in:
Ireland.
Japan.
Malaysia.
New Zealand.
United Kingdom.
Album: "We'd Like To Teach The World To Sing" (1971).
2. "Stay With Me"
Answer:
Faces
"Stay With Me" from Faces debuted in the Australian Singles Chart on February 7th 1972.
The highest Australian chart peak was 41.
Highest worldwide peak was four (Canada and The Netherlands).
Album: "A Nod Is As Good As A Wink... To A Blind Horse" (1971).
3. "Soley Soley"
Answer:
Middle Of The Road
"Soley Soley" from Middle Of The Road debuted in the Australian Singles Chart on February 7th 1972.
The highest Australian chart peak was 23.
The song peaked at number one in:
Belgium.
Brazil.
Israel.
The Netherlands.
Norway.
Rhodesia.
South Africa.
Sweden.
Switzerland.
Album: "Acceleration" (1972).
4. "One Tin Soldier (The Legend Of Billy Jack)"
Answer:
Coven
"One Tin Soldier (The Legend Of Billy Jack)" from Coven debuted in the Australian Singles Chart on February 14th 1972.
The highest Australian chart peak was 45.
Highest worldwide peak was 26 (United States).
Cover version of: The Original Caste - "One Tin Soldier" (1969).
Album: "Billy Jack Original Soundtrack" (1972).
5. "Sunshine"
Answer:
Jonathan Edwards
"Sunshine" from Jonathan Edwards debuted in the Australian Singles Chart on February 14th 1972.
The highest Australian chart peak was 45.
Highest worldwide peak was three (Canada).
Album: "Jonathan Edwards" (1971).
6. "Without You"
Answer:
Nilsson
"Without You" from Nilsson debuted in the Australian Singles Chart on February 14th 1972.
The highest Australian chart peak was one.
The song peaked at number one in:
Australia.
Canada.
Ireland.
New Zealand.
The Philippines.
United Kingdom.
United States.
Grammy wins and nominations:
*Best Male Pop Vocal Performance - (Won) 1973.
*Record Of The Year - (Nominated) - 1973.
Cover version of: Badfinger - "Without You" (1970).
Album: "Nilsson Schmilsson" (1971).
7. "Never Been To Spain"
Answer:
Three Dog Night
"Never Been To Spain" from Three Dog Night debuted in the Australian Singles Chart on February 14th 1972.
The highest Australian chart peak was 34.
Highest worldwide peak was three (Canada).
Album: "Harmony" (1971).
8. "Superman/Take Me Back"
Answer:
Alison McCallum
"Superman/Take Me Back" from Alison McCallum debuted in the Australian Singles Chart on February 21st 1972.
The highest Australian chart peak was eight.
Album: "Fresh Water" (1972).
9. "Rave On"
Answer:
Gerry & The Joy Band
"Rave On" from Gerry & The Joy Band debuted in the Australian Singles Chart on February 21st 1972.
The highest Australian chart peak was 28.
10. "You"
Answer:
Matt Flinders
"You" from Matt Flinders debuted in the Australian Singles Chart on February 21st 1972.
The highest Australian chart peak was 40.
11. "Softly Whispering I Love You"
Answer:
The Congregation
"Softly Whispering I Love You" from The Congregtion debuted in the Australian Singles Chart on February 21st 1972.
The highest Australian chart peak was 12.
The song peaked at number one in:
New Zealand.
South Africa.
Cover version of: David and Jonathan - "Softly Whispering I Love You" (1967).
12. "Turned 21"
Answer:
The New Dream
"Turned 21" from The New Dream debuted in the Australian Singles Chart on February 21st 1972.
The highest Australian chart peak was 31.
13. "It's One Of Those Nights (Yes Love)"
Answer:
The Partridge Family
"It's One Of Those Nights (Yes Love)" from The Partridge Family debuted in the Australian Singles Chart on February 21st 1972.
The highest Australian chart peak was 21.
Highest worldwide peak was nine (Canada).
Album: "Shopping Bag" (1972).
14. "Joy"
Answer:
Apollo 100
"Joy" from Apollo 100 debuted in the Australian Singles Chart on February 28th 1972.
The highest Australian chart peak was three.
15. "Follow Your Drum"
Answer:
Don Fardon
"Follow Your Drum" from Don Fardon debuted in the Australian Singles Chart on February 28th 1972.
The highest Australian chart peak was 16.
Source: Author
wwe84
This quiz was reviewed by FunTrivia editor
agony
before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series
1970s Australian Top 50 Songs 2
:
Volumes 26-50
1.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 26
Average
2.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 27
Easier
3.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 28
Average
4.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 29
Easier
5.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 30
Easier
6.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 31
Easier
7.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 32
Easier
8.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 33
Easier
9.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 34
Easier
10.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 35
Easier
11.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 36
Average
12.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 37
Easier
Referenced Topics
Match Quizzes
Music
World
1970s Music
African Geography
Horse
Australians: Famous & Historical
Netherlands
Spain
Music from 1972
Philippines
Drums
Three Dog Night
1970s Country Music
Partridge Family
Other Destinations
Explore Other Quizzes by
wwe84
Go to
1970s Music
Quizzes
More
1970s - Australian Singles Chart
Quizzes
FunTrivia
Homepage
10/1/2025, Copyright 2025
FunTrivia, Inc. -
Report an Error / Contact Us