FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1970s Australian Top 50 Songs Vol 29
Quiz about 1970s Australian Top 50 Songs Vol 29

1970s Australian Top 50 Songs Vol. 29 Quiz


Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between December 6th and 20th 1971.

A matching quiz by wwe84. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. 1970s Music
  8. »
  9. 1970s - Australian Singles Chart

Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
420,353
Updated
Aug 02 25
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
12 / 15
Plays
71
Last 3 plays: mandy2 (10/15), jibberer (15/15), sadwings (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Hi Honey Ho!"  
  Yes
2. "Cherish"  
  Neil Diamond
3. "Desiderata"  
  The Mom and Dads
4. "Jeepster"  
  Ted Mulry
5. "The Rangers Waltz"  
  T. Rex
6. "Ernie (The Fastest Milkman In The West)"  
  Jamie Redfern
7. "Day By Day"  
  Richard Harris
8. "Stones/Crunchy Granola Suite"  
  Les Crane
9. "The Witch Queen Of New Orleans"  
  Daddy Cool
10. "My Boy"  
  Redbone
11. "All I Ever Need Is You"  
  Benny Hill
12. "Memories"  
  Judy Stone
13. "Your Move"  
  David Cassidy
14. "Theme From "Shaft""  
  Isaac Hayes
15. "When You Wish Upon A Star"  
  Sonny & Cher





Select each answer

1. "Hi Honey Ho!"
2. "Cherish"
3. "Desiderata"
4. "Jeepster"
5. "The Rangers Waltz"
6. "Ernie (The Fastest Milkman In The West)"
7. "Day By Day"
8. "Stones/Crunchy Granola Suite"
9. "The Witch Queen Of New Orleans"
10. "My Boy"
11. "All I Ever Need Is You"
12. "Memories"
13. "Your Move"
14. "Theme From "Shaft""
15. "When You Wish Upon A Star"

Most Recent Scores
Sep 25 2025 : mandy2: 10/15
Sep 20 2025 : jibberer: 15/15
Sep 19 2025 : sadwings: 15/15
Sep 18 2025 : pollucci19: 15/15
Sep 17 2025 : BarbaraMcI: 15/15
Sep 03 2025 : daisygirl20: 15/15
Aug 28 2025 : DCW2: 15/15
Aug 19 2025 : Guest 94: 7/15
Aug 18 2025 : Guest 86: 15/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Hi Honey Ho!"

Answer: Daddy Cool

"Hi Honey Ho!" from Daddy Cool debuted in the Australian Singles Chart on December 6th 1971.

The highest Australian chart peak was 16.

Album: "Sex, Dope, Rock'n'Roll: Teenage Heaven" (1971).
2. "Cherish"

Answer: David Cassidy

"Cherish" from David Cassidy debuted in the Australian Singles Chart on December 6th 1971.

The highest Australian chart peak was one.

The song peaked at number one in:
Australia.
New Zealand.

David Cassidy's debut solo single.

Cover version of: The Association - "Cherish" (1966).

Album: "Cherish" (1972).
3. "Desiderata"

Answer: Les Crane

"Desiderata" from Les Crane debuted in the Australian Singles Chart on December 6th 1971.

The highest Australian chart peak was four.

Album: "Desiderata" (1971).
4. "Jeepster"

Answer: T. Rex

"Jeepster" from T. Rex debuted in the Australian Singles Chart on December 6th 1971.

The highest Australian chart peak was 28.

Highest worldwide peak was two (Ireland and United Kingdom).

Album: "Electric Warrior" (1971).
5. "The Rangers Waltz"

Answer: The Mom and Dads

"The Rangers Waltz" from The Mom and Dads debuted in the Australian Singles Chart on December 6th 1971.

The highest Australian chart peak was two.

Album: "The Rangers Waltz" (1971).
6. "Ernie (The Fastest Milkman In The West)"

Answer: Benny Hill

"Ernie (The Fastest Milkman In The West)" from Benny Hill debuted in the Australian Singles Chart on December 13th 1971.

The highest Australian chart peak was one.

The song peaked at number one in:
Australia.
United Kingdom.

Album: "Words and Music" (1971).
7. "Day By Day"

Answer: Judy Stone

"Day By Day" from Judy Stone debuted in the Australian Singles Chart on December 13th 1971.

The highest Australian chart peak was 25.
8. "Stones/Crunchy Granola Suite"

Answer: Neil Diamond

"Stones/Crunchy Granola Suite" from Neil Diamond debuted in the Australian Singles Chart on December 13th 1971.

The highest Australian chart peak was 24.

Highest worldwide peak was seven (New Zealand).

Album: "Stones" (1971).
9. "The Witch Queen Of New Orleans"

Answer: Redbone

"The Witch Queen Of New Orleans" from Redbone debuted in the Australian Singles Chart on December 13th 1971.

The highest Australian chart peak was 17.

Highest worldwide peak was one (Belgium).

Album: "Message From A Drum" (1971).
10. "My Boy"

Answer: Richard Harris

"My Boy" from Richard Harris debuted in the Australian Singles Chart on December 13th 1971.

The highest Australian chart peak was 28.

Album: "My Boy" (1971).
11. "All I Ever Need Is You"

Answer: Sonny & Cher

"All I Ever Need Is You" from Sonny & Cher debuted in the Australian Singles Chart on December 13th 1971.

The highest Australian chart peak was 31.

Highest worldwide peak was two (Malaysia).

Grammy nomination:
Best Pop Vocal Performance by a Duo or Group - 1972.

Album: "All I Ever Need Is You" (1972).
12. "Memories"

Answer: Ted Mulry

"Memories" from Ted Mulry debuted in the Australian Singles Chart on December 13th 1971.

The highest Australian chart peak was 25.

Album: "Falling In Love Again" (1971).
13. "Your Move"

Answer: Yes

"Your Move" from Yes debuted in the Australian Singles Chart on December 13th 1971.

The highest Australian chart peak was 32.

Album: "The Yes Album" (1971).
14. "Theme From "Shaft""

Answer: Isaac Hayes

"Theme From "Shaft"" from Isaac Hayes debuted in the Australian Singles Chart on December 20th 1971.

The highest Australian chart peak was 11.

Highest worldwide peak was one (United States).

"Theme From Shaft" won Best Original Song for the film "Shaft" at the 1972 Academy Awards.

Grammy wins and nominations:
*Best Instrumental Arrangement - (Won) - 1972.
*Best Original Score written for a Motion Picture or Television Special - (Won) - 1972.
*Record Of The Year - (Nominated) 1972.
*Best R&B Vocal Performance by Group - (Nominated) 1972.

Album: "Shaft" (1971).
15. "When You Wish Upon A Star"

Answer: Jamie Redfern

"When You Wish Upon A Star" from Jamie Redfern debuted in the Australian Singles Chart on December 20th 1971.

The highest Australian chart peak was 31.

Cover version of: Cliff Edwards - "When You Wish Upon A Star" (1940).

Album: "When You Wish Upon A Star" (1971).
Source: Author wwe84

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/1/2025, Copyright 2025 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us