FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1970s Australian Top 50 Songs Vol 33
Quiz about 1970s Australian Top 50 Songs Vol 33

1970s Australian Top 50 Songs Vol. 33 Quiz


Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between March 27th and April 17th 1972.

A matching quiz by wwe84. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. 1970s Music
  8. »
  9. 1970s - Australian Singles Chart

Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
420,465
Updated
Aug 10 25
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
12 / 15
Plays
96
Last 3 plays: jry63 (6/15), sadwings (15/15), jibberer (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "How Do You Do"  
  Wings
2. "The Lion Sleeps Tonight"  
  B.J. Thomas
3. "Look Wot You Dun"  
  Sonny & Cher
4. "A Cowboy's Work Is Never Done"  
  Slade
5. "You Are Everything"  
  Mouth & MacNeal
6. "Give Ireland Back To The Irish"  
  Leon Russell
7. "Rock and Roll Lullaby"  
  The La De Da's
8. "Roll Away The Stone"  
  Bread
9. "Crazy Mama"  
  Jerry Lee Lewis
10. "The First Time Ever I Saw Your Face"  
  Roberta Flack
11. "Morning, Good Morning"  
  The Stylistics
12. "Everything I Own"  
  JJ Cale
13. "Could It Be Forever"  
  Robert John
14. "One Monkey Don't Stop No Show"  
  David Cassidy
15. "Chantilly Lace"  
  Honey Cone





Select each answer

1. "How Do You Do"
2. "The Lion Sleeps Tonight"
3. "Look Wot You Dun"
4. "A Cowboy's Work Is Never Done"
5. "You Are Everything"
6. "Give Ireland Back To The Irish"
7. "Rock and Roll Lullaby"
8. "Roll Away The Stone"
9. "Crazy Mama"
10. "The First Time Ever I Saw Your Face"
11. "Morning, Good Morning"
12. "Everything I Own"
13. "Could It Be Forever"
14. "One Monkey Don't Stop No Show"
15. "Chantilly Lace"

Most Recent Scores
Sep 26 2025 : jry63: 6/15
Sep 21 2025 : sadwings: 15/15
Sep 20 2025 : jibberer: 15/15
Sep 16 2025 : daisygirl20: 15/15
Sep 11 2025 : BarbaraMcI: 15/15
Sep 08 2025 : tmac93024: 7/15
Aug 31 2025 : Guest 86: 15/15
Aug 28 2025 : DCW2: 15/15
Aug 23 2025 : hosertodd: 15/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "How Do You Do"

Answer: Mouth & MacNeal

"How Do You Do" from Mouth & MacNeal debuted in the Australian Singles Chart on March 27th 1972.

The highest Australian chart peak was 32.

The song peaked at number one in:
Belgium.
Denmark.
The Netherlands.
New Zealand.
Switzerland.

Album: "How Do You Do" (1972).
2. "The Lion Sleeps Tonight"

Answer: Robert John

"The Lion Sleeps Tonight" from Robert John debuted in the Australian Singles Chart on March 27th 1972.

The highest Australian chart peak was 31.

Highest worldwide peak was three (United States).

Cover version of: The Tokens - "The Lion Sleeps Tonight" (1961).
3. "Look Wot You Dun"

Answer: Slade

"Look Wot You Dun" from Slade debuted in the Australian Singles Chart on March 27th 1972.

The highest Australian chart peak was 43.

Highest worldwide peak was two (The Netherlands).
4. "A Cowboy's Work Is Never Done"

Answer: Sonny & Cher

"A Cowboy's Work Is Never Done" from Sonny & Cher debuted in the Australian Singles Chart on March 27th 1972.

The highest Australian chart peak was 13.

Highest worldwide peak was three (Canada).

Album: "All I Ever Need Is You" (1972).
5. "You Are Everything"

Answer: The Stylistics

"You Are Everything" from The Stylistics debuted in the Australian Singles Chart on March 27th 1972.

The highest Australian chart peak was 17.

Highest worldwide peak was nine (United States).

Album: "The Stylistics" (1971).
6. "Give Ireland Back To The Irish"

Answer: Wings

"Give Ireland Back To The Irish" from Wings debuted in the Australian Singles Chart on March 27th 1972.

The highest Australian chart peak was 17.

The song peaked at number one in:
Ireland.
Spain.

Wings' debut single.
7. "Rock and Roll Lullaby"

Answer: B.J. Thomas

"Rock and Roll Lullaby" from B.J. Thomas debuted in the Australian Singles Chart on April 3rd 1972.

The highest Australian chart peak was 41.

Highest worldwide peak was seven (Canada).

Album: "Billy Joe Thomas" (1972).
8. "Roll Away The Stone"

Answer: Leon Russell

"Roll Away The Stone" from Leon Russell debuted in the Australian Singles Chart on April 3rd 1972.

The highest Australian chart peak was 24.

Album: "Leon Russell" (1970).
9. "Crazy Mama"

Answer: JJ Cale

"Crazy Mama" from JJ Cale debuted in the Australian Singles Chart on April 10th 1972.

The highest Australian chart peak was ten.

Album: "Naturally" (1971).
10. "The First Time Ever I Saw Your Face"

Answer: Roberta Flack

"The First Time Ever I Saw Your Face" from Roberta Flack debuted in the Australian Singles Chart on April 10th 1972.

The highest Australian chart peak was one.

The song peaked at number one in:
Australia.
Canada.
United States (Ended 1972 as the highest selling single of the year).

Grammy wins:
*Record Of The Year - 1973.
*Song Of The Year - 1973.

Album: "First Take" (1969).
11. "Morning, Good Morning"

Answer: The La De Da's

"Morning, Good Morning" from The La De Da's debuted in the Australian Singles Chart on April 10th 1972.

The highest Australian chart peak was 31.
12. "Everything I Own"

Answer: Bread

"Everything I Own" from Bread debuted in the Australian Singles Chart on April 17th 1972.

The highest Australian chart peak was 12.

Highest worldwide peak was five (Canada and United States).

Album: "Baby I'm-a Want You" (1972).
13. "Could It Be Forever"

Answer: David Cassidy

"Could It Be Forever" from David Cassidy debuted in the Australian Singles Chart on April 17th 1972.

The highest Australian chart peak was 11.

Highest worldwide peak was ten (Canada).

Album: "Cherish" (1972).
14. "One Monkey Don't Stop No Show"

Answer: Honey Cone

"One Monkey Don't Stop No Show" from Honey Cone debuted in the Australian Singles Chart on April 17th 1972.

The highest Australian chart peak was 44.

Highest worldwide peak was 14 (Canada).

Cover version of: Stick McGhee and His Buddies - "One Monkey Don;t Stop No Show" (1950).

Album: "Soulful Tapestry" (1971).
15. "Chantilly Lace"

Answer: Jerry Lee Lewis

"Chantilly Lace" from Jerry Lee Lewis debuted in the Australian Singles Chart on April 17th 1972.

The highest Australian chart peak was 46.

Highest worldwide peak was 15 (The Netherlands).

Cover version of: The Big Bopper - "Chantilly Lace" (1958).

Album: "The Killer Rocks On" (1972).
Source: Author wwe84

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/1/2025, Copyright 2025 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us