Fun Trivia
Sections
Trivia Questions
Trivia Quizzes
Daily and Hourly Trivia Games
Ask FunTrivia - Get Answers to Questions
Crossword Puzzles
Trivia Questions Archive
Trivia
Animal Trivia
Bible Trivia
Brain Teasers
Celebrity Quizzes
Trivia For Kids
General Knowledge
Geography Quizzes
History Trivia
Hobbies Trivia
Humanities Quizzes
Literature Quizzes
Movie Trivia
Music Trivia
Famous People Trivia
Religion Quizzes
Science Trivia
Sports Trivia
Television Trivia
World Trivia
All Trivia and Quiz Topics
Services
Gold Memberships: Gift Certificates
Get Daily Email Trivia
Create a Daily Trivia Tournament
Pub Trivia Question Packs
Buy Trivia Questions
Large Scale Content / Data Licensing
Contact Us
New Player
Log In
New Player
|
Log In
FREE!
Click here to
Join FunTrivia
. Thousands of games, quizzes, and lots more!
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 55 Quiz
Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between September 3rd and October 1st 1973.
A matching quiz by
wwe84
. Estimated time: 3 mins.
Home
»
Quizzes
»
Music Trivia
»
1970s Music
»
1970s - Australian Singles Chart
Share on
Facebook
Share on
Twitter
Share by
E-Mail
Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
421,027
Updated
Sep 26 25
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
74
You must have Javascript enabled to play this game.
(a)
Drag-and-drop
from the right to the left, or (b)
click
on a right side answer box and then on a left side box to move it.
Questions
Choices
1
.
"When Bouzoukis Played"
Robin Jolley
2
.
"Mess Of The Blues"
Gary Glitter
3
.
"I'm The Leader Of The Gang (I Am!)"
Michael Jackson
4
.
"How Can I Tell Her"
Coloured Balls
5
.
"12-LB Toothbrush"
Neil Diamond
6
.
"Do You Wanna Boogie"
Stories
7
.
"The Band Played The Boogie"
Ross Ryan
8
.
"Happy"
Vicky Leandros
9
.
"I Am Pegasus"
Lobo
10
.
"Cassandra"
CCS
11
.
"Rock and Roll (I Gave You The Best Years Of My Life)"
Kevin Johnson
12
.
"The Long Way Home"
Barry Blue
13
.
"Let Me Be There"
Sherbet
14
.
"Brother Louie"
Madder Lake
15
.
"Dancin' (On A Saturday Night)"
Olivia Newton-John
Select each answer
1. "When Bouzoukis Played"
---
Robin Jolley
Gary Glitter
Michael Jackson
Coloured Balls
Neil Diamond
Stories
Ross Ryan
Vicky Leandros
Lobo
CCS
Kevin Johnson
Barry Blue
Sherbet
Madder Lake
Olivia Newton-John
2. "Mess Of The Blues"
---
Robin Jolley
Gary Glitter
Michael Jackson
Coloured Balls
Neil Diamond
Stories
Ross Ryan
Vicky Leandros
Lobo
CCS
Kevin Johnson
Barry Blue
Sherbet
Madder Lake
Olivia Newton-John
3. "I'm The Leader Of The Gang (I Am!)"
