Fun Trivia
Sections
Trivia Questions
Trivia Quizzes
Daily and Hourly Trivia Games
Ask FunTrivia - Get Answers to Questions
Crossword Puzzles
Trivia Questions Archive
Trivia
Animal Trivia
Bible Trivia
Brain Teasers
Celebrity Quizzes
Trivia For Kids
General Knowledge
Geography Quizzes
History Trivia
Hobbies Trivia
Humanities Quizzes
Literature Quizzes
Movie Trivia
Music Trivia
Famous People Trivia
Religion Quizzes
Science Trivia
Sports Trivia
Television Trivia
World Trivia
All Trivia and Quiz Topics
Services
Gold Memberships: Gift Certificates
Get Daily Email Trivia
Create a Daily Trivia Tournament
Pub Trivia Question Packs
Buy Trivia Questions
Large Scale Content / Data Licensing
Contact Us
New Player
Log In
New Player
|
Log In
FREE!
Click here to
Join FunTrivia
. Thousands of games, quizzes, and lots more!
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 57 Quiz
Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between October 29th and November 19th 1973.
A matching quiz by
wwe84
. Estimated time: 3 mins.
Home
»
Quizzes
»
Music Trivia
»
1970s Music
»
1970s - Australian Singles Chart
Share on
Facebook
Share on
Twitter
Share by
E-Mail
Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
421,066
Updated
Sep 30 25
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
87
Last 3 plays
: redwaldo (
15/15
), cardsfan_027 (
15/15
), Guest 38 (
9/15
).
You must have Javascript enabled to play this game.
(a)
Drag-and-drop
from the right to the left, or (b)
click
on a right side answer box and then on a left side box to move it.
Questions
Choices
1
.
"Remember"
The Sweet
2
.
"Fool"
Gilbert O'Sullivan
3
.
"Ooh Baby"
The Allman Brothers Band
4
.
"I Remember When I Was Young"
Suzi Quatro
5
.
"48 Crash"
The Hollies
6
.
"The Day That Curly Billy Shot Down Crazy Sam McGee"
Des O'Connor
7
.
"The Ballroon Blitz"
Helen Reddy
8
.
"Goodbye Yellow Brick Road"
Elton John
9
.
"Leave Me Alone (Ruby Red Dress)"
Ringo Starr
10
.
"Paper Roses"
Neil Diamond
11
.
"Be"
Matt Taylor
12
.
"Photograph"
Elvis Presley
13
.
"Jesse"
Slade
14
.
"Ramblin' Man"
Marie Osmond
15
.
"My Friend Stan"
Roberta Flack
Select each answer
1. "Remember"
---
The Sweet
Gilbert O'Sullivan
The Allman Brothers Band
Suzi Quatro
The Hollies
Des O'Connor
Helen Reddy
Elton John
Ringo Starr
Neil Diamond
Matt Taylor
Elvis Presley
Slade
Marie Osmond
Roberta Flack
2. "Fool"
---
The Sweet
Gilbert O'Sullivan
The Allman Brothers Band
Suzi Quatro
The Hollies
Des O'Connor
Helen Reddy
Elton John
Ringo Starr
Neil Diamond
Matt Taylor
Elvis Presley
Slade
Marie Osmond
Roberta Flack
3. "Ooh Baby"
---
The Sweet
Gilbert O'Sullivan
The Allman Brothers Band
Suzi Quatro
The Hollies
Des O'Connor
Helen Reddy
Elton John
Ringo Starr
Neil Diamond
Matt Taylor
Elvis Presley
Slade
Marie Osmond
Roberta Flack
4. "I Remember When I Was Young"
---
The Sweet
Gilbert O'Sullivan
The Allman Brothers Band
Suzi Quatro
The Hollies
Des O'Connor
Helen Reddy
Elton John
Ringo Starr
Neil Diamond
Matt Taylor
Elvis Presley
Slade
Marie Osmond
Roberta Flack
5. "48 Crash"
---
The Sweet
Gilbert O'Sullivan
The Allman Brothers Band
Suzi Quatro
The Hollies
Des O'Connor
Helen Reddy
Elton John
Ringo Starr
Neil Diamond
Matt Taylor
Elvis Presley
Slade
Marie Osmond
Roberta Flack
6. "The Day That Curly Billy Shot Down Crazy Sam McGee"
---
The Sweet
Gilbert O'Sullivan
The Allman Brothers Band
