FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1970s Australian Top 50 Songs Vol 61
Quiz about 1970s Australian Top 50 Songs Vol 61

1970s Australian Top 50 Songs Vol. 61 Quiz


Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between February 25th and March 15th 1974.

A matching quiz by wwe84. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. 1970s Music
  8. »
  9. 1970s - Australian Singles Chart

Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
421,169
Updated
Oct 09 25
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 15
Plays
49
Last 3 plays: Guest 170 (7/15), Guest 199 (6/15), dmaxst (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Hitch A Ride On A Smile"  
  Roy Wood
2. "Diana"  
  Johnny Williams
3. "Forever"  
  Clifford T. Ward
4. "Never, Never Gonna Give Ya Up"  
  Mocedades
5. "Mockingbird"  
  Paul McCartney and Wings
6. "She (Didn't Remember My Name)"  
  Mississippi
7. "Seasons In The Sun"  
  Osmosis
8. "Ships In The Night"  
  The Sweet
9. "Eres Tu"  
  Terry Jacks
10. "You're Sixteen"  
  Carly Simon and James Taylor
11. "The Air That I Breathe"  
  The Hollies
12. "Teenage Rampage"  
  Vicki Lawrence
13. "Mrs. Vandebilt"  
  Barry White
14. "Wherewithal"  
  Jamie Redfern
15. "Will I"  
  Ringo Starr





Select each answer

1. "Hitch A Ride On A Smile"
2. "Diana"
3. "Forever"
4. "Never, Never Gonna Give Ya Up"
5. "Mockingbird"
6. "She (Didn't Remember My Name)"
7. "Seasons In The Sun"
8. "Ships In The Night"
9. "Eres Tu"
10. "You're Sixteen"
11. "The Air That I Breathe"
12. "Teenage Rampage"
13. "Mrs. Vandebilt"
14. "Wherewithal"
15. "Will I"

Most Recent Scores
Today : Guest 170: 7/15
Today : Guest 199: 6/15
Today : dmaxst: 15/15
Today : toonces21: 6/15
Today : sqwa: 15/15
Today : Guest 96: 9/15
Today : Guest 104: 15/15
Today : k7gygeno: 4/15
Today : GoodVibe: 6/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Hitch A Ride On A Smile"

Answer: Jamie Redfern

"Hitch A Ride On A Smile" from Jamie Redfern debuted in the Australian Singles Chart on February 25th 1974.

The highest Australian chart peak was 20.

Album: "Hitch A Ride On A Smile" (1974).
2. "Diana"

Answer: Johnny Williams

"Diana" from Johnny Williams debuted in the Australian Singles Chart on February 25th 1974.

The highest Australian chart peak was 41.
3. "Forever"

Answer: Roy Wood

"Forever" from Roy Wood debuted in the Australian Singles Chart on February 25th 1974.

The highest Australian chart peak was 43.

Highest worldwide peak was eight (United Kingdom).
4. "Never, Never Gonna Give Ya Up"

Answer: Barry White

"Never, Never Gonna Give Ya Up" from Barry White debuted in the Australian Singles Chart on March 4th 1974.

The highest Australian chart peak was eight.

Highest worldwide peak was seven (United States).

Album: "Stone Gon'" (1973).
5. "Mockingbird"

Answer: Carly Simon and James Taylor

"Mockingbird" from Carly Simon and James Taylor debuted in the Australian Singles Chart on March 4th 1974.

The highest Australian chart peak was eight.

Highest worldwide peak was three (Canada).

Cover version of: Inez & Charlie Foxx - "Mockingbird" (1963).

Album: Carly Simon - "Hotcakes" (1974).
6. "She (Didn't Remember My Name)"

Answer: Osmosis

"She (Didn't Remember My Name)" from Osmosis debuted in the Australian Singles Chart on March 4th 1974.

The highest Australian chart peak was two.
7. "Seasons In The Sun"

Answer: Terry Jacks

"Seasons In The Sun" from Terry Jacks debuted in the Australian Singles Chart on March 4th 1974.

The highest Australian chart peak was one.

The song peaked at number one in:
Australia.
Austria.
Canada (Ended 1974 as the highest selling single of the year).
Denmark.
Finland.
France.
Ireland.
New Zealand.
Norway.
Rhodesia.
South Africa.
Sweden.
Switzerland (Ended 1974 as the highest selling single of the year).
United Kingdom.
United States.
West Germany.

Cover version of: Jacques Brel - "Le Moribond" (1961).

Album: "Seasons In The Sun" (1974).
8. "Ships In The Night"

Answer: Vicki Lawrence

"Ships In The Night" from Vicki Lawrence debuted in the Australian Singles Chart on March 4th 1974.

The highest Australian chart peak was seven.

Album: "Ships In The Night" (1974).
9. "Eres Tu"

Answer: Mocedades

"Eres Tu" from Mocedades debuted in the Australian Singles Chart on March 11th 1974.

The highest Australian chart peak was 30.

Highest worldwide peak was one (Spain).

The song "Eres Tu" represented Spain in the 1973 Eurovision Song Contest where it was placed second.

Album: "Mocedades 4" (1973).
10. "You're Sixteen"

Answer: Ringo Starr

"You're Sixteen" from Ringo Starr debuted in the Australian Singles Chart on March 11th 1974.

The highest Australian chart peak was six.

The song peaked at number one in:
New Zealand.
United States.

Cover version of: Johnny Burnette - "You're Sixteen" (1960).

Album: "Ringo" (1973).
11. "The Air That I Breathe"

Answer: The Hollies

"The Air That I Breathe" from The Hollies debuted in the Australian Singles Chart on March 11th 1974.

The highest Australian chart peak was two.

The song peaked at number one in:
The Netherlands.
New Zealand.
South Africa.

Cover version of: Albert Hammond - "The Air That I Breathe" (1972).

Album: "Hollies" (1974).
12. "Teenage Rampage"

Answer: The Sweet

"Teenage Rampage" from The Sweet debuted in the Australian Singles Chart on March 11th 1974.

The highest Australian chart peak was ten.

The song peaked at number one in:
Ireland.
West Germany.
13. "Mrs. Vandebilt"

Answer: Paul McCartney and Wings

"Mrs. Vandebilt" from Paul McCartney and Wings debuted in the Australian Singles Chart on March 11th 1974.

The highest Australian chart peak was 41.

Highest worldwide peak was seven (The Netherlands).

Album: "Band On The Run" (1973).
14. "Wherewithal"

Answer: Clifford T. Ward

"Wherewithal" from Clifford T. Ward debuted in the Australian Singles Chart on March 18th 1974.

The highest Australian chart peak was 48.
15. "Will I"

Answer: Mississippi

"Will I" from Mississippi debuted in the Australian Singles Chart on March 18th 1974.

The highest Australian chart peak was 26.
Source: Author wwe84

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/9/2025, Copyright 2025 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us