---
Robin Jolley
Gary Glitter
Michael Jackson
Coloured Balls
Neil Diamond
Stories
Ross Ryan
Vicky Leandros
Lobo
CCS
Kevin Johnson
Barry Blue
Sherbet
Madder Lake
Olivia Newton-John
4. "How Can I Tell Her"
---
Robin Jolley
Gary Glitter
Michael Jackson
Coloured Balls
Neil Diamond
Stories
Ross Ryan
Vicky Leandros
Lobo
CCS
Kevin Johnson
Barry Blue
Sherbet
Madder Lake
Olivia Newton-John
5. "12-LB Toothbrush"
---
Robin Jolley
Gary Glitter
Michael Jackson
Coloured Balls
Neil Diamond
Stories
Ross Ryan
Vicky Leandros
Lobo
CCS
Kevin Johnson
Barry Blue
Sherbet
Madder Lake
Olivia Newton-John
6. "Do You Wanna Boogie"
---
Robin Jolley
Gary Glitter
Michael Jackson
Coloured Balls
Neil Diamond
Stories
Ross Ryan
Vicky Leandros
Lobo
CCS
Kevin Johnson
Barry Blue
Sherbet
Madder Lake
Olivia Newton-John
7. "The Band Played The Boogie"
---
Robin Jolley
Gary Glitter
Michael Jackson
Coloured Balls
Neil Diamond
Stories
Ross Ryan
Vicky Leandros
Lobo
CCS
Kevin Johnson
Barry Blue
Sherbet
Madder Lake
Olivia Newton-John
8. "Happy"
---
Robin Jolley
Gary Glitter
Michael Jackson
Coloured Balls
Neil Diamond
Stories
Ross Ryan
Vicky Leandros
Lobo
CCS
Kevin Johnson
Barry Blue
Sherbet
Madder Lake
Olivia Newton-John
9. "I Am Pegasus"
---
Robin Jolley
Gary Glitter
Michael Jackson
Coloured Balls
Neil Diamond
Stories
Ross Ryan
Vicky Leandros
Lobo
CCS
Kevin Johnson
Barry Blue
Sherbet
Madder Lake
Olivia Newton-John
10. "Cassandra"
---
Robin Jolley
Gary Glitter
Michael Jackson
Coloured Balls
Neil Diamond
Stories
Ross Ryan
Vicky Leandros
Lobo
CCS
Kevin Johnson
Barry Blue
Sherbet
Madder Lake
Olivia Newton-John
11. "Rock and Roll (I Gave You The Best Years Of My Life)"
---
Robin Jolley
Gary Glitter
Michael Jackson
Coloured Balls
Neil Diamond
Stories
Ross Ryan
Vicky Leandros
Lobo
CCS
Kevin Johnson
Barry Blue
Sherbet
Madder Lake
Olivia Newton-John
12. "The Long Way Home"
---
Robin Jolley
Gary Glitter
Michael Jackson
Coloured Balls
Neil Diamond
Stories
Ross Ryan
Vicky Leandros
Lobo
CCS
Kevin Johnson
Barry Blue
Sherbet
Madder Lake
Olivia Newton-John
13. "Let Me Be There"
---
Robin Jolley
Gary Glitter
Michael Jackson
Coloured Balls
Neil Diamond
Stories
Ross Ryan
Vicky Leandros
Lobo
CCS
Kevin Johnson
Barry Blue
Sherbet
Madder Lake
Olivia Newton-John
14. "Brother Louie"
---
Robin Jolley
Gary Glitter
Michael Jackson
Coloured Balls
Neil Diamond
Stories
Ross Ryan
Vicky Leandros
Lobo
CCS
Kevin Johnson
Barry Blue
Sherbet
Madder Lake
Olivia Newton-John
15. "Dancin' (On A Saturday Night)"
---
Robin Jolley
Gary Glitter
Michael Jackson
Coloured Balls
Neil Diamond
Stories
Ross Ryan
Vicky Leandros
Lobo
CCS
Kevin Johnson
Barry Blue
Sherbet
Madder Lake
Olivia Newton-John
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "When Bouzoukis Played"
Answer:
Vicky Leandros
"When Bouzoukis Played" from Vicky Leandros debuted in the Australian Singles Chart on September 3rd 1973.
The highest Australian chart peak was 45.
Highest worldwide peak was 44 (United Kingdom).
2. "Mess Of The Blues"
Answer:
Coloured Balls
"Mess Of The Blues" from Coloured Balls debuted in the Australian Singles Chart on September 10th 1973.
The highest Australian chart peak was 32.
3. "I'm The Leader Of The Gang (I Am!)"
Answer:
Gary Glitter
"I'm The Leader Of The Gang (I Am!)" from Gary Glitter debuted in the Australian Singles Chart on September 10th 1973.
The highest Australian chart peak was 11.
Highest worldwide peak was one (United Kingdom).
4. "How Can I Tell Her"
Answer:
Lobo
"How Can I Tell Her" from Lobo debuted in the Australian Singles Chart on September 10th 1973.
The highest Australian chart peak was 49.
