Fun Trivia
Sections
Trivia Questions
Trivia Quizzes
Daily and Hourly Trivia Games
Ask FunTrivia - Get Answers to Questions
Crossword Puzzles
Trivia Questions Archive
Trivia
Animal Trivia
Bible Trivia
Brain Teasers
Celebrity Quizzes
Trivia For Kids
General Knowledge
Geography Quizzes
History Trivia
Hobbies Trivia
Humanities Quizzes
Literature Quizzes
Movie Trivia
Music Trivia
Famous People Trivia
Religion Quizzes
Science Trivia
Sports Trivia
Television Trivia
World Trivia
All Trivia and Quiz Topics
Services
Gold Memberships: Gift Certificates
Get Daily Email Trivia
Create a Daily Trivia Tournament
Pub Trivia Question Packs
Buy Trivia Questions
Large Scale Content / Data Licensing
Contact Us
New Player
Log In
New Player
|
Log In
FREE!
Click here to
Join FunTrivia
. Thousands of games, quizzes, and lots more!
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 30 Quiz
Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between December 20th 1971 and February 7th 1972.
A matching quiz by
wwe84
. Estimated time: 3 mins.
Home
»
Quizzes
»
Music Trivia
»
1970s Music
»
1970s - Australian Singles Chart
Share on
Facebook
Share on
Twitter
Share by
E-Mail
Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
420,401
Updated
Aug 03 25
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
107
Last 3 plays
: jry63 (
7/15
), mandy2 (
13/15
), jibberer (
15/15
).
You must have Javascript enabled to play this game.
(a)
Drag-and-drop
from the right to the left, or (b)
click
on a right side answer box and then on a left side box to move it.
Questions
Choices
1
.
"Brand New Key"
Led Zeppelin
2
.
"I Will Return"
The Hillside Singers
3
.
"Show Me The Way"
Springwater
4
.
"Coz I Luv You"
Sly & The Family Stone
5
.
"An Old Fashioned Love Song"
Bee Gees
6
.
"(Is This The Way To) Amarillo"
Badfinger
7
.
"Shame and Scandal (In The Family)"
John Paul Young
8
.
"Black Dog"
Melanie
9
.
"My World"
Three Dog Night
10
.
"American Pie"
Johnny Chester & Jigsaw
11
.
"Brandy"
Tony Christie
12
.
"Family Affair"
Scott English
13
.
"I'd Like To Teach The World To Sing (In Perfect Harmony)"
Brian Cadd
14
.
"Pasadena"
Slade
15
.
"Day After Day"
Don McLean
Select each answer
1. "Brand New Key"
---
Led Zeppelin
The Hillside Singers
Springwater
Sly & The Family Stone
Bee Gees
Badfinger
John Paul Young
Melanie
Three Dog Night
Johnny Chester & Jigsaw
Tony Christie
Scott English
Brian Cadd
Slade
Don McLean
2. "I Will Return"
---
Led Zeppelin
The Hillside Singers
Springwater
Sly & The Family Stone
Bee Gees
Badfinger
John Paul Young
Melanie
Three Dog Night
Johnny Chester & Jigsaw
Tony Christie
Scott English
Brian Cadd
Slade
Don McLean
3. "Show Me The Way"
---
Led Zeppelin
The Hillside Singers
Springwater
Sly & The Family Stone
Bee Gees
Badfinger
John Paul Young
Melanie
Three Dog Night
Johnny Chester & Jigsaw
Tony Christie
Scott English
Brian Cadd
Slade
Don McLean
4. "Coz I Luv You"
---
Led Zeppelin
The Hillside Singers
Springwater
Sly & The Family Stone
Bee Gees
Badfinger
John Paul Young
Melanie
Three Dog Night
Johnny Chester & Jigsaw
Tony Christie
Scott English
Brian Cadd
Slade
Don McLean
5. "An Old Fashioned Love Song"
---
Led Zeppelin
The Hillside Singers
Springwater
Sly & The Family Stone
Bee Gees
Badfinger
John Paul Young
Melanie
Three Dog Night
Johnny Chester & Jigsaw
Tony Christie
Scott English
Brian Cadd
Slade
Don McLean
6. "(Is This The Way To) Amarillo"
---
Led Zeppelin
The Hillside Singers
Springwater
Sly & The Family Stone
Bee Gees
Badfinger
John Paul Young
Melanie
Three Dog Night
Johnny Chester & Jigsaw
Tony Christie
Scott English
Brian Cadd
Slade
Don McLean
7. "Shame and Scandal (In The Family)"
---
Led Zeppelin
The Hillside Singers
Springwater
Sly & The Family Stone
Bee Gees
Badfinger
John Paul Young
Melanie
Three Dog Night
Johnny Chester & Jigsaw
Tony Christie
Scott English
Brian Cadd
Slade
Don McLean
8. "Black Dog"
---
Led Zeppelin
The Hillside Singers
Springwater
Sly & The Family Stone
Bee Gees
Badfinger
John Paul Young
Melanie
Three Dog Night
Johnny Chester & Jigsaw
Tony Christie
Scott English
Brian Cadd
Slade
Don McLean
9. "My World"
---
Led Zeppelin
The Hillside Singers
Springwater
Sly & The Family Stone
Bee Gees
Badfinger
John Paul Young
Melanie
Three Dog Night
Johnny Chester & Jigsaw
Tony Christie
Scott English
Brian Cadd
Slade
Don McLean
10. "American Pie"
---
Led Zeppelin
The Hillside Singers
Springwater
Sly & The Family Stone
Bee Gees
Badfinger
John Paul Young
Melanie
Three Dog Night
Johnny Chester & Jigsaw
Tony Christie
Scott English
Brian Cadd
Slade
Don McLean
11. "Brandy"
---
Led Zeppelin
The Hillside Singers
Springwater
Sly & The Family Stone
Bee Gees
Badfinger
John Paul Young
Melanie
Three Dog Night
Johnny Chester & Jigsaw
Tony Christie
Scott English
Brian Cadd
Slade
Don McLean
12. "Family Affair"
---
Led Zeppelin
The Hillside Singers
Springwater
Sly & The Family Stone
Bee Gees
Badfinger
John Paul Young
Melanie
Three Dog Night
Johnny Chester & Jigsaw
Tony Christie
Scott English
Brian Cadd
Slade
Don McLean
13. "I'd Like To Teach The World To Sing (In Perfect Harmony)"
---
Led Zeppelin
The Hillside Singers
Springwater
Sly & The Family Stone
Bee Gees
Badfinger
John Paul Young
Melanie
Three Dog Night
Johnny Chester & Jigsaw
Tony Christie
Scott English
Brian Cadd
Slade
Don McLean
14. "Pasadena"
---
Led Zeppelin
The Hillside Singers
Springwater
Sly & The Family Stone
Bee Gees
Badfinger
John Paul Young
Melanie
Three Dog Night
Johnny Chester & Jigsaw
Tony Christie
Scott English
Brian Cadd
Slade
Don McLean
15. "Day After Day"
---
Led Zeppelin
The Hillside Singers
Springwater
Sly & The Family Stone
Bee Gees
Badfinger
John Paul Young
Melanie
Three Dog Night
Johnny Chester & Jigsaw
Tony Christie
Scott English
Brian Cadd
Slade
Don McLean
Most Recent Scores
Today
: jry63: 7/15
Sep 21 2025 : mandy2: 13/15
Sep 20 2025 : jibberer:
15/15
Sep 17 2025 : sadwings: 8/15
Sep 17 2025 : BarbaraMcI:
15/15
Sep 03 2025 : scarygirl11:
15/15
Aug 29 2025 : gogetem:
15/15
Aug 28 2025 : DCW2:
15/15
Aug 26 2025 : krboucha: 1/15
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Brand New Key"
Answer:
Melanie
"Brand New Key" from Melanie debuted in the Australian Singles Chart on December 20th 1971.
The highest Australian chart peak was one.
The song peaked at number one in:
Australia.
Canada.
New Zealand.
South Africa.
United States.
Album: "Gather Me" (1971).
2. "I Will Return"
Answer:
Springwater
"I Will Return" from Springwater debuted in the Australian Singles Chart on December 20th 1971.
The highest Australian chart peak was 16.
Highest worldwide peak was one (Switzerland).
Album: "Springwater" (1972).
3. "Show Me The Way"
Answer:
Brian Cadd
"Show Me The Way" from Brian Cadd debuted in the Australian Singles Chart on December 27th 1971.
The highest Australian chart peak was 15.
4. "Coz I Luv You"
Answer:
Slade
"Coz I Luv You" from Slade debuted in the Australian Singles Chart on December 27th 1971.
The highest Australian chart peak was seven.
The song peaked at number one in:
Ireland.
United Kingdom.