Suzi Quatro
The Hollies
Des O'Connor
Helen Reddy
Elton John
Ringo Starr
Neil Diamond
Matt Taylor
Elvis Presley
Slade
Marie Osmond
Roberta Flack
7. "The Ballroon Blitz"
---
The Sweet
Gilbert O'Sullivan
The Allman Brothers Band
Suzi Quatro
The Hollies
Des O'Connor
Helen Reddy
Elton John
Ringo Starr
Neil Diamond
Matt Taylor
Elvis Presley
Slade
Marie Osmond
Roberta Flack
8. "Goodbye Yellow Brick Road"
---
The Sweet
Gilbert O'Sullivan
The Allman Brothers Band
Suzi Quatro
The Hollies
Des O'Connor
Helen Reddy
Elton John
Ringo Starr
Neil Diamond
Matt Taylor
Elvis Presley
Slade
Marie Osmond
Roberta Flack
9. "Leave Me Alone (Ruby Red Dress)"
---
The Sweet
Gilbert O'Sullivan
The Allman Brothers Band
Suzi Quatro
The Hollies
Des O'Connor
Helen Reddy
Elton John
Ringo Starr
Neil Diamond
Matt Taylor
Elvis Presley
Slade
Marie Osmond
Roberta Flack
10. "Paper Roses"
---
The Sweet
Gilbert O'Sullivan
The Allman Brothers Band
Suzi Quatro
The Hollies
Des O'Connor
Helen Reddy
Elton John
Ringo Starr
Neil Diamond
Matt Taylor
Elvis Presley
Slade
Marie Osmond
Roberta Flack
11. "Be"
---
The Sweet
Gilbert O'Sullivan
The Allman Brothers Band
Suzi Quatro
The Hollies
Des O'Connor
Helen Reddy
Elton John
Ringo Starr
Neil Diamond
Matt Taylor
Elvis Presley
Slade
Marie Osmond
Roberta Flack
12. "Photograph"
---
The Sweet
Gilbert O'Sullivan
The Allman Brothers Band
Suzi Quatro
The Hollies
Des O'Connor
Helen Reddy
Elton John
Ringo Starr
Neil Diamond
Matt Taylor
Elvis Presley
Slade
Marie Osmond
Roberta Flack
13. "Jesse"
---
The Sweet
Gilbert O'Sullivan
The Allman Brothers Band
Suzi Quatro
The Hollies
Des O'Connor
Helen Reddy
Elton John
Ringo Starr
Neil Diamond
Matt Taylor
Elvis Presley
Slade
Marie Osmond
Roberta Flack
14. "Ramblin' Man"
---
The Sweet
Gilbert O'Sullivan
The Allman Brothers Band
Suzi Quatro
The Hollies
Des O'Connor
Helen Reddy
Elton John
Ringo Starr
Neil Diamond
Matt Taylor
Elvis Presley
Slade
Marie Osmond
Roberta Flack
15. "My Friend Stan"
---
The Sweet
Gilbert O'Sullivan
The Allman Brothers Band
Suzi Quatro
The Hollies
Des O'Connor
Helen Reddy
Elton John
Ringo Starr
Neil Diamond
Matt Taylor
Elvis Presley
Slade
Marie Osmond
Roberta Flack
Most Recent Scores
Oct 02 2025 : redwaldo:
15/15
Oct 02 2025 : cardsfan_027:
15/15
Oct 02 2025 : Guest 38: 9/15
Oct 02 2025 : bopeep: 2/15
Oct 02 2025 : Upstart3: 8/15
Oct 02 2025 : Guest 75:
15/15
Oct 02 2025 : briarwoodrose:
15/15
Oct 02 2025 : krboucha: 0/15
Oct 02 2025 : sally0malley: 12/15
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Remember"
Answer:
Des O'Connor
"Remember" from Des O'Connor debuted in the Australian Singles Chart on October 29th 1973.
The highest Australian chart peak was 19.
Album: "Remember" (1974).
2. "Fool"
Answer:
Elvis Presley
"Fool" from Elvis Presley debuted in the Australian Singles Chart on October 29th 1973.
The highest Australian chart peak was 21.
Highest worldwide peak was eight (Ireland).
Album: "Elvis" (1973).
3. "Ooh Baby"
Answer:
Gilbert O'Sullivan
"Ooh Baby" from Gilbert O'Sullivan debuted in the Australian Singles Chart on October 29th 1973.
The highest Australian chart peak was 31.
Highest worldwide peak was two (Ireland).
Album: "I'm A Writer, Not A Fighter" (1973).
4. "I Remember When I Was Young"
Answer:
Matt Taylor
"I Remember When I Was Young" from Matt Taylor debuted in the Australian Singles Chart on October 29th 1973.
The highest Australian chart peak was 26.
5. "48 Crash"
Answer:
Suzi Quatro
"48 Crash" from Suzi Quatro debuted in the Australian Singles Chart on October 29th 1973.
The highest Australian chart peak was one (One week).
Album: "Suzi Quatro" (1973).
6. "The Day That Curly Billy Shot Down Crazy Sam McGee"
Answer:
The Hollies
"The Day That Curly Billy Shot Down Crazy Sam McGee" from The Hollies debuted in the Australian Singles Chart on November 5th 1973.
The highest Australian chart peak was 40.
Highest worldwide peak was two (The Netherlands).
Album: "Hollies" (1974).
7. "The Ballroon Blitz"
Answer:
The Sweet
"The Ballroom Blitz" from The Sweet debuted in the Australian Singles Chart on November 5th 1973.
The highest Australian chart peak was two.
The song peaked at number one in:
Canada.
Iceland.
Ireland.
West Germany.
Album: "Desolation Boulevard" (1974).
8. "Goodbye Yellow Brick Road"
Answer:
Elton John
"Goodbye Yellow Brick Road" from Elton John debuted in the Australian Singles Chart on November 12th 1973.
The highest Australian chart peak was four.
Highest worldwide peak was one (Canada).
Album: "Goodbye Yellow Brick Road" (1973).
9. "Leave Me Alone (Ruby Red Dress)"
Answer:
Helen Reddy
"Leave Me Alone (Ruby Red Dress)" from Helen Reddy debuted in the Australian Singles Chart on November 12th 1973.
The highest Australian chart peak was one.
Album: "Long Hard Climb" (1973).
10. "Paper Roses"
Answer:
Marie Osmond
"Paper Roses" from Marie Osmond debuted in the Australian Singles Chart on November 12th 1973.
The highest Australian chart peak was 12.
Highest worldwide peak was two (United Kingdom).
Cover version of: Anita Bryant - "Paper Roses" (1960).
Album: "Paper Roses" (1973).
11. "Be"
Answer:
Neil Diamond
"Be" from Neil Diamond debuted in the Australian Singles Chart on November 12th 1973.
The highest Australian chart peak was 29.
Highest worldwide peak was six (New Zealand).
Album: "Jonathan Livingston Seagull Soundtrack" (1973).
12. "Photograph"
Answer:
Ringo Starr
"Photograph" from Ringo Starr debuted in the Australian Singles Chart on November 12th 1973.
The highest Australian chart peak was one.
The song peaked at number one in:
Australia.
Canada.
United States.
Album: "Ringo" (1973).
13. "Jesse"
Answer:
Roberta Flack
"Jesse" from Roberta Flack debuted in the Australian Singles Chart on November 12th 1973.
The highest Australian chart peak was 36.
Highest worldwide peak was 23 (Canada).
Album: "Killing Me Softly" (1973).
14. "Ramblin' Man"
Answer:
The Allman Brothers Band
"Ramblin' Man" from The Allman Brothers Band debuted in the Australian Singles Chart on November 12th 1973.
The highest Australian chart peak was 43.
Highest worldwide peak was two (United States).
Album: "Brothers and Sisters" (1973).
15. "My Friend Stan"
Answer:
Slade
"My Friend Stan" from Slade debuted in the Australian Singles Chart on November 19th 1973.
The highest Australian chart peak was 44.
Highest worldwide peak was one (Ireland).
Album: "Old New Borrowed and Blue" (1974).
Source: Author
wwe84
This quiz was reviewed by FunTrivia editor
agony
before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 36
Average
2.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 58
Average
3.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 2
Easier
4.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 1
Average
5.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 8
Average
6.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 6
Easier
7.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 5
Easier
8.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 4
Easier
9.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 7
Average
10.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 3
Easier
11.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 9
Average
12.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 40
Easier
Referenced Topics
Match Quizzes
Music
1970s Music
Elvis Presley
Elton John
Australians: Famous & Historical
Germany
Blue
Blues
Diamonds
Ringo Starr
Marie Osmond
Neil Diamond
1970s Country Music
Slade
Allman Brothers Band
The Hollies
Gilbert O'Sullivan
Other Destinations
Explore Other Quizzes by
wwe84
Go to
1970s Music
Quizzes
More
1970s - Australian Singles Chart
Quizzes
FunTrivia
Homepage
10/3/2025, Copyright 2025
FunTrivia, Inc. -
Report an Error / Contact Us