Highest worldwide peak was 22 (United Kingdom).
Album: "Calumet" (1973).
5. "12-LB Toothbrush"
Answer:
Madder Lake
"12-LB Toothbrush" from Madder Lake debuted in the Australian Singles Chart on September 10th 1973.
The highest Australian chart peak was 35.
Album: "Stillpoint" (1973).
6. "Do You Wanna Boogie"
Answer:
Robin Jolley
"Do You Wanna Boogie" from Robin Jolley debuted in the Australian Singles Chart on September 10th 1973.
The highest Australian chart peak was 44.
Album: "Robin Jolley" (1974).
7. "The Band Played The Boogie"
Answer:
CCS
"The Band Played The Boogie" from CCS debuted in the Australian Singles Chart on September 17th 1973.
The highest Australian chart peak was eight.
Album: "The Best Band In The Land" (1973).
8. "Happy"
Answer:
Michael Jackson
"Happy" from Michael Jackson debuted in the Australian Singles Chart on September 17th 1973.
The highest Australian chart peak was 31.
Cover version of: Bobby Darin - "Happy" (1972).
Album: "Music & Me" (1973).
9. "I Am Pegasus"
Answer:
Ross Ryan
"I Am Pegasus" from Ross Ryan debuted in the Australian Singles Chart on September 17th 1973.
The highest Australian chart peak was two.
Album: "My Name Means Horse" (1974).
10. "Cassandra"
Answer:
Sherbet
"Cassandra" from Sherbet debuted in the Australain Singles Chart on September 17th 1973.
The highest Australian chart peak was nine.
Album: "On With The Show" (1973).
11. "Rock and Roll (I Gave You The Best Years Of My Life)"
Answer:
Kevin Johnson
"Rock and Roll (I Gave You The Best Years Of My Life)" from Kevin Johnson debuted in the Australian Singles Chart on September 24th 1973.
The highest Australian chart peak was eight.
Album: "Rock and I Gave You The Best Years Of My Life" (1974).
12. "The Long Way Home"
Answer:
Neil Diamond
"The Long Way Home" from Neil Diamond debuted in the Australian Singles Chart on September 24th 1973.
The highest Australian chart peak was 49.
13. "Let Me Be There"
Answer:
Olivia Newton-John
"Let Me Be There" from Olivia Newton-John debuted in the Australian Singles Chart on September 24th 1973.
The highest Australian chart peak was 11.
Highest worldwide peak was five (Canada).
Grammy wins:
*Best Female Country Vocal Performance - 1974.
Album: "Let Me Be There" (1973).
14. "Brother Louie"
Answer:
Stories
"Brother Louie" from Stories debuted in the Australian Singles Chart on September 24th 1973.
The highest Australian chart peak was 46.
The song peaked at number one in:
Canada.
United States.
Cover version of: Hot Chocolate - "Brother Louie" (1973).
Album: "About Us" (1973).
15. "Dancin' (On A Saturday Night)"
Answer:
Barry Blue
"Dancin' (On A Saturday Night)" from Barry Blue debuted in the Australian Singles Chart on October 1st 1973.
The highest Australian chart peak was two.
Album: "Barry Blue" (1974).
Source: Author
wwe84
This quiz was reviewed by FunTrivia editor
agony
before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series
1970s Australian Top 50 Songs 3
:
Volume 51-75
1.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 51
Average
2.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 52
Average
3.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 53
Average
4.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 54
Easier
5.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 55
Average
6.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 56
Average
7.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 57
Average
8.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 58
Average
9.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 59
Average
10.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 60
Average
11.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 61
Average
12.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 62
Average
Referenced Topics
Match Quizzes
Music
1970s Music
Rock and Roll
Horse
Names
Australians: Famous & Historical
Blue
Chocolate
Blues
Lakes
Diamonds
Olivia Newton-John
Neil Diamond
1970s Country Music
Bobby Darin
Sherbet
Other Destinations
Explore Other Quizzes by
wwe84
Go to
1970s Music
Quizzes
More
1970s - Australian Singles Chart
Quizzes
FunTrivia
Homepage
9/5/2026, Copyright 2026
FunTrivia, Inc. -
Report an Error / Contact Us