FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1970s Australian Top 50 Songs Vol 34
Quiz about 1970s Australian Top 50 Songs Vol 34

1970s Australian Top 50 Songs Vol. 34 Quiz


Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between April 17th and May 15th 1972.

A matching quiz by wwe84. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. 1970s Music
  8. »
  9. 1970s - Australian Singles Chart

Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
420,495
Updated
Aug 13 25
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
103
Last 3 plays: Guest 96 (5/15), sadwings (15/15), ozzz2002 (13/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "How Do You Do"  
  Windows
2. "Marshall's Portable Music Machine"  
  Ringo Starr
3. "Down By The Lazy River"  
  Don McLean
4. "Vincent"  
  The Osmonds
5. "Open Up Your Heart/Morning Of The Earth"  
  Michael Jackson
6. "Back Off Boogaloo  
  Gilbert O'Sullivan
7. "Amazing Grace"  
  Tom Jones
8. "It's Four In The Morning"  
  The New Seekers
9. "Alone Again (Naturally)"  
  Robin Jolley
10. "Rockin' Robin"  
  Faron Young
11. "The Young New Mexican Puppeteer"  
  Badfinger
12. "Beautiful Sunday"  
  Elton John
13. "Beg, Steal or Borrow"  
  G. Wayne Thomas
14. "Baby Blue"  
  Daniel Boone
15. "Rocket Man"  
  The Royal Scots Dragoon Guards





Select each answer

1. "How Do You Do"
2. "Marshall's Portable Music Machine"
3. "Down By The Lazy River"
4. "Vincent"
5. "Open Up Your Heart/Morning Of The Earth"
6. "Back Off Boogaloo
7. "Amazing Grace"
8. "It's Four In The Morning"
9. "Alone Again (Naturally)"
10. "Rockin' Robin"
11. "The Young New Mexican Puppeteer"
12. "Beautiful Sunday"
13. "Beg, Steal or Borrow"
14. "Baby Blue"
15. "Rocket Man"

Most Recent Scores
Sep 21 2025 : Guest 96: 5/15
Sep 21 2025 : sadwings: 15/15
Sep 21 2025 : ozzz2002: 13/15
Sep 20 2025 : jibberer: 15/15
Sep 17 2025 : Ardhachaidh: 10/15
Sep 08 2025 : tmac93024: 9/15
Sep 08 2025 : Barca99: 5/15
Aug 26 2025 : krboucha: 4/15
Aug 24 2025 : Triviaballer: 15/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "How Do You Do"

Answer: Windows

"How Do You Do" from Windows debuted in the Australian Singles Chart on April 17th 1972.

The highest Australian chart peak was 49.
2. "Marshall's Portable Music Machine"

Answer: Robin Jolley

"Marshall's Portable Music Machine" from Robin Jolley debuted in the Australian Singles Chart on April 17th 1972.

The highest Australian chart peak was four.
3. "Down By The Lazy River"

Answer: The Osmonds

"Down By The Lazy River" from The Osmonds debuted in the Australian Singles Chart on April 17th 1972.

The highest Australian chart peak was 33.

The song peaked at number one in:
Canada.
The Netherlands.

Album: "Phase III" (1972).
4. "Vincent"

Answer: Don McLean

"Vincent" from Don McLean debuted in the Australian Singles Chart on April 24th 1972.

The highest Australian chart peak was three.

The song peaked at number one in:
Italy.
Ireland.
United Kingdom.

Album: "American Pie" (1971).
5. "Open Up Your Heart/Morning Of The Earth"

Answer: G. Wayne Thomas

"Open Up Your Heart/Morning Of The Earth" from G. Wayne Thomas debuted in the Australian Singles Chart on April 24th 1972.

The highest Australian chart peak was 21.

Album: "G. Wayne Thomas" (1973).
6. "Back Off Boogaloo

Answer: Ringo Starr

"Back Off Boogaloo" from Ringo Starr debuted in the Australian Singles Chart on April 24th 1972.

The highest Australian chart peak was 14.

Highest worldwide peak was two (Canada and United Kingdom).
7. "Amazing Grace"

Answer: The Royal Scots Dragoon Guards

"Amazing Grace" from The Royal Scots Dragoon Guards debuted in the Australian Singles Chart on April 24th 1972.

The highest Australian chart peak was one.

The song peaked at number one in:
Australia.
Canada.
Ireland.
New Zealand.
South Africa.
United Kingdom.
8. "It's Four In The Morning"

Answer: Faron Young

"It's Four In The Morning" from Faron Young debuted in the Australian Singles Chart on May 1st 1972.

The highest Australian chart peak was nine.

Highest worldwide peak was two (New Zealand).

Album: "It's Four In The Morning" (1972).
9. "Alone Again (Naturally)"

Answer: Gilbert O'Sullivan

"Alone Again (Naturally)" from Gilbert O'Sullivan debuted in the Australian Singles Chart on May 1st 1972.

The highest Australian chart peak was two.

The song peaked at number one in:
Canada.
France.
United States.

Grammy nominations:
*Record Of The Year - 1973.
*Song Of The Year - 1973.
10. "Rockin' Robin"

Answer: Michael Jackson

"Rockin' Robin" from Michael Jackson debuted in the Australian Singles Chart on May 1st 1972.

The highest Australian chart peak was 16.

Highest worldwide peak was one (Sweden).

Cover version of: Bobby Day - "Rockin' Robin" (1958).

Album: "Got To Be There" (1972).
11. "The Young New Mexican Puppeteer"

Answer: Tom Jones

"The Young New Mexican Puppeteer" from Tom Jones debuted in the Australian Singles Chart on May 1st 1972.

The highest Australian chart peak was 26.

Highest worldwide peak was six (United Kingdom).

Album: "Close Up" (1972).
12. "Beautiful Sunday"

Answer: Daniel Boone

"Beautiful Sunday" from Daniel Boone debuted in the Australian Singles Chart on May 8th 1972.

The highest Australian chart peak was eight.

The song peaked at number one in:
Japan.
Mexico.
New Zealand.
Norway.
South Africa.
West Germany.

Album: "Beautiful Sunday" (1972).
13. "Beg, Steal or Borrow"

Answer: The New Seekers

"Beg, Steal or Borrow" from The New Seekers debuted in the Australian Singles Chart on May 8th 1972.

The highest Australain chart peak was 36.

"Beg, Steal or Borrow" was United Kingdom's entry into the 1972 Eurovision Song Contest where they were placed 5th.

Highest worldwide peak was one (Norway).
14. "Baby Blue"

Answer: Badfinger

"Baby Blue" from Badfinger debuted in the Australian Singles Chart on May 15th 1972.

The highest Australian chart peak was 16.

Highest worldwide peak was three (Malaysia).

Album: "Straight Up" (1971).
15. "Rocket Man"

Answer: Elton John

"Rocket Man" from Elton John debuted in the Australian Singles Chart on May 15th 1972.

The highest Australian chart peak was 13.

Highest worldwide peak was two (United Kingdom).

Album: "Honky Chateau" (1972).
Source: Author wwe84

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/1/2025, Copyright 2025 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us