FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1970s Australian Top 50 Songs Vol 37
Quiz about 1970s Australian Top 50 Songs Vol 37

1970s Australian Top 50 Songs Vol. 37 Quiz


Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between June 26th and July 24th 1972.

A matching quiz by wwe84. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. 1970s Music
  8. »
  9. 1970s - Australian Singles Chart

Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
420,597
Updated
Aug 20 25
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
12 / 15
Plays
88
Last 3 plays: Guest 139 (15/15), Strike121 (4/15), pollucci19 (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Metal Guru"  
  Australian Cricket Team 1972
2. "It's Going To Take Some Time"  
  New World
3. "Sister Jane"  
  Jennifer Ryall
4. "Isn't Life Strange"  
  Procol Harum
5. "I Saw The Light"  
  The Hollies
6. "Mary Had A Little Lamb"  
  The Moody Blues
7. "Gypsy Queen"  
  Country Radio
8. "Conquistador"  
  David Cassidy
9. "A Whiter Shale Of Pale"  
  Wings
10. "How Can I Be Sure"  
  Todd Rundgren
11. "Everything's Alright"  
  Bee Gees
12. "Four and Twenty Hours"  
  Procol Harum
13. "Long Cool Woman In A Black Dress"  
  Nana Mouskouri
14. "Here Come The Aussies"  
  Carpenters
15. "Run To Me"  
  T. Rex





Select each answer

1. "Metal Guru"
2. "It's Going To Take Some Time"
3. "Sister Jane"
4. "Isn't Life Strange"
5. "I Saw The Light"
6. "Mary Had A Little Lamb"
7. "Gypsy Queen"
8. "Conquistador"
9. "A Whiter Shale Of Pale"
10. "How Can I Be Sure"
11. "Everything's Alright"
12. "Four and Twenty Hours"
13. "Long Cool Woman In A Black Dress"
14. "Here Come The Aussies"
15. "Run To Me"

Most Recent Scores
Oct 05 2025 : Guest 139: 15/15
Oct 04 2025 : Strike121: 4/15
Oct 03 2025 : pollucci19: 15/15
Oct 02 2025 : Kabdanis: 15/15
Oct 02 2025 : mandy2: 11/15
Sep 21 2025 : mfc: 11/15
Sep 21 2025 : sadwings: 15/15
Sep 20 2025 : jibberer: 15/15
Sep 08 2025 : Barca99: 3/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Metal Guru"

Answer: T. Rex

"Metal Guru" from T. Rex debuted in the Australian Singles Chart on June 26th 1972.

The highest Australian chart peak was ten.

The song peaked at number one in:
Ireland.
United Kingdom.
West Germany.

Album: "The Slider" (1972).
2. "It's Going To Take Some Time"

Answer: Carpenters

"It's Going To Take Some Time" from Carpenters debuted in the Australian Singles Chart on July 3rd 1972.

The highest Australian chart peak was 24.

Highest worldwide peak was 12 (United States).

Album: "A Song For You" (1972).
3. "Sister Jane"

Answer: New World

"Sister Jane" from New World debuted in the Australian Singles Chart on July 3rd 1972.

The highest Australian chart peak was 19.

Highest worldwide peak was two (Ireland and New Zealand).
4. "Isn't Life Strange"

Answer: The Moody Blues

"Isn't Life Strange" from The Moody Blues debuted in the Australian Singles Chart on July 3rd 1972.

The highest Australian chart peak was 39.

Highest worldwide peak was nine (Canada).

Album: "Seventh Sojourn" (1972).
5. "I Saw The Light"

Answer: Todd Rundgren

"I Saw The Light" from Todd Rundgren debuted in the Australian Singles Chart on July 3rd 1972.

The highest Australian chart peak was 21.

Highest worldwide peak was 15 (Canada).

Album: "Something/Anything?" (1972).
6. "Mary Had A Little Lamb"

Answer: Wings

"Mary Had A Little Lamb" from Wings debuted in the Australian Singles Chart on July 3rd 1972.

The highest Australian chart peak was 17.

Highest worldwide peak was nine (United Kingdom).
7. "Gypsy Queen"

Answer: Country Radio

"Gypsy Queen" from Country Road debuted in the Australian Singles Chart on July 10th 1972.

The highest Australian chart peak was 11.
8. "Conquistador"

Answer: Procol Harum

"Conquistador" from Procol Harum debuted in the Australian Singles Chart on July 10th 1972.

The highest Australian chart peak was four.

Highest worldwide peak was three (New Zealand).

Album: "Procol Harum" (1967).
9. "A Whiter Shale Of Pale"

Answer: Procol Harum

"A Whiter Shale Of Pale" from Procol Harum debuted in the Australian Singles Chart on July 10th 1972.

The highest Australian chart peak was one.

The song peaked at number one in:
Australia.
Belgium.
Brazil.
Canada.
France.
Ireland.
Italy.
Malaysia.
The Netherlands.
New Zealand.
South Africa.
Spain.
Switzerland.
United Kingdom.
West Germany.

Procol Harum's debut single.
10. "How Can I Be Sure"

Answer: David Cassidy

"How Can I Be Sure" from David Cassidy debuted in the Australian Singles Chart on July 17th 1972.

The highest Australian chart peak was 16.

The song peaked at number one in:
Ireland.
United Kingdom.

Cover version of: The Young Rascals - "How Can I Be Sure" (1967).

Album: "Rock Me Baby" (1972).
11. "Everything's Alright"

Answer: Jennifer Ryall

"Everything's Alright" from Jennifer Ryall debuted in the Australian Singles Chart on July 17th 1972.

The highest Australian chart peak was 50.
12. "Four and Twenty Hours"

Answer: Nana Mouskouri

"Four and Twenty Hours" from Nana Mouskouri debuted in the Australian Singles Chart on July 17th 1972.

The highest Australian chart peak was ten.
13. "Long Cool Woman In A Black Dress"

Answer: The Hollies

"Long Cool Woman In A Black Dress" from The Hollies debuted in the Australian Singles Chart on July 17th 1972.

The highest Australian chart peak was two.

The song peaked at number one in:
Canada.
South Africa.

Album: "Distant Light" (1971).
14. "Here Come The Aussies"

Answer: Australian Cricket Team 1972

"Here Come The Aussies" from Australian Cricket Team 1972 debuted in the Australian Singles Chart on July 17th 1972.

The highest Australian chart peak was 13.
15. "Run To Me"

Answer: Bee Gees

"Run To Me" from Bee Gees debuted in the Australian Singles Chart on July 24th 1972.

The highest Australain chart peak was three.

Highest worldwide peak was two (Brazil).

Album: "To Whom It May Concern" (1972).
Source: Author wwe84

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/14/2025, Copyright 2025 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us