5. "An Old Fashioned Love Song"
Answer:
Three Dog Night
"An Old Fashioned Love Song" from Three Dog Night debuted in the Australian Singles Chart on December 27th 1971.
The highest Australian chart peak was 16.
Highest worldwide peak was two (Canada).
Album: "Harmony" (1971).
6. "(Is This The Way To) Amarillo"
Answer:
Tony Christie
"(Is This The Way To) Amarillo" from Tony Christie debuted in the Australian Singles Chart on January 3rd 1972.
The highest Australian chart peak was ten.
The song peaked at number one in:
Austria.
Belgium.
Spain.
West Germany.
Album: "With Loving Feeling" (1973).
7. "Shame and Scandal (In The Family)"
Answer:
Johnny Chester & Jigsaw
"Shame and Scandal (In The Family)" from Johnny Chester & Jigsaw debuted in the Australian Singles Chart on January 10th 1972.
The highest Australian chart peak was 13.
Cover version of: Sir Lancelot - "Fort Holland Calypso Song" (1940s).
Album: "Johnny Chester & Jigsaw" (1971).
8. "Black Dog"
Answer:
Led Zeppelin
"Black Dog" from Led Zeppelin debuted in the Australian Singles Chart on January 17th 1972.
The highest Australian chart peak was ten.
Highest worldwide peak was five (Denmark).
Album: "Led Zeppelin IV" (1971).
9. "My World"
Answer:
Bee Gees
"My World" from Bee Gees debuted in the Australian Singles Chart on January 24th 1972.
The highest Australian chart peak was three.
The song peaked at number one in:
Hong Kong.
Italy.
Album: "Best Of Bee Gees, Volume 2" (1973).
10. "American Pie"
Answer:
Don McLean
"American Pie" from Don McLean debuted in the Australian Singles Chart on January 24th 1972.
The highest Australian chart peak was one.
The song peaked at number one in:
Australia.
Canada (Ended 1972 as the highest selling single of the year).
New Zealand.
United States.
Album: "American Pie" (1971).
11. "Brandy"
Answer:
Scott English
"Brandy" from Scott English debuted in the Australian Singles Chart on January 24th 1972.
The highest Australian chart peak was 13.
Highest worldwide peak was 12 (United Kingdom).
12. "Family Affair"
Answer:
Sly & The Family Stone
"Family Affair" from Sly & The Family Stone debuted in the Australian Singles Chart on January 24th 1972.
The highest Australian chart peak was 46.
The song peaked at number one in:
Canada.
United States.
Album: "There's A Riot Goin' On" (1971).
13. "I'd Like To Teach The World To Sing (In Perfect Harmony)"
Answer:
The Hillside Singers
"I'd Like To Teach The World To Sing (In Perfect Harmony)" from The Hillside Singers debuted in the Australian Singles Chart on January 24th 1972.
The highest Australian chart peak was 27.
Highest worldwide peak was 13 (United States).
Album: "I'd Like To Teach The World To Sing" (1971).
14. "Pasadena"
Answer:
John Paul Young
"Pasadena" from John Paul Young debuted in the Australian Singles Chart on January 31st 1972.
The highest Australian chart peak was 16.
John Paul Young's debut single.
15. "Day After Day"
Answer:
Badfinger
"Day After Day" from Badfinger debuted in the Australian Singles Chart on February 7th 1972.
The highest Australian chart peak was six.
Highest worldwide peak was two (Canada).
Album: "Straight Up" (1971).
Source: Author
wwe84
This quiz was reviewed by FunTrivia editor
agony
before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series
1970s Australian Top 50 Songs 2
:
Volumes 26-50
1.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 26
Average
2.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 27
Easier
3.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 28
Average
4.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 29
Easier
5.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 30
Easier
6.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 31
Easier
7.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 32
Easier
8.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 33
Easier
9.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 34
Easier
10.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 35
Easier
11.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 36
Average
12.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 37
Easier
Referenced Topics
Match Quizzes
Music
World
English
1970s Music
African Geography
Led Zeppelin
Australians: Famous & Historical
Germany
The Color Black
Music from 1972
Bee Gees
Three Dog Night
1970s Country Music
Slade
Jigsaws
Don McLean
Badfinger
Other Destinations
Explore Other Quizzes by
wwe84
Go to
1970s Music
Quizzes
More
1970s - Australian Singles Chart
Quizzes
FunTrivia
Homepage
10/1/2025, Copyright 2025
FunTrivia, Inc. -
Report an Error / Contact Us