FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1970s Australian Top 50 Songs Vol 36
Quiz about 1970s Australian Top 50 Songs Vol 36

1970s Australian Top 50 Songs Vol. 36 Quiz


Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between June 5th and 26th 1972.

A matching quiz by wwe84. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. 1970s Music
  8. »
  9. 1970s - Australian Singles Chart

Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
420,556
Updated
Aug 19 25
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 15
Plays
83
Last 3 plays: Strike121 (3/15), pollucci19 (15/15), mandy2 (12/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Come What May"  
  Harry Chapin
2. "Smoke Gets In Your Eyes"  
  Vicky Leandros
3. "Readymix Revenge"  
  Johnny Chester & Jigsaw
4. "Long Haired Lover From Liverpool"  
  Slim Newton
5. "Hooky Jo"  
  Sammy Davis Jr.
6. "Little Bitty Pretty One"  
  Argent
7. "Hold Your Head Up"  
  The Jackson 5
8. "Taxi"  
  The Jimmy Castor Bunch
9. "The Candy Man"  
  Sherbet
10. "The Redback On The Toilet Seat"  
  Little Jimmy Osmond
11. "Troglodyte (Cave Man)"  
  Daddy Cool
12. "Daddy Don't You Walk So Fast"  
  Wayne Newton
13. "Diary"  
  Rick Springfield
14. "I'll Never Smile Again"  
  Bread
15. "You're All Woman"  
  Blue Haze





Select each answer

1. "Come What May"
2. "Smoke Gets In Your Eyes"
3. "Readymix Revenge"
4. "Long Haired Lover From Liverpool"
5. "Hooky Jo"
6. "Little Bitty Pretty One"
7. "Hold Your Head Up"
8. "Taxi"
9. "The Candy Man"
10. "The Redback On The Toilet Seat"
11. "Troglodyte (Cave Man)"
12. "Daddy Don't You Walk So Fast"
13. "Diary"
14. "I'll Never Smile Again"
15. "You're All Woman"

Most Recent Scores
Oct 04 2025 : Strike121: 3/15
Oct 03 2025 : pollucci19: 15/15
Oct 02 2025 : mandy2: 12/15
Sep 20 2025 : jibberer: 15/15
Sep 20 2025 : sadwings: 15/15
Sep 15 2025 : Desimac: 15/15
Sep 03 2025 : daisygirl20: 15/15
Aug 30 2025 : workisboring: 13/15
Aug 29 2025 : redwaldo: 15/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Come What May"

Answer: Vicky Leandros

"Come What May" from Vicky Leandros debuted in the Australian Singles Chart on June 5th 1972.

The highest Australian chart peak was 23.

Highest worldwide peak was two (Ireland and United Kingdom).
2. "Smoke Gets In Your Eyes"

Answer: Blue Haze

"Smoke Gets In Your Eyes" from Blue Haze debuted in the Australian Singles Chart on June 12th 1972.

The highest Australian chart peak was 27.

Highest worldwide peak was two (Belgium).

Cover version of: Gertrude Niesen - "Smoke Gets In Your Eyes" (1933).

Album: "Blue Haze" (1973).
3. "Readymix Revenge"

Answer: Johnny Chester & Jigsaw

"Readymix Revenge" from Johnny Chester & Jigsaw debuted in the Australian Singles Chart on June 12th 1972.

The highest Australian chart peak was 37.
4. "Long Haired Lover From Liverpool"

Answer: Little Jimmy Osmond

"Long Haired Lover From Liverpool" from Little Jimmy Osmond debuted in the Australian Singles Chart on June 12th 1972.

The highest Australian chart peak was two.

Highest worldwide peak was one (United Kingdom).

Album: "Killer Joe" (1972).
5. "Hooky Jo"

Answer: Rick Springfield

"Hooky Jo" from Rick Springfield debuted in the Australian Singles Chart on June 12th 1972.

The highest Australian chart peak was 16.

Album: "Beginnings" (1972).
6. "Little Bitty Pretty One"

Answer: The Jackson 5

"Little Bitty Pretty One" from The Jackson 5 debuted in the Australian Singles Chart on June 12th 1972.

The highest Australian chart peak was 47.

Highest worldwide peak was 13 (United States).

Cover version of: Bobby Day - "Little Bitty Pretty One" (1957).

Album: "Lookin' Through The Windows" (1972).
7. "Hold Your Head Up"

Answer: Argent

"Hold Your Head Up" from Argent debuted in the Australian Singles Chart on June 19th 1972.

The highest Australian chart peak was 32.

Highest worldwide peak was five (Canada, United Kingdom and United States).

Album: "All Together Now" (1972).
8. "Taxi"

Answer: Harry Chapin

"Taxi" from Harry Chapin debuted in the Australian Singles Chart on June 19th 1972.

The highest Australian chart peak was 40.

Highest worldwide peak was five (Canada).

Harry Chapin's debut single.

Album: "Heads & Tails" (1972).
9. "The Candy Man"

Answer: Sammy Davis Jr.

"The Candy Man" from Sammy Davis Jr. debuted in the Australian Singles Chart on June 19th 1972.

The highest Australian chart peak was three.

Highest worldwide peak was one (United States).

Cover version of: Aubrey Woods - "The Candy Man" (1971).

Grammy nomination:
Best Male Pop Vocal Performance - 1973.

Album: "Sammy Davis Jr. Now" (1972).
10. "The Redback On The Toilet Seat"

Answer: Slim Newton

"The Redback On The Toilet Seat" from Slim Newton debuted in the Australian Singles Chart on June 19th 1972.

The highest Australian chart peak was five.

Album: "The Redback On The Toilet Seat EP" (1972).
11. "Troglodyte (Cave Man)"

Answer: The Jimmy Castor Bunch

"Troglodyte (Cave Man)" from The Jimmy Castor Bunch debuted in the Australian Singles Chart on June 19th 1972.

The highest Australian chart peak was 13.

Highest worldwide peak was one (Canada).

Album: "It's Just Begun" (1972).
12. "Daddy Don't You Walk So Fast"

Answer: Wayne Newton

"Daddy Don't You Walk So Fast" from Wayne Newton debuted in the Australian Singles Chart on June 19th 1972.

The highest Australian chart peak was one (Three weeks).

Album: "Daddy Don't You Walk So Fast" (1972).
13. "Diary"

Answer: Bread

"Diary" from Bread debuted in the Australian Singles Chart on June 26th 1972.

The highest Australian chart peak was 26.

Highest worldwide peak was 12 (Canada).

Album: "Baby I'm-a Want You" (1972).
14. "I'll Never Smile Again"

Answer: Daddy Cool

"I'll Never Smile Again" from Daddy Cool debuted in the Australian Singles Chart on June 26th 1972.

The highest Australian chart peak was 29.

Cover version of: Tommy Dorsey and His Orchestra - "I'll Never Smile Again" (1940).

Album: "Daddy Cool's Golden Hits" (1972).
15. "You're All Woman"

Answer: Sherbet

"You're All Woman" from Sherbet debuted in the Australian Singles Chart on June 26th 1972.

The highest Australian chart peak was 19.

Album: "Time Change... A Natural Progression" (1972).
Source: Author wwe84

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/14/2025, Copyright 2025